Filteren

Château Gruaud-Larose

Château Gruaud-Larose is een wijndomein in Bordeaux en een tweede cru uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855. Het ligt in het dorp Saint-Julien. Lange tijd was het een van de belangrijkste châteaus van het dorp, alleen overschaduwd door het - oorspronkelijk ongedeelde - Léoville. Deze cru, gelegen achter Ch. Branaire Ducru en naast Ch. Lagrange, geniet van een schitterend terroir van steenafzettingen (van de Gironde, 700.000 jaar geleden). Hij behoort sinds 1997 toe aan de familie Merlaut en de laatste jaren krijgen de wijnen zonder uitzondering zeer hoge beoordelingen en hun Gruaud-Larose is vooral een supervrouwelijke, verfijnde en delicate, maar mooi geconcentreerde St. Julien. De wijngaarden zijn (of zijn in conversie) naar biologische wijn teelt.

Men heeft bij Gruaud-Larose een wijngaard van wereldklasse waar met traditie de moderniteit van de hudige technieken en ervaring consolideert met nieuwe wijnbouwinnovatie. Het begrip terroir verbindt geologie en klimaat met elkaar. De grootste concentratie van Grand Cru-wijnen bevindt zich in de Medoc, een gebied dat profiteert van een microklimaat dat bijzonder gunstig is voor de expressie van de wijnstok. De bodem beperkt van nature het vasthouden van water en de zomerperiode, zeer heet en droog van juli tot september, is bepalend voor een goede rijping, een goede rijpheid en de bevredigende overdracht tussen het wortelstelsel en de druif. Oost- en westwinden drogen de druiven om te voorkomen dat ze vergaan. Elk jaar speelt de hemel een doorslaggevende rol bij het maken van wijn. Hun invloed op het succes van de wijn is elk jaar anders; geen terroir, man of techniek kan de rol die ze spelen veranderen. Familie Gruaud Larose heeft altijd geprobeerd waarde te geven aan de rol van de mens bij de creatie van zijn elixer; zowel voor zijn werk als voor de band met de wijngaard. Sinds de oprichting, in 1725, volgden vier families elkaar op aan het hoofd van Gruaud Larose: de families Gruaud en Larose, de families Balguerie en Sarget, de familie Cordier en de familie Merlaut. 

Deze cru, gelegen achter Ch. Branaire Ducru en naast Ch. Lagrange, geniet van een schitterend terroir van steenafzettingen (van de Gironde, 700.000 jaar geleden). Hij behoort sinds 1997 toe aan de familie Merlaut en de laatste jaren krijgen de wijnen zonder uitzondering zeer hoge beoordelingen en hun Gruaud-Larose is vooral een supervrouwelijke, verfijnde en delicate, maar mooi geconcentreerde St. Julien. De wijngaarden zijn (of zijn in conversie) naar biologische wijn teelt.

Château Gruaud-Larose

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!