2022 Hispano Suizas Albariño Finca Casa Julia

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Op voorraad
13 items beschikbaar
Omschrijving
De fantastische Albariño Finca Casa Julia is zoals de naam al doet vermoeden een 100% Albariño uit de Designation of Origin Utiel-Requena. De Finca Casa Julia is de eerste Mediterrane Albariño ooit! De Albariño druif is vooral fameus in de Rias Baixas gebruikt voor mooie witte wijnen. In dat gebied gedijt de Albariño druif goed dankzij de invloeden van de Atlantische oceaan. Het tophuis HispanoSuizas was de eerste die een fantastische Mediterrane Albariño heeft gemaakt door gebruikmakend van de hoogte van de wijngaarden (circa 750 meter), het landklimaat, het grote dag/nachtverschil in temperatuur en de invloed van de Middellandse Zee. Deze elementen zijn nodig om van de Albarino druif een hele knappe wijn te maken en die ook onderscheidend is.
De Finca Casa Julia heeft in het glas de typische Albarino gele kleur met een groene zweem. In de neus is de Albariño Finca Casa Julia zeer intens, fruitig en bloemig, met een lichte hint van eikenhout die zeer goed geïntegreerd is. In de mond Fruitig, met fraaie zuren zoals een mooie Albarino betaamt en dit geeft een zeer elegant gevoel. De goede zuurgraad doet verlangen naar en volgende slok en geeft de wijn een mooie elegante lange nasmaak. Dit is een serieuze complexe Albarino die ook uitstekend kan verouderen en is zeker geen doorsnee. Komt qua stijl meer bij een Pazo Barrantes zeker mede door de houtopvoeding en lange rijping.
Deze fraaie wijn niet te koud serveren. Wij adviseren eigenlijk bij alle meer complexe witte wijnen een drink-temperatuur van rond de 10- 12°C - zeker niet kouder. Eventuele neerslag die in de wijn kan worden opgemerkt, is natuurlijk, omdat ze de wijn met zo min mogelijk filtratie verwerken om de kwaliteit ervan volledig te waarderen. Ideaal om te combineren met zeevruchten, vis, oude kaas, groenten, gerookt voedsel, zeevruchtenrijst of wit vlees.
WIJNBEREIDING
Ze selecteren de beste druiven van laagproductieve rassen uit onze eigen Albariño-wijngaarden, met een plantdichtheid van 4.000 planten per hectare. De druiven worden verzameld in speciale dozen van elk 15 kg. De oogst vindt alleen 's ochtends plaats om de goede temperatuur van de druiven te garanderen totdat ze de kelder bereiken. Eenmaal in de kelder worden de volle dozen in een koelcel geplaatst en worden de druiven bewaard bij -10 °C.
Ze selecteren zeer selectief de beste druiven en dan worden de trossen ontsteelt en geplet. Al het resulterende druivenpulp gaat dan in een roestvrijstalen tank met een koelsysteem om de druiven te onderwerpen aan koude pelliculaire maceratie (8 °C).
Vervolgens gaan de druiven naar een pneumatische pers voor een lichte persing van maximaal 0,5 bar. De most die uit de pers wordt gehaald, wordt 24 uur lang statisch gedecanteerd en vervolgens wordt alleen het schone deel van de most voor fermentatie overgebracht naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout met een capaciteit van 400 liter en een temperatuur van 16°C. Zodra de fermentatie is voltooid, wordt het op droesem (sur lie) opgeslagen in exclusieve Galileo-tanks (bolvormige cementtanks met een stralend oppervlak) tot het bottelen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Albarino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen, Nu in de aanbieding |
Vinous rating | 91 |
Professionele Recensies
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2028
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
Sourced from Utiel-Requena, the 2022 Albariño Finca Casa Julia is yellow in hue. The nose reveals sun-kissed aromas of peach and apple against a bakery backdrop. Dry, rich and refreshing, it offers an enticing combination of a bold yet taut palate, bright acidity and a lees-like oak note. This is a flavorful Mediterranean wine with a vibrant character.
- By Joaquín Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
94/100
ABC 2019 wine guide
97/100
SEVI 2019 wine guide
95/100
Wine Up 2019 wine guide
92/100
El País 2019 wine yearbook
92/100
Peñín 2019 wine guide
93/100
Intervinos 2019 wine guide
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.
De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas
Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.
Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen.
De regio waar Hispano Suizas zich bevindt
Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.
Wijnbouw bij Hispano Suizas
Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.
