2024 Clos Fourtet Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Clos Fourtet |
Jaar | 2024 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2030 - 2054 |
Beschikbaar per | 30 apr. 2027 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 31/12/2026 - LEVERING VOORJAAR 2027
Clos Fourtet ligt recht tegenover de grote kerk van Saint-Emilion. Het terroir bestaat uit een klei-leemgrond met veel kalk. De oogst gebeurt handmatig en zoals bij alle grote huizen vindt de eerste selectie plaats in de wijngaard. De Clos Fourtet is een blend van overwegend Merlot met een klein percentage van zowel Cabernet Franc als Cabernet Sauvignon en heeft 16 maanden gerijpt in 60 jaar. % nieuwe en 40% tweedejaars barriques van Frans eikenhout.
De Clos Fourtet is diep granaatpaars gekleurd en opent na verloop van tijd met tonen van bramen, pruimen en wilde bosbessen, plus tonen van bosbodem, lavendel, bakkruiden en potpourri. De smaak is vol en heeft een verbazingwekkende textuur van zachte, zachte tannines en veel frisheid die lang en geurig eindigt met bessen/kruiden en wat mineraliteit.
Ratings: 96-98 Alexandre Ma, 94-95 James Suckling, 94 Guide Hachette, 94 Falstaff Magazine, 94 Jean-Marc Quarin, 93-95 Vinous (A. Galloni), 92-94 Vinous (N. Martin), 92-94 Jeb Dunnuck, 92 Jane Anson
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Specificaties
Beschikbaar per | 30 apr. 2027 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Clos Fourtet |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2030 |
Drinken tot | 2054 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
94-95
Clos Fourtet St.-Emilion 2024
Friday, Apr 18, 2025
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2024
A pretty and crunchy wine with a chalky sensation that gives it a polished texture and a fresh finish. Medium-bodied. Shows potential.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(92-94)
Drinking Window
2028 - 2046
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 Clos Fourtet was picked between September 25 to October 11 at 30 hl/ha. It matured in 40% new oak for a planned 14 to 18 months. This is clearly a level-up from Le Closerie with pure, well-defined and focused blueberry, raspberry, and blood orange scents. The palate is medium-bodied with fine tannins. This is quite linear, keeping with the style of the vintage, so this doesn't have a peacock's tail like the 2022. Yet this feels tensile and the limestone terroir shapes the mineral-driven finish. This is a well-crafted and delicious Clos Fourtet, a success given the challenges of the vintage.
- By Neal Martin on April 2025
Mathieu Cuvelier has taken this Saint-Émilion estate to great heights in recent years, which I will examine in detail in a forthcoming standalone piece.
“It was a balancing act,” Cuvelier explained, flanked by Head Winemaker Emmanuel de Saint Salvy. “In the beginning, it was rainy, but summer was dry and quite sunny. We had 5 mm of rain in July and August. Before that, we had quite a big loss from flowering, especially for the Merlot, so we are around 30 hl/ha at Clos Fourtet. The key point in September was to be patient until the end of the month. We started picking on September 25, with the heart beginning on the last day of the month as we wanted full ripeness. We did a strict selection of berries: sorting in the vineyard and using different sorting tables, bain densimètrique and so on. The berries were not crushed, and we did a natural fermentation. We extracted smoothly and slowly through a manual pigeage with no cold maceration, as it would be a mistake to try to extract something you don’t have.”
(93-95)
Drinking Window
2034 - 2054
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Clos Fourtet is a gorgeous, elegant wine. Medium in body, with terrific persistence and notable purity, Clos Fourtet impresses with its balance more than anything else. Dark blue fruits, lavender, spice, menthol, licorice and dried herbs open first, all framed by bright chalky notes that lend freshness. In 2024, Clos Fourtet is built more on persistence than overt textural richness, as has been the case in some recent vintages. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 31/12/2026 - LEVERING VOORJAAR 2027
Clos Fourtet ligt recht tegenover de grote kerk van Saint-Emilion. Het terroir bestaat uit een klei-leemgrond met veel kalk. De oogst gebeurt handmatig en zoals bij alle grote huizen vindt de eerste selectie plaats in de wijngaard. De Clos Fourtet is een blend van overwegend Merlot met een klein percentage van zowel Cabernet Franc als Cabernet Sauvignon en heeft 16 maanden gerijpt in 60 jaar. % nieuwe en 40% tweedejaars barriques van Frans eikenhout.
De Clos Fourtet is diep granaatpaars gekleurd en opent na verloop van tijd met tonen van bramen, pruimen en wilde bosbessen, plus tonen van bosbodem, lavendel, bakkruiden en potpourri. De smaak is vol en heeft een verbazingwekkende textuur van zachte, zachte tannines en veel frisheid die lang en geurig eindigt met bessen/kruiden en wat mineraliteit.
Ratings: 96-98 Alexandre Ma, 94-95 James Suckling, 94 Guide Hachette, 94 Falstaff Magazine, 94 Jean-Marc Quarin, 93-95 Vinous (A. Galloni), 92-94 Vinous (N. Martin), 92-94 Jeb Dunnuck, 92 Jane Anson
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Beschikbaar per | 30 apr. 2027 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Clos Fourtet |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2030 |
Drinken tot | 2054 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
James Suckling
Score
94-95
Clos Fourtet St.-Emilion 2024
Friday, Apr 18, 2025
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2024
A pretty and crunchy wine with a chalky sensation that gives it a polished texture and a fresh finish. Medium-bodied. Shows potential.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(92-94)
Drinking Window
2028 - 2046
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 Clos Fourtet was picked between September 25 to October 11 at 30 hl/ha. It matured in 40% new oak for a planned 14 to 18 months. This is clearly a level-up from Le Closerie with pure, well-defined and focused blueberry, raspberry, and blood orange scents. The palate is medium-bodied with fine tannins. This is quite linear, keeping with the style of the vintage, so this doesn't have a peacock's tail like the 2022. Yet this feels tensile and the limestone terroir shapes the mineral-driven finish. This is a well-crafted and delicious Clos Fourtet, a success given the challenges of the vintage.
- By Neal Martin on April 2025
Mathieu Cuvelier has taken this Saint-Émilion estate to great heights in recent years, which I will examine in detail in a forthcoming standalone piece.
“It was a balancing act,” Cuvelier explained, flanked by Head Winemaker Emmanuel de Saint Salvy. “In the beginning, it was rainy, but summer was dry and quite sunny. We had 5 mm of rain in July and August. Before that, we had quite a big loss from flowering, especially for the Merlot, so we are around 30 hl/ha at Clos Fourtet. The key point in September was to be patient until the end of the month. We started picking on September 25, with the heart beginning on the last day of the month as we wanted full ripeness. We did a strict selection of berries: sorting in the vineyard and using different sorting tables, bain densimètrique and so on. The berries were not crushed, and we did a natural fermentation. We extracted smoothly and slowly through a manual pigeage with no cold maceration, as it would be a mistake to try to extract something you don’t have.”
(93-95)
Drinking Window
2034 - 2054
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Clos Fourtet is a gorgeous, elegant wine. Medium in body, with terrific persistence and notable purity, Clos Fourtet impresses with its balance more than anything else. Dark blue fruits, lavender, spice, menthol, licorice and dried herbs open first, all framed by bright chalky notes that lend freshness. In 2024, Clos Fourtet is built more on persistence than overt textural richness, as has been the case in some recent vintages. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen