2015 Sierra Cantabria Reserva

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2015 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
De Sierra Cantabria Reserva heeft een zeer goede prijs- kwaliteit verhouding. De Sierra Cantabria is een 100% tempranillo van 30+ jaar oude wijngaarden gelegen op kalkhoudende klei met grind. Milieu-geïntegreerde landbouwteelt, met respect voor het milieu, volgens het bioritme van de plant. De gemiddelde opbrengst is laag en is rond de: 35 Hltr/ Ha. De met de hand geoogste trossen worden geselecteerd in de wijngaard en in de wijnmakerij door middel van een dubbele sorteertafel. De oogstdatum: 22 tot 28 oktober 2013.
De druiven worden volledig ontsteeld. Temperatuurgecontroleerde gisting tussen 28 en 30 graden celcius met inheemse gist geselecteerd uit de eigen wijngaarden. Verlengde post-fermentatieve maceratie op de schil gedurende 11 dagen, met in het begin twee keer per dag overpompen en aan het einde dagelijks een lichte overpomping. Daarna verblijft de wijn 17-18 maanden in Bordelaise vaten van (70%) Frans en (30%) Amerikaans eiken.
De Sierra Cantabria Reserva toont evenwicht en balans komende uit het prachtige jaar 2014. De wijn is medium bodied met pittige, rokerige en romige smaken en een goede zuurgraad. Een stevig en zijdeachtig rood met mooie helderheid. Donkere bessen, hints van ceder en tabak. In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie Rioja Reserva.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Sierra Cantabria |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91
Release Price
$27
Drink Date
2022 - 2028
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
14th Jul 2022
Source
July 2022 Week 2, The Wine Advocate
2015 was a warm and powerful year with tannins, and the 2015 Reserva shows ripeness and jammy fruit, with plenty of spice and a powerful, full-bodied palate. It has 14.2% alcohol and a pH of 3.55. They used a little new oak here, 20%, and they used mostly French (70%) but also 30% American oak barrels, where the wine matured for 17 months. They like this style of San Vicente, powerful and ripe fruit, concentrated and expressive. 20,000 bottles produced. It was bottled in March 2019. It's aging quite slowly.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Tasting Note
This lithe red shows cherry, berry, clove and forest floor flavors, supported by firm tannins and crisp acidity. Balanced and energetic. Drink now through 2025. 2,000 cases made, 300 cases imported. — TM
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Colour: dark-red cherry, garnet rim.
Nose: ripe fruit, fruit preserve, aged wood nuances, tobacco, sweet spices.
Palate: spicy, round tannins, long.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren en is een van de prachtwijnhuizen van Hermanos Eguren. Sierra Cantabria ligt in de Rioja op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Het Sierra Cantabria-gebergte (1200m.) en de rivier de Ebro (350m.) zorgen voor een speciaal microklimaat met mediterrane en continentale kenmerken - zachte winters en zachte zomers, uniek voor wijnbouw. Aan de andere kant zorgt de thermische zomersprong (intense hitte gedurende de dag met frisse nachttemperaturen) voor een toename van het polyfenol gehalte, wat zorgt voor uitstekende kwaliteitswijnen met een onderscheidend karakter.
De wijngaarden van Bodega Sierra Cantabria liggen voornamelijk in de plaatsen San Vicente de la Sonsierra, Labastida en Laguardia, een gebied wat zeer bekend is voor de wijnbouw.
De Tempranillo-variëteit overheerst, samen met kleine hoeveelheden Garnacha, Viura en 'Hairy Tempranillo', die allemaal worden verbouwd in wijngaarden van ongeveer 35 jaar oud, hoewel er ook nog percelen tot 70 jaar oud bestaan.De oogst wordt elk jaar met de hand uitgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de strenge selectie van de druiven die de ziel van de wijn zijn, en in optimale conditie moeten verkeren en waarbij rijpingsomstandigheden perfect moeten zijn. De zorgvuldige oogst wordt gevolgd door een grondige scheiding van de trossen, wat wordt gedaan op een selectietafel bij de ingang van de wijnmakerij. De wijnbereiding is gericht op minimale interventie in de wijnmakerij om het karakter van het terroir ten volle te respecteren
De Sierra Cantabria Reserva heeft een zeer goede prijs- kwaliteit verhouding. De Sierra Cantabria is een 100% tempranillo van 30+ jaar oude wijngaarden gelegen op kalkhoudende klei met grind. Milieu-geïntegreerde landbouwteelt, met respect voor het milieu, volgens het bioritme van de plant. De gemiddelde opbrengst is laag en is rond de: 35 Hltr/ Ha. De met de hand geoogste trossen worden geselecteerd in de wijngaard en in de wijnmakerij door middel van een dubbele sorteertafel. De oogstdatum: 22 tot 28 oktober 2013.