Welke druivensoorten worden er gebruikt?
Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.
Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.
Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?
Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanDe fantastische Albariño Finca Casa Julia is zoals de naam al doet vermoeden een 100% Albariño uit de Designation of Origin Utiel-Requena. De Finca Casa Julia is de eerste Mediterrane Albariño ooit! De Albariño druif is vooral fameus in de Rias Baixas gebruikt voor mooie witte wijnen. In dat gebied gedijt de Albariño druif goed dankzij de invloeden van de Atlantische oceaan. Het tophuis HispanoSuizas was de eerste die een fantastische Mediterrane Albariño heeft gemaakt door gebruikmakend van de hoogte van de wijngaarden (circa 750 meter), het landklimaat, het grote dag/nachtverschil in temperatuur en de invloed van de Middellandse Zee. Deze elementen zijn nodig om van de Albarino druif een hele knappe wijn te maken en die ook onderscheidend is.
De Finca Casa Julia heeft in het glas de typische Albarino gele kleur met een groene zweem. In de neus is de Albariño Finca Casa Julia zeer intens, fruitig en bloemig, met een lichte hint van eikenhout die zeer goed geïntegreerd is. In de mond Fruitig, met fraaie zuren zoals een mooie Albarino betaamt en dit geeft een zeer elegant gevoel. De goede zuurgraad doet verlangen naar en volgende slok en geeft de wijn een mooie elegante lange nasmaak. Dit is een serieuze complexe Albarino die ook uitstekend kan verouderen en is zeker geen doorsnee. Komt qua stijl meer bij een Pazo Barrantes zeker mede door de houtopvoeding en lange rijping.
Deze fraaie wijn niet te koud serveren. Wij adviseren eigenlijk bij alle meer complexe witte wijnen een drink-temperatuur van rond de 10- 12°C - zeker niet kouder. Eventuele neerslag die in de wijn kan worden opgemerkt, is natuurlijk, omdat ze de wijn met zo min mogelijk filtratie verwerken om de kwaliteit ervan volledig te waarderen. Ideaal om te combineren met zeevruchten, vis, oude kaas, groenten, gerookt voedsel, zeevruchtenrijst of wit vlees.
WIJNBEREIDING
Ze selecteren de beste druiven van laagproductieve rassen uit onze eigen Albariño-wijngaarden, met een plantdichtheid van 4.000 planten per hectare. De druiven worden verzameld in speciale dozen van elk 15 kg. De oogst vindt alleen 's ochtends plaats om de goede temperatuur van de druiven te garanderen totdat ze de kelder bereiken. Eenmaal in de kelder worden de volle dozen in een koelcel geplaatst en worden de druiven bewaard bij -10 °C.
Ze selecteren zeer selectief de beste druiven en dan worden de trossen ontsteelt en geplet. Al het resulterende druivenpulp gaat dan in een roestvrijstalen tank met een koelsysteem om de druiven te onderwerpen aan koude pelliculaire maceratie (8 °C).
Vervolgens gaan de druiven naar een pneumatische pers voor een lichte persing van maximaal 0,5 bar. De most die uit de pers wordt gehaald, wordt 24 uur lang statisch gedecanteerd en vervolgens wordt alleen het schone deel van de most voor fermentatie overgebracht naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout met een capaciteit van 400 liter en een temperatuur van 16°C. Zodra de fermentatie is voltooid, wordt het op droesem (sur lie) opgeslagen in exclusieve Galileo-tanks (bolvormige cementtanks met een stralend oppervlak) tot het bottelen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Albarino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen, Nu in de aanbieding |
Vinous rating | 91 |
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2028
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
Sourced from Utiel-Requena, the 2022 Albariño Finca Casa Julia is yellow in hue. The nose reveals sun-kissed aromas of peach and apple against a bakery backdrop. Dry, rich and refreshing, it offers an enticing combination of a bold yet taut palate, bright acidity and a lees-like oak note. This is a flavorful Mediterranean wine with a vibrant character.
- By Joaquín Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
94/100
ABC 2019 wine guide
97/100
SEVI 2019 wine guide
95/100
Wine Up 2019 wine guide
92/100
El País 2019 wine yearbook
92/100
Peñín 2019 wine guide
93/100
Intervinos 2019 wine guide
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.
De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas
Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.
Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen.
De regio waar Hispano Suizas zich bevindt
Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.
Wijnbouw bij Hispano Suizas
Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.
Welke druivensoorten worden er gebruikt?
Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.
Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.
Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?
Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan