2024 Château Montrose Saint-Estèphe Grand Cru Classé

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2032 - 2058 |
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
Op voorraad
8 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 31/12/2026 - LEVERING VOORJAAR 2027
De 2024 behoort tot de beste wijnen van vintage 2024 - 95 Anson / 94-96 Galloni / 94-96 Martin / 94-96 Leve / 93-95 Wine Advocate / 17.5 Robinson “…one of the wines of the vintage.” – Jane Anson
Deze uitvoering is een op-en-top klassiek bordeaux - Met een blend van 80% Cabernet Sauvignon, 17% Merlot en 3% Cabernet Franc, de 2024 Montrose is een serieuze, gespierde wijn die tot de top van het oogstjaar behoort. In het glas ontvouwt hij zich met aroma’s van cassis, smeulende houtskool, sigarenblad en iris. De wijn is medium tot vol van body, dicht en gelaagd, met een levendige zuurruggengraat, stevige structuur gevende tannines en een lange, doordringende afdronk. Met zowel het hoogste aandeel Cabernet Sauvignon ooit bij Montrose als een relatief lage pH van 3,55, zal deze wijn ongetwijfeld tot de meest langlevende Bordeauxwijnen van 2024 behoren.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Runderribstuk van de grill met gegrilde courgette en tijmaardappeltjes
De eiwitten en het vet in het vlees verzachten de tannines, terwijl de gegrilde groenten en kruiden de aardse en kruidige tonen in de wijn versterken.
2. Lamsbout met knoflook, rozemarijn en zwarte olijven
De hartige, kruidige smaken sluiten aan op de kracht van de wijn en accentueren het donkere fruit en de structuur, met een vleug mediterrane diepgang.
3. Coq au vin met champignons, spek en zilveruitjes
De lang gestoofde kip in rode wijn bouwt bruggen naar de aromatische complexiteit van Montrose, terwijl het umami-karakter het rijpe fruit mooi laat spreken.
4. Aubergine uit de oven met tomaat, Parmezaan en oregano
De zachte, geroosterde texturen en hartige smaken van dit gerecht passen goed bij de concentratie en kruidigheid van de wijn. De kaas versterkt het mondgevoel.
5. Eendeborst met rode biet, zwarte kersen en saliejus
De combinatie van sappig vlees, aardse biet en fruitige saus haalt zowel het florale als het rijpe profiel van de wijn naar voren. De kruidige jus verbindt de elementen.
6. Hertenrug met kastanjepuree, spruitjes en jus van zwarte knoflook
De intense smaak van wild en de aardse kastanjes sluiten aan bij de kracht en diepte van de wijn. De zwarte knoflook voegt een zachte, zoet-kruidige dimensie toe die in balans is met de wijnstructuur.
Specificaties
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Montrose |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2032 |
Drinken tot | 2058 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 100 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (93-95)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
A blend of 80% Cabernet Sauvignon, 17% Merlot and 3% Cabernet Franc, the 2024 Montrose is a serious, muscular effort that numbers among the wines of the vintage. Unwinding in the glass with notes of cassis, burning embers, cigar wrapper and iris, it's medium to full-bodied, dense and layered, with a lively spine of acidity, rich structuring tannins and a long, penetrating finish. With both the highest proportion of Cabernet Sauvignon recorded at Montrose and a rather low pH of 3.55, it will surely number among the longest lived 2024 Bordeaux.
Montrose was one of the terroirs favored by the 2024 vintage, experiencing comparatively good weather at flowering and at least a moderate hydric constraint at veraison. Viticulture was adapted to conditions, with deleafing a month earlier than usual, retention of cover crops for as long as possible and hedging canopies higher to boost ripening. Two green harvests, one on July 20 and another at the end of veraison, brought more homogenous maturity. Harvest took place between 23 September and 7 October.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU MONTROSE ST.-ESTÈPHE 2023
Wednesday, May 15, 2024
Country: France
Region: Bordeaux
Vintage: 2023
Score
99-100
Wow. This is the essence of Montrose, with blackberry, blackcurrant, crushed stone and earth. I have not tasted a Montrose like this in 42 years of my career. It has a much more vertical nature to it, with layered tannins that go very deep and long, The muscular structure and intensity is something else. This is a new era for Montrose. It is now made from only 45 hectares of vineyards right in front of the chateau, instead of about 60 before. 75% cabernet sauvignon, 21% merlot and 4% cabernet franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(94-96)
Drinking Window
2032 - 2058
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 Montrose has a little more Cabernet Sauvignon in the blend due to the yields in various parcels. It was picked between September 23 and October 7 and matured in 60% new oak. The well-defined and very able nose demonstrates classicism, fine delineation and a little more florality than the Terrasse III. The palate is medium-bodied with very finely chiselled tannins and a keen line of acidity. This symmetrical Saint-Estèphe is blessed with an elegant, sapid and reassuringly precise finish that the estate seems to have honed in the last few years. It does not have the unbridled ambition of, say, the 2020 Montrose, but it is exceptionally well crafted and will become a fine Saint-Estèphe.
