Filteren

Sancerre

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Sancerre ligt in de heuvels op de linkeroever van de Loire. Witte Sancerre wijn staat bekend als dé kwaliteitswijn van sauvignon blanc. Het geheim van deze wijnstijl ligt in het koele klimaat en de kalkrijke bodem. Naast witte wijnen, komen er uit Sancerre ook wat rode en rosé wijnen op basis van pinot noir.

Sancerre wijn

Waar komt Sancerre wijn vandaan?

Sancerre wijnen komen uit de Loire, Frankrijk. Nog specifieker, uit de Centre-Loire. Een verwarrende naam; de Centre-Loire ligt namelijk in het oostelijke gedeelte van de Loire. Er wordt verwezen naar naar de ligging van het centrum van Frankrijk, niet naar de ligging van het Loire gebied. 

Overigens komen de Pouilly-Fumé wijnen ook uit Centre-Loire.

Van welke druif is Sancerre wijn gemaakt?

De witte wijnen zijn gemaakt van sauvignon blanc druiven. Dit zijn verfijnde wijnen en tintelfris. Rode wijnen zijn gemaakt van pinot noir druiven. Dit zijn lichte en frisse wijnen die tamelijk strak zijn.

Aroma’s in Sancerre wijnen

Wijnen uit Sancerre zijn verfijnde wijnen. Niet alle Sancerre wijnen zijn hetzelfde, door het verschil in terroir of de ligging van de wijnstokken, maar er zijn een aantal aroma's die je vrijwel altijd zal terugvinden.

De meest voorkomende aroma's in de witte wijnen zijn:

  • Citrus
  • Groene kruiden
  • Gras
  • Mineralen

Wijn en spijs bij witte Sancerre wijn

Kazen zoals (franse) geitenkaas is een match made in heaven! Hiernaast passen oesters, forel en gegrilde kip ook prachtig bij een Sancerre wijn.

Heeft u al een gerecht in gedachten, maar weet u niet welke wijn erbij past? Grandcruwijnen heeft een smart sommelier optie. U voert de ingrediënten van het gerecht in, en wij hebben gegarandeerd een goede match voor het gerecht!

Sancerre

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!