2019 Brandini Barolo R56

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2040 |
Op voorraad
15 items beschikbaar
Omschrijving
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco. Zij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van druiven en het maken van wijn op een biologische wijze meer een levenswijze is, dan een productiemethode. De dames geloven in de filosofie om de aarde goed te behandelen en hem beter achter te laten dan dat zij hem hebben aangetroffen. Daarnaast zetten ze zeer hoog in op de kwaliteit van hun wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Deze Barolo komt uit het hart van de Barolo streek namelijk uit het fameuze plaatsje La Mora. Natuurlijk is dit een 100% Nebbiolo. Na de handmatig pluk uit de biologisch beheerde wijngaard (single vineyard) heeft de wijn allereerst 30 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten en heeft daarna nog 6-8 maanden flesrijping gekregen voordat deze beschikbaar is gekomen.
Deze wijn heette voorheen Resa56, maar vanaf vintage 2016 is de wijn afgekort tot R56. Die naam verwijst naar een Grandcru perceel met één wijngaard met zonnige ligging op het zuidwesten in de subzone La Morra van de appellatie. De wijngaard volledig in eigendom van en wordt beheerd door Agricola Brandini en ligt rondom het domein. Het heeft een uniek microklimaat gevormd door hoogte, ventilatie, kleiachtige en zandige grond en men doet een aggressieve snoei met belangrijke vermindering van de druiven. Het rijpt alleen in grote vaten om al de unieke terroir kenmerken intact te houden.
De Barolo R56 is een heldere en gepolijste uitdrukking die een indrukwekkend niveau van fruitintensiteit en zuiverheid laat zien. in de neus ruiken we kruiden, rood fruit rozen. in de mond de wijn is harmonisch en voor een barolo al zeer gebalanceerd en op dronk. In lijn met de vintage kenmerken, is het mondgevoel aan de de lichte kant maar daarom juist zo elegant. Laat deze rustig op dronk komen en open de fles 1-2 uren voor het serveren. Deze wijn al met enige jaren veroudering nog verder verbeteren en in balans komen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Brandini |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91+
Release Price
$100
Drink Date
2020 - 2035
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate
This wine was previously called Resa56, but I see that its name has been shortened to R56. That name refers to a single-vineyard parcel with sunny, southwest positioning in the La Morra subzone of the appellation. The site is fully owned and farmed by Agricola Brandini, which has a monopoly. The 2014 Barolo R56 is a bright and polished expression that shows an impressive level of fruit intensity and purity. Keeping in line with the vintage characteristics, the mouthfeel is on the thin and light side but elegant all the while. Production is 2,460 bottles.
Giovanna Bagnasco and the folks at Agricola Brandini have now completed a winery enlargement project. They have also recently purchased new vineyard plots, and these acquisitions now produce new Brandini wines. Starting with the 2014 vintage, there is a Barolo made with fruit from Annunziata in La Morra and a second selection from Meriame in Serralunga d'Alba. We can also look forward to a 2015 release of Barolo from Cerretta in Serralunga d'Alba.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
BRANDINI BAROLO RESA 56 2019
Score
94
Another attractive Barolo with ripe red fruit character and notes of chocolate, ground spices, blue flowers and citrus. Medium- to full-bodied, round and nervy with super polished tannins and a long meaty finish. Delicate with finesse. Try after 2026.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
4.2
4.2 - Vivino
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco.
Agricola Brandini is volledig toegewijd aan biologische wijnbouw. Het streven van de eigenaren van deze wijnproducenten is de aarde beter te willen verlaten dan ze hem hebben gevonden. Men heeft respect voor het product, het milieu, de werknemers en voor de afnemers. De dagelijkse leiding is in handen van de zussen Bagnasco. Aan ambitie geen gebrek: in de kelder wordt leiding gegeven door de voormalige wijnmaker van Bruno Giacosa. Hij wordt bijgestaan door Andrea Farinetti, bekend van wijnhuis Borgogno, die Brandini beschouwt als zijn prestige project. De manier van wijn maken is uiterst traditioneel (m.a.w. geen barriques, geen kunstmatige ingrepen). Men werkt met de beste, modernste en efficiëntste apparatuur en men maakt alleen gebruik van inheemse gisten. Veroudering vindt plaats in grote vaten van 20 tot 60 hectoliter. Men maakt hier heerlijke Barolo en Nebbiolo wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Het wijnbedrijf beschikt over een eigen restaurant waar heerlijke streekgerechten worden geserveerd. Gelegen in hét truffelgebied van Italië, worden deze natuurlijk regelmatig geserveerd met de fameuze truffels. In de Agriturismo is gelegenheid om te overnachten in een van de mooie kamers en vanuit het zwembad in de tuin kan genoten worden van een schitterend uitzicht over de Langhe-vallei. Een ideale reisbestemming voor liefhebbers van goede wijn en lekker Italiaans eten.