- By Neal Martin on April 2025
This is another estate where I made two visits at the beginning and end of my Bordeaux marathon. It was interesting to note that the Grand Vin showed more precision and nervosité on the second, perhaps due to the weather or evolution of the unfinished wine itself. The news here is the introduction of a third cuvée: Terrace III. Cleaving away the fruit from parcels located on this glacial formation means that the Grand Vin is now exclusively sourced from the Terrace IV (in some ways, a similar reason why Pichon-Baron introduced Les Griffons). Terrace III sits between Les Dames and Montrose.
“There was less rain in August and beginning of September,” head winemaker Vincent Decup tells me on the first visit. “It was between 50 to 100 mm less than average. Temperatures were quite close to normal. It is an Atlantic vintage. The whole estate is now organic, which made it more challenging, but we can maintain the quality of the vintage by removing leaves just before flowering at fruit set on the east side, allowing grass to grow to improve water stress, maintaining a higher canopy to improve transpiration and photosynthesis and by removing clusters touched by mildew or irregular ripeness. On August 20 we removed some bunches on the west-side to be sure to reach the best maturity possible. We started picking on September 23 until October 7, cropped at 38hl/ha with sorting at reception, though we had worked hard during the growing season to lessen the amount we had to remove.”
(94-96)
Drinking Window
2034 - 2064
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Montrose exudes Cabernet Sauvignon character in its aromatic savoriness and tannic structure. In fact, the 2024 has the most Cabernet Sauvignon ever. Tightly wound today, the 2024 impresses with its energy and focus. There's a bit less mid-palate and overall heft than most years, as well as a brighter fruit profile. Floral, spice and mineral overtones lend brightness throughout. The 2024 is a super-classic, nervy Montrose that will need a number of years to be at its most expressive. Aging is projected to be 18 months, with 60% new oak.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Montrose geldt als een van de meest prestigieuze chateaus uit de Médoc. Zeker sinds de gefortuneerde broers Martin and Olivier Bouygues het chateau in 2006 kochten en aan een rigoureuze ‘opknapbeurt’ begonnen. Werkelijk alles pakten ze aan, van wijngaard tot kelder. Ook het team wordt versterkt, onder anderen met Hervé Berland, die zijn plek als directeur bij Château Mouton-Rothschild gedag zegt om aan dit ambitieuze project leiding te geven. De kwaliteit is sindsdien omhoog geschoten en de laatste paar oogstjaren behoort Château Montrose steevast tot de allerbeste wijnen van Bordeaux; een geweldige prestatie! Onderdeel van de grote kwaliteitsverbetering is een ‘parcelaire’ aanpak, waarbij de wijngaard in allemaal kleine stukjes is verdeeld, die ieder apart van elkaar beoordeeld, gevinifieerd en opgevoed worden. De selectiemogelijkheden zijn daardoor enorm toegenomen. Zodanig dat er naast een eerste en tweede wijn ook een derde wijn het licht heeft gezien.
Chateau Montrose maakt krachtige wijnen die een lang leven voor zich hebben. Alhoewel zeer tanninerijk is de elegantie en vooral intensiteit memorabel. Deze één der allerbeste St. Estèphe wijnen heeft de 2e Grand Cru Classé status maar zou met gemak mee kunnen in de hoogste 1e Cru klasse. Sinds de oogst van 1989, gevolgd door een 100 punten score van Robert Parker in 1990 is de reputatie wereldwijd groot en schaart Montrose zich onder de allergrootste Bordeaux.
