2020 Warwick Trilogy

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2025 - 2040 |
- Koop 3 voor 32,95 27,23 en bespaar 6%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Een van de grootste successen, van meet af aan, voor Norma Ratcliffe, was haar ‘Trilogy’, het trotse vlaggenschip van ‘haar’ Warwick. Bordeaux-blends waren in Zuid-Afrika lang taboe, tot de ban werd gebroken door de Rubicon van Meerlust. Sindsdienhebben de wijnmakers in de Kaap laten zien dat ze fantastische Bordeaux-blends kunnen maken. De frisheid van het klimaat van Stellenbosch zorgt er voor dat het om echte ‘klassieke’ exemplaren gaat, wijnen die in frisheid niet veel onder hoeven te doen voor ‘echte’ Bordeaux. Anders dan bij de Three Cape Ladies, bedoeld om jong te drinken, is de Trilogy een klassieke bewaarwijn. Toch ondergaan de druiven geen lange gisting op de schillen, die niet langer duurt dan ongeveer een week. Dat betekent dat ze bij binnenkomst in de kelder een enorme concentratie en kleur moeten hebben. Dat zien we terug in deze wijn, die, na een rijping op 24 maanden op Frans eiken, waarvan 60% nieuw, een enorme kracht en concentratie heeft. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.
De Warwick Trilogy is gerijpt voor meer dan 27 maanden in 225 liter Franse eiken vaten waarvan 60% nieuw is. Het heeft een dicht, weelderige boeket met rode kersen, mandarijn, ceder en bosbessen, koffie en een vleugje chocola. De smaak is medium-bodied met zacht pakkende tannines en sappig zwart fruit doordrenkt met donkere chocolade en espresso. Het heeft stevige, maar rijpe tannines met een bijzondere lengte en complexiteit
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Runderstoofpot met wortel en laurier
De volle structuur van het stoofvlees sluit aan bij de concentratie van de wijn, terwijl de laurier de kruidige componenten accentueert. -
Lamskoteletjes met rozemarijn en knoflook
De hartigheid van het lamsvlees en de aardse kruiden passen bij de rijpe tannines en het donkere fruitkarakter van de wijn. -
Gegrilde entrecote met rodewijnjus en geroosterde groenten
De sappige structuur van de entrecote wordt versterkt door de diepte van de wijn en de geroosterde tonen van zowel vlees als groenten. -
Ravioli gevuld met paddenstoelen en truffelolie
De umami van de paddenstoelen sluit aan bij de aardse tonen in de wijn, terwijl de romigheid van de vulling mooi contrasteert met de structuur. -
Eendenborst met kersencompote en zoete aardappel
De fruitige saus reflecteert het rijpe zwarte fruit van de wijn, en de eend zorgt voor een rijke textuur en lange afdronk. -
Hert met portsaus en pastinaakpuree
De intensiteit van het wild en de diepe saus wordt fraai gedragen door de kracht en balans van de Warwick Trilogy, zonder dat een van beide overheerst.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Warwick |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Anthony Mueller
Release Price:
$75
Drink Date:
2025 - 2040
Made of 50% Cabernet Franc, 44% Cabernet Sauvignon and 6% Merlot, the 2020 Warwick Estate Reserve (Trilogy) starts with a firm, earthy, mineral-driven nose with fresh cherry and black plum swaying with oak spices. Intentional or not, the wine comes in a smaller frame, clocking in at 14% alcohol. As the wine sits on the palate, it gains in complexity, showcasing terroir-specific expressions with a sense of place while capturing a touch more freshness as the wine comes into focus. Revealing a delightful mineral tension with fine-grained tannins, the mid-palate displays a balanced structure with succulent acidity that will need some time to find its cadence. Give it another year or two or enjoy it with food now. Decanting is recommended. Only 24,000 bottles were produced after the wine aged for about two years in 43% new French oak. Nicely done!
Published: Dec 29, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2038
From: Growing Up ‘n Getting Wiser: South Africa in 2022 (Sep 2022)
The 2019 Trilogy represents the highest proportion of Merlot in the blend for a number of years, principally because it ripened earlier and missed the March rains. Raised in 34% new oak for 24 months, slightly shorter than previous years and undergoing a barrel selection