Filteren

Barsac

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Barsac is een gemeente-appellatie ten zuiden van de stad Bordeaux. Barsac ligt iets onder Graves. Barsac is een beroemde appellatie vanwege de goudgele zoete wijnen, gemaakt van sauvignon blanc en/of semillon die pourriture noble, ofwel edele rotting, hebben ondergaan. De lokale natuurlijke omstandigheden in dit warme hoekje van de Bordeaux in de nabeiheid van water zijn, als het weer verder ook meewerkt, in principe perfect voor de botrytis cinerea-schimmel. Men laat de druiven extra lang hangen waardoor ze overrijp worden. Het vocht verdampt, de druiven verschrompelen en als ze dan ook nog aangetast worden door botrytis cinerea ondergaan de druiven de zogenaamde pourriture noble.

De beste wijnhuizen trekken meerdere keren de wijngaarden in om alleen de aangetaste druiven te plukken. De oogst betaat hierdoor soms wel uit 8-10 rondgangen (tri succesif) door de wijngaard. De eerste meestal in september en de laatste tot ver in oktober of zelfs november.

Druivenrassen: sauvignon, blanc, semillon.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!