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 31/12/2026 - LEVERING VOORJAAR 2027
De 2024 behoort tot de beste wijnen van vintage 2024 - 95 Anson / 94-96 Galloni / 94-96 Martin / 94-96 Leve / 93-95 Wine Advocate / 17.5 Robinson “…one of the wines of the vintage.” – Jane Anson
Deze uitvoering is een op-en-top klassiek bordeaux - Met een blend van 80% Cabernet Sauvignon, 17% Merlot en 3% Cabernet Franc, de 2024 Montrose is een serieuze, gespierde wijn die tot de top van het oogstjaar behoort. In het glas ontvouwt hij zich met aroma’s van cassis, smeulende houtskool, sigarenblad en iris. De wijn is medium tot vol van body, dicht en gelaagd, met een levendige zuurruggengraat, stevige structuur gevende tannines en een lange, doordringende afdronk. Met zowel het hoogste aandeel Cabernet Sauvignon ooit bij Montrose als een relatief lage pH van 3,55, zal deze wijn ongetwijfeld tot de meest langlevende Bordeauxwijnen van 2024 behoren.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Runderribstuk van de grill met gegrilde courgette en tijmaardappeltjes
De eiwitten en het vet in het vlees verzachten de tannines, terwijl de gegrilde groenten en kruiden de aardse en kruidige tonen in de wijn versterken.
2. Lamsbout met knoflook, rozemarijn en zwarte olijven
De hartige, kruidige smaken sluiten aan op de kracht van de wijn en accentueren het donkere fruit en de structuur, met een vleug mediterrane diepgang.
3. Coq au vin met champignons, spek en zilveruitjes
De lang gestoofde kip in rode wijn bouwt bruggen naar de aromatische complexiteit van Montrose, terwijl het umami-karakter het rijpe fruit mooi laat spreken.
4. Aubergine uit de oven met tomaat, Parmezaan en oregano
De zachte, geroosterde texturen en hartige smaken van dit gerecht passen goed bij de concentratie en kruidigheid van de wijn. De kaas versterkt het mondgevoel.
5. Eendeborst met rode biet, zwarte kersen en saliejus
De combinatie van sappig vlees, aardse biet en fruitige saus haalt zowel het florale als het rijpe profiel van de wijn naar voren. De kruidige jus verbindt de elementen.
6. Hertenrug met kastanjepuree, spruitjes en jus van zwarte knoflook
De intense smaak van wild en de aardse kastanjes sluiten aan bij de kracht en diepte van de wijn. De zwarte knoflook voegt een zachte, zoet-kruidige dimensie toe die in balans is met de wijnstructuur.
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Montrose |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2032 |
Drinken tot | 2058 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 100 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (93-95)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
A blend of 80% Cabernet Sauvignon, 17% Merlot and 3% Cabernet Franc, the 2024 Montrose is a serious, muscular effort that numbers among the wines of the vintage. Unwinding in the glass with notes of cassis, burning embers, cigar wrapper and iris, it's medium to full-bodied, dense and layered, with a lively spine of acidity, rich structuring tannins and a long, penetrating finish. With both the highest proportion of Cabernet Sauvignon recorded at Montrose and a rather low pH of 3.55, it will surely number among the longest lived 2024 Bordeaux.
Montrose was one of the terroirs favored by the 2024 vintage, experiencing comparatively good weather at flowering and at least a moderate hydric constraint at veraison. Viticulture was adapted to conditions, with deleafing a month earlier than usual, retention of cover crops for as long as possible and hedging canopies higher to boost ripening. Two green harvests, one on July 20 and another at the end of veraison, brought more homogenous maturity. Harvest took place between 23 September and 7 October.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU MONTROSE ST.-ESTÈPHE 2023
Wednesday, May 15, 2024
Country: France
Region: Bordeaux
Vintage: 2023
Score
99-100
Wow. This is the essence of Montrose, with blackberry, blackcurrant, crushed stone and earth. I have not tasted a Montrose like this in 42 years of my career. It has a much more vertical nature to it, with layered tannins that go very deep and long, The muscular structure and intensity is something else. This is a new era for Montrose. It is now made from only 45 hectares of vineyards right in front of the chateau, instead of about 60 before. 75% cabernet sauvignon, 21% merlot and 4% cabernet franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(94-96)
Drinking Window
2032 - 2058
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 Montrose has a little more Cabernet Sauvignon in the blend due to the yields in various parcels. It was picked between September 23 and October 7 and matured in 60% new oak. The well-defined and very able nose demonstrates classicism, fine delineation and a little more florality than the Terrasse III. The palate is medium-bodied with very finely chiselled tannins and a keen line of acidity. This symmetrical Saint-Estèphe is blessed with an elegant, sapid and reassuringly precise finish that the estate seems to have honed in the last few years. It does not have the unbridled ambition of, say, the 2020 Montrose, but it is exceptionally well crafted and will become a fine Saint-Estèphe.
