Filteren

Baden

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 21

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Baden is het meest zuidelijk gelegen wijnbouwgebied van Duitsland, met 15.900 hectare grenzend aan het Zwarte Woud, van Tauber tot de Bodensee. De ligging komt overeen met de Elzas in Frankrijk. De bijnaam van het gebied is “zonnebank van de natie” en de bekende steden in het gebied zijn o.a. Freiburg, Baden-Baden. Wat het wijnbouwgebied Baden zeer kenmerkt, is het warme, zonnige klimaat (vandaar ook de bijnaam). In Baden is de stad Kaiserstuhl de warmste van Duitsland. Het gebied valt als enige Duitse wijngebied in een warmere Europese Wijnbouwzone, dit is dezelfde zone als de Loire en de Elzas. 

De lengte van het gebied is maar liefst 400 km! Er worden witte, rode en roséwijnen gemaakt. Sommige wijnboeren maken rode wijnen uit de Spätburgunder met houten vatlagering. Voor witte wijnen worden tevens chardonnay en auxerrois gebruikt. Ook de wijnbouw bij de Bodensee wordt tot Baden gerekend. De bodem bestaat uit tertiair kalk, mergel, vulkanisch gesteente en wat koper. Er zijn 9 Bereiche, 15 Großlagen en 315 Einzellagen.

Baden

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!