Bezig met laden... 280 view(s)

Ferrari defeats Champagne: The official sparkling wine of Formula 1

Een ongekende stap. Het wijnhuis Ferrari uit Italië is de nieuwe sponsor geworden van de Formule 1. Voor het eerst is er een niet-champagne huis dat mag bruisen op het podium van de Formule 1.

Moët & Chandon zijn niet langer meer de flessen die worden opengetrokken op het podium van de Formule 1. Ferrari Trento is de nieuwe sponsor. Voor de komende 3 jaar zullen deze mousserende wijnen worden opengetrokken. Het wijnhuis Ferrari heeft dan ook wel een erg toepasselijke naam!

‘It is a constant quest for quality and attention to detail during the entire production process that have made Ferrari Italy’s leading producer of Metodo Classico sparkling wines. For this reason, every bottle provides a unique experience’ – Ferrari Trento

 

Ferrari Formule 1 wijn

Er zijn twee edities uitgebracht. De Ferrari Spumante Brut Special Edition Formula 1, en de Podium Celebration, de 3 Liter fles die wordt gebruikt om op het podium van de Formule 1.

Het wijnhuis Ferrari komt uit de Trentino regio in Italië. 

De wijnen zijn gemaakt van de Chardonnay druif. De druiven zijn geoogst van wijngaarden die op een hoogte liggen tussen de 300 tot 700 meter. De Special Edition Formula 1 wijnen zijn dus een Blanc de Blanc!

In de maand september worden de druiven met de hand geoogst en de opbrengsten worden beperkt gehouden. Een deel van de Chardonnay druiven krijgen een persing. Als alle druiven een persing zouden krijgen, zou de wijn te veel plantaardigheid en scherpte geven.

De flesgisting duurt drie jaar. De lange flesgisting creëert een perfecte mousse. Een heerlijke glas met mooie zuren en een heerlijke lengte.  

In het glas heeft de officiële wijn van de Formule 1 een heldere goudgele kleur met een fijne mousse. In de neus komen er geuren van geroosterd brood, gele vruchten en bloemen naar boven. In de mond is de mousserende wijn droog en krachtig. Hints van citrus, toast, peer en perzik en dat allemaal met een lange afdronk.

Het wijnhuis Ferrari heeft 11 gouden medailles en de hoofdprijs gewonnen! Ferrari mag zich de Sparkling Wine Producer of the Year 2017 noemen.

Voor de komende 3 jaar wordt de officiële podium toast van de Formule 1 de Ferrari Spumante jeroboam. Een 3 Liter fles die wordt gespoten op het podium!