- By Neal Martin on April 2025
This is another estate where I made two visits at the beginning and end of my Bordeaux marathon. It was interesting to note that the Grand Vin showed more precision and nervosité on the second, perhaps due to the weather or evolution of the unfinished wine itself. The news here is the introduction of a third cuvée: Terrace III. Cleaving away the fruit from parcels located on this glacial formation means that the Grand Vin is now exclusively sourced from the Terrace IV (in some ways, a similar reason why Pichon-Baron introduced Les Griffons). Terrace III sits between Les Dames and Montrose.
“There was less rain in August and beginning of September,” head winemaker Vincent Decup tells me on the first visit. “It was between 50 to 100 mm less than average. Temperatures were quite close to normal. It is an Atlantic vintage. The whole estate is now organic, which made it more challenging, but we can maintain the quality of the vintage by removing leaves just before flowering at fruit set on the east side, allowing grass to grow to improve water stress, maintaining a higher canopy to improve transpiration and photosynthesis and by removing clusters touched by mildew or irregular ripeness. On August 20 we removed some bunches on the west-side to be sure to reach the best maturity possible. We started picking on September 23 until October 7, cropped at 38hl/ha with sorting at reception, though we had worked hard during the growing season to lessen the amount we had to remove.”
(94-96)
Drinking Window
2034 - 2064
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Montrose exudes Cabernet Sauvignon character in its aromatic savoriness and tannic structure. In fact, the 2024 has the most Cabernet Sauvignon ever. Tightly wound today, the 2024 impresses with its energy and focus. There's a bit less mid-palate and overall heft than most years, as well as a brighter fruit profile. Floral, spice and mineral overtones lend brightness throughout. The 2024 is a super-classic, nervy Montrose that will need a number of years to be at its most expressive. Aging is projected to be 18 months, with 60% new oak.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Montrose geldt als een van de meest prestigieuze chateaus uit de Médoc. Zeker sinds de gefortuneerde broers Martin and Olivier Bouygues het chateau in 2006 kochten en aan een rigoureuze ‘opknapbeurt’ begonnen. Werkelijk alles pakten ze aan, van wijngaard tot kelder. Ook het team wordt versterkt, onder anderen met Hervé Berland, die zijn plek als directeur bij Château Mouton-Rothschild gedag zegt om aan dit ambitieuze project leiding te geven. De kwaliteit is sindsdien omhoog geschoten en de laatste paar oogstjaren behoort Château Montrose steevast tot de allerbeste wijnen van Bordeaux; een geweldige prestatie! Onderdeel van de grote kwaliteitsverbetering is een ‘parcelaire’ aanpak, waarbij de wijngaard in allemaal kleine stukjes is verdeeld, die ieder apart van elkaar beoordeeld, gevinifieerd en opgevoed worden. De selectiemogelijkheden zijn daardoor enorm toegenomen. Zodanig dat er naast een eerste en tweede wijn ook een derde wijn het licht heeft gezien.
Chateau Montrose maakt krachtige wijnen die een lang leven voor zich hebben. Alhoewel zeer tanninerijk is de elegantie en vooral intensiteit memorabel. Deze één der allerbeste St. Estèphe wijnen heeft de 2e Grand Cru Classé status maar zou met gemak mee kunnen in de hoogste 1e Cru klasse. Sinds de oogst van 1989, gevolgd door een 100 punten score van Robert Parker in 1990 is de reputatie wereldwijd groot en schaart Montrose zich onder de allergrootste Bordeaux.