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco. Zij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van druiven en het maken van wijn op een biologische wijze meer een levenswijze is, dan een productiemethode. De dames geloven in de filosofie om de aarde goed te behandelen en hem beter achter te laten dan dat zij hem hebben aangetroffen. Daarnaast zetten ze zeer hoog in op de kwaliteit van hun wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Deze Barolo komt uit het hart van de Barolo streek namelijk uit het fameuze plaatsje La Mora. Natuurlijk is dit een 100% Nebbiolo. Na de handmatig pluk uit de biologisch beheerde wijngaard (single vineyard) heeft de wijn allereerst 30 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten en heeft daarna nog 6-8 maanden flesrijping gekregen voordat deze beschikbaar is gekomen.
Deze wijn heette voorheen Resa56, maar vanaf vintage 2016 is de wijn afgekort tot R56. Die naam verwijst naar een Grandcru perceel met één wijngaard met zonnige ligging op het zuidwesten in de subzone La Morra van de appellatie. De wijngaard volledig in eigendom van en wordt beheerd door Agricola Brandini en ligt rondom het domein. Het heeft een uniek microklimaat gevormd door hoogte, ventilatie, kleiachtige en zandige grond en men doet een aggressieve snoei met belangrijke vermindering van de druiven. Het rijpt alleen in grote vaten om al de unieke terroir kenmerken intact te houden.
De Barolo R56 is een heldere en gepolijste uitdrukking die een indrukwekkend niveau van fruitintensiteit en zuiverheid laat zien. in de neus ruiken we kruiden, rood fruit rozen. in de mond de wijn is harmonisch en voor een barolo al zeer gebalanceerd en op dronk. In lijn met de vintage kenmerken, is het mondgevoel aan de de lichte kant maar daarom juist zo elegant. Laat deze rustig op dronk komen en open de fles 1-2 uren voor het serveren. Deze wijn al met enige jaren veroudering nog verder verbeteren en in balans komen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Brandini |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
91+
Release Price
$100
Drink Date
2020 - 2035
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate
This wine was previously called Resa56, but I see that its name has been shortened to R56. That name refers to a single-vineyard parcel with sunny, southwest positioning in the La Morra subzone of the appellation. The site is fully owned and farmed by Agricola Brandini, which has a monopoly. The 2014 Barolo R56 is a bright and polished expression that shows an impressive level of fruit intensity and purity. Keeping in line with the vintage characteristics, the mouthfeel is on the thin and light side but elegant all the while. Production is 2,460 bottles.
Giovanna Bagnasco and the folks at Agricola Brandini have now completed a winery enlargement project. They have also recently purchased new vineyard plots, and these acquisitions now produce new Brandini wines. Starting with the 2014 vintage, there is a Barolo made with fruit from Annunziata in La Morra and a second selection from Meriame in Serralunga d'Alba. We can also look forward to a 2015 release of Barolo from Cerretta in Serralunga d'Alba.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
BRANDINI BAROLO RESA 56 2019
Score
94
Another attractive Barolo with ripe red fruit character and notes of chocolate, ground spices, blue flowers and citrus. Medium- to full-bodied, round and nervy with super polished tannins and a long meaty finish. Delicate with finesse. Try after 2026.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
4.2
4.2 - Vivino
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco.
Agricola Brandini is volledig toegewijd aan biologische wijnbouw. Het streven van de eigenaren van deze wijnproducenten is de aarde beter te willen verlaten dan ze hem hebben gevonden. Men heeft respect voor het product, het milieu, de werknemers en voor de afnemers. De dagelijkse leiding is in handen van de zussen Bagnasco. Aan ambitie geen gebrek: in de kelder wordt leiding gegeven door de voormalige wijnmaker van Bruno Giacosa. Hij wordt bijgestaan door Andrea Farinetti, bekend van wijnhuis Borgogno, die Brandini beschouwt als zijn prestige project. De manier van wijn maken is uiterst traditioneel (m.a.w. geen barriques, geen kunstmatige ingrepen). Men werkt met de beste, modernste en efficiëntste apparatuur en men maakt alleen gebruik van inheemse gisten. Veroudering vindt plaats in grote vaten van 20 tot 60 hectoliter. Men maakt hier heerlijke Barolo en Nebbiolo wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Het wijnbedrijf beschikt over een eigen restaurant waar heerlijke streekgerechten worden geserveerd. Gelegen in hét truffelgebied van Italië, worden deze natuurlijk regelmatig geserveerd met de fameuze truffels. In de Agriturismo is gelegenheid om te overnachten in een van de mooie kamers en vanuit het zwembad in de tuin kan genoten worden van een schitterend uitzicht over de Langhe-vallei. Een ideale reisbestemming voor liefhebbers van goede wijn en lekker Italiaans eten.