Shop By

Giannikos Winery - Bernard Moreau et Fils

View as Grid List

8 Items

Set Ascending Direction
per page

The domain was originally founded by Marcel Moreau, grandfather of the current owners.

Production by Bernard Moreau

The domain expanded to nine hectares, plus another five hectares of agriculture since 2005. The latest news is that the domain will be split between the brothers in 2021. Alex stays on site and Benoit develops his own winery. The village of Chassagne-Montrachet consists of several plots of land. a third comes from in and around Les Masures bordering Mergeots, the rest from the Puligny border. The vinification here is classic, all wines mature in oak barrels. Clarification and filtering are done as little as possible. Elegance and refinement are of paramount importance here. The wines of Moreau have undergone so much progression in quality in recent years that they are now considered among the top of the famous village of Chassagne-Montrachet. Bernard Moreau is the 4th generation to manage the family estate and has a total of 14 hectares of vineyards in 13 different areas within Chassagne-Montrachet and Saint-Aubin. Moreau does not have many secrets when it comes to that progression. For example, his friendship with Michel Colin-Deléger, one of the absolute stars there, and the arrival of his son Alexandre contributed greatly to the improvement in quality. Moreau's wines have received excellent reviews in La Revue du Vin de France and The Vine (Clive Coates).

Giannikos Winery - Bernard Moreau et Fils
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wines, delicacies, accessories and more — Grandcruwijnen.nl

You can order per bottle from our assortment of 3500+ products — orders above 75 Euro get free shipping!