2022 Domaine Lamy-Pillot Chassagne Montrachet 1er Cru les Vergers

127,95 105,74

?

_
Verwacht 31-01-2023
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Appellatie Chassagne-Montrachet
Wijnhuis Lamy-Pillot
Jaar 2022
Druif Chardonnay
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2024 - 2036
Beschikbaar per 31 jan. 2023
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

In 1973 trouwen René Lamy en Thérèse Pillot, beide geboren in echte wijnbouwfamilies, en startten zij hun domein in het Hameau de Morgeot aan de rand van Chassagne-Montrachet. De Familie PILLOT vindt haar origines terug in de gemeente Chassagne-Montrachet in 1595. Het wijngoed Lamy-Pillot is een familiedomein dat werkt op 20 hectare wijngaarden, verdeeld over 27 verschillende appellaties, voornamelijk gelegen in Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin. Tegenwoordig is het domein in handen van dochters Florence en Karine en hun echtgenoten. Florence en haar man Sebastien Caillat zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor de vinificatie. Florence heeft haar opleiding genoten in Beaune, terwijl Sebastien Caillat geschoold is in Straatsburg en Dijon. Naast de opleiding hebben zij beide vele stages gelopen, in binnen– en buitenland, alvorens in 1998 de kelder over te nemen.

De 1er Cru les Vergers komt van een Premier Cru wijngaard uit de Chassagne Montrachet genaamd: Les Vergers. De wijngaard is 14 are groot (dus 1.400 M2) met een zuist-oost ligging waarvan in de goede jaren rond de 900 flessen worden gemaakt. De wijngaard is aangeplant in 1972 en ligt op een kalkstenen plateau wat dus de typische mineraliteit geeft maar ook voor een ideale waterhuishouding in zowel de natte als droge periodes.

De Lamy-Pillot Chassagne Montrachet 1er Cru les Vergers is een zeer elegante minerale witte wijnen natuurlijk gemaakt van 100% chardonnay. De stijl van wijnmaken kenmerkt zich bij Lamy-Pillot  bij al hun wijnen in een gedoseerd en ondersteunende wijze van houtgebruik. De minerale tonen van het mooie terroir worden niet overwoekerd door overdreven houtgebruik en het fruit komt in alle cuvées mooi naar voren. De Les Vergers heeft rond de 16 maanden veroudering gehad in eiken vaten, met een maximum van 25% nieuwe eiken en met wekelijks battonage. De wijn is zeer goed uitgebalanceerd al vanaf zijn jeugd maar met enige jaren veroudering gaat de wijn nog fraaier worden. Zeer sappig & elegant.

De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse. Als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak nog een mooie korting. U ziet de korting direct wanneer u kiest voor afhalen op onze afrekenpagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. U kunt ons adres hier vinden.

Vineyard for 2022 Domaine Lamy-Pillot Chassagne Montrachet 1er Cru les Vergers

In 1973 trouwen René Lamy en Thérèse Pillot, beide geboren in echte wijnbouwfamilies, en startten zij hun domein in het Hameau de Morgeot aan de rand van Chassagne-Montrachet. De Familie PILLOT vindt haar origines terug in de gemeente Chassagne-Montrachet in 1595. Het wijngoed Lamy-Pillot is een familiedomein dat werkt op 17 hectare wijngaarden, verdeeld over 27 verschillende appellaties, voornamelijk gelegen in Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin.

Tegenwoordig is het domein in handen van dochters Florence en Karine en hun echtgenoten. Florence en haar man Sebastien Caillat zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor de vinificatie. Florence heeft haar opleiding genoten in Beaune, terwijl Sebastien Caillat geschoold is in Straatsburg en Dijon. Naast de opleiding hebben zij beide vele stages gelopen, in binnen– en buitenland, alvorens in 1998 de kelder over te nemen. Karine en haar man Daniël zijn verantwoordelijk voor de verkoop en administratie.

Wijnen van Domaine Lamy-Pillot

Dit echte familiedomein heeft de beschikking over meer dan 20 hectare aan wijngaarden en hiermee maken zij een breed scala aan zowel witte als rode wijnen. De wijnen van Lamy-Pillot kenerken zich doordat het zeer rijke wijnen zijn met een weelderige textuur. In de neus florale tonen, rijp fruit en een verfijnde houttoets. Dezelfde aroma’s komen terug in de smaak. De fijne aciditeit geven het geheel extra complexiteit. De wijnen van Domaine Lamy-Pillot behoren inmiddels ook tot de zeer schaarse Bourgognes met jaar-in-jaar-uit hoge beoordelingen van de internationale wijnpers.

Domaine Lamy-Pillot bestellen bij Grandcruwijnen

Meer informatie
Beschikbaar per 31 jan. 2023
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Appellatie Chassagne-Montrachet
Wijnhuis Lamy-Pillot
Druif Chardonnay
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2022
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2036
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding En Primeur
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2022 Domaine Lamy-Pillot Chassagne Montrachet 1er Cru les Vergers
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie