Filteren

Pays d'Oc

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 13

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Deze regionale IGP beslaat een zeer groot geografisch gebied dat zich uitstrekt van Nîmes tot Perpignan en Carcassonne in de Languedoc. Het is ook een van de centrale pijlers van de Franse wijnproductie en -export. Het levert namelijk bijna 20% van de totale Franse wijnexport, wat neerkomt op 65% van de Franse productie van IGP. Dit duidt echter op een ongelooflijke variëteit in niet alleen wijnstijlen, maar ook in gebruikte variëteiten en wijnbereidingstechnieken.

De algemene stijl van de wijnen volgt typisch Languedoc rood en rosé: Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache en Cinsault. De stijl volgt ook de gebruikelijke Languedoc blanken, zoals Chardonnay, Sauvignon en Grenache Blanc. Rood is typisch van een diepere kleur, bevat meer jamachtige fruitsmaken en bezit een volle ronding. Ze zijn over het algemeen om van te genieten in hun jeugd. Rosés en witte wijnen zijn ook meestal ronder, gekenmerkt door licht gekruid fruit en een mooie frisheid die een vroege consumptie vereist om volledig te worden gewaardeerd. Geweldige wijnen voor het aperitief, of om te combineren met diverse mediterrane vis die à la plancha wordt geserveerd.

Pays d'Oc

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!