2019 Brandini Barolo R56

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
biologisch
Nog 16 op voorraad
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco. Zij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van druiven en het maken van wijn op een biologische wijze meer een levenswijze is, dan een productiemethode. De dames geloven in de filosofie om de aarde goed te behandelen en hem beter achter te laten dan dat zij hem hebben aangetroffen. Daarnaast zetten ze zeer hoog in op de kwaliteit van hun wijnen.

Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.

Deze Barolo komt uit het hart van de Barolo streek namelijk uit het fameuze plaatsje La Mora. Natuurlijk is dit een 100% Nebbiolo. Na de handmatig pluk uit de biologisch beheerde wijngaard (single vineyard) heeft de wijn allereerst 30 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten en heeft daarna nog 6-8 maanden flesrijping gekregen voordat deze beschikbaar is gekomen. 

Deze wijn heette voorheen Resa56, maar vanaf vintage 2016 is de wijn afgekort tot R56. Die naam verwijst naar een Grandcru perceel met één wijngaard met zonnige ligging op het zuidwesten in de subzone La Morra van de appellatie. De wijngaard volledig in eigendom van en wordt beheerd door Agricola Brandini en ligt rondom het domein. Het heeft een uniek microklimaat gevormd door hoogte, ventilatie, kleiachtige en zandige grond en men doet een aggressieve snoei met belangrijke vermindering van de druiven. Het rijpt alleen in grote vaten om al de unieke terroir kenmerken intact te houden.

De Barolo R56 is een heldere en gepolijste uitdrukking die een indrukwekkend niveau van fruitintensiteit en zuiverheid laat zien. in de neus ruiken we kruiden, rood fruit rozen. in de mond de wijn is harmonisch en voor een barolo al zeer gebalanceerd en op dronk. In lijn met de vintage kenmerken, is het mondgevoel aan de de lichte kant maar daarom juist zo elegant. Laat deze rustig op dronk komen en open de fles 1-2 uren voor het serveren. Deze wijn al met enige jaren veroudering nog verder verbeteren en in balans komen.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Piemonte
Appellatie Barolo
Wijnhuis Brandini
Druif Nebbiolo
Biologisch gecertificeerd Ja
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2040
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 92
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe

Wijnhuis

chevron-down

Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco. 

Agricola Brandini is volledig toegewijd aan biologische wijnbouw. Het streven van de eigenaren van deze wijnproducenten is de aarde beter te willen verlaten dan ze hem hebben gevonden. Men heeft respect voor het product, het milieu, de werknemers en voor de afnemers. De dagelijkse leiding is in handen van de zussen Bagnasco. Aan ambitie geen gebrek: in de kelder wordt leiding gegeven door de voormalige wijnmaker van Bruno Giacosa. Hij wordt bijgestaan door Andrea Farinetti, bekend van wijnhuis Borgogno, die Brandini beschouwt als zijn prestige project. De manier van wijn maken is uiterst traditioneel (m.a.w. geen barriques, geen kunstmatige ingrepen). Men werkt met de beste, modernste en efficiëntste apparatuur en men maakt alleen gebruik van inheemse gisten. Veroudering vindt plaats in grote vaten van 20 tot 60 hectoliter. Men maakt hier heerlijke Barolo en Nebbiolo wijnen.

Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.

Het wijnbedrijf beschikt over een eigen restaurant waar heerlijke streekgerechten worden geserveerd. Gelegen in hét truffelgebied van Italië, worden deze natuurlijk regelmatig geserveerd met de fameuze truffels. In de Agriturismo is gelegenheid om te overnachten in een van de mooie kamers en vanuit het zwembad in de tuin kan genoten worden van een schitterend uitzicht over de Langhe-vallei. Een ideale reisbestemming voor liefhebbers van goede wijn en lekker Italiaans eten.

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2019 Brandini Barolo R56
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

22.04.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2021 Venus de la Figuera

"A side project in Montsant between Sara Pérez (Mas Martinet) and Her hu..." Riaan

Bekijk product recensie