De druiven worden volledig ontsteeld. Temperatuurgecontroleerde gisting tussen 28 en 30 graden celcius met inheemse gist geselecteerd uit de eigen wijngaarden. Verlengde post-fermentatieve maceratie op de schil gedurende 11 dagen, met in het begin twee keer per dag overpompen en aan het einde dagelijks een lichte overpomping. Daarna verblijft de wijn 17-18 maanden in Bordelaise vaten van (70%) Frans en (30%) Amerikaans eiken.
De Sierra Cantabria Reserva toont evenwicht en balans komende uit het prachtige jaar 2014. De wijn is medium bodied met pittige, rokerige en romige smaken en een goede zuurgraad. Een stevig en zijdeachtig rood met mooie helderheid. Donkere bessen, hints van ceder en tabak. In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie Rioja Reserva.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Sierra Cantabria |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
91
Release Price
$27
Drink Date
2022 - 2028
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
14th Jul 2022
Source
July 2022 Week 2, The Wine Advocate
2015 was a warm and powerful year with tannins, and the 2015 Reserva shows ripeness and jammy fruit, with plenty of spice and a powerful, full-bodied palate. It has 14.2% alcohol and a pH of 3.55. They used a little new oak here, 20%, and they used mostly French (70%) but also 30% American oak barrels, where the wine matured for 17 months. They like this style of San Vicente, powerful and ripe fruit, concentrated and expressive. 20,000 bottles produced. It was bottled in March 2019. It's aging quite slowly.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Tasting Note
This lithe red shows cherry, berry, clove and forest floor flavors, supported by firm tannins and crisp acidity. Balanced and energetic. Drink now through 2025. 2,000 cases made, 300 cases imported. — TM
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Colour: dark-red cherry, garnet rim.
Nose: ripe fruit, fruit preserve, aged wood nuances, tobacco, sweet spices.
Palate: spicy, round tannins, long.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren en is een van de prachtwijnhuizen van Hermanos Eguren. Sierra Cantabria ligt in de Rioja op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Het Sierra Cantabria-gebergte (1200m.) en de rivier de Ebro (350m.) zorgen voor een speciaal microklimaat met mediterrane en continentale kenmerken - zachte winters en zachte zomers, uniek voor wijnbouw. Aan de andere kant zorgt de thermische zomersprong (intense hitte gedurende de dag met frisse nachttemperaturen) voor een toename van het polyfenol gehalte, wat zorgt voor uitstekende kwaliteitswijnen met een onderscheidend karakter.
De wijngaarden van Bodega Sierra Cantabria liggen voornamelijk in de plaatsen San Vicente de la Sonsierra, Labastida en Laguardia, een gebied wat zeer bekend is voor de wijnbouw.
De Tempranillo-variëteit overheerst, samen met kleine hoeveelheden Garnacha, Viura en 'Hairy Tempranillo', die allemaal worden verbouwd in wijngaarden van ongeveer 35 jaar oud, hoewel er ook nog percelen tot 70 jaar oud bestaan.De oogst wordt elk jaar met de hand uitgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de strenge selectie van de druiven die de ziel van de wijn zijn, en in optimale conditie moeten verkeren en waarbij rijpingsomstandigheden perfect moeten zijn. De zorgvuldige oogst wordt gevolgd door een grondige scheiding van de trossen, wat wordt gedaan op een selectietafel bij de ingang van de wijnmakerij. De wijnbereiding is gericht op minimale interventie in de wijnmakerij om het karakter van het terroir ten volle te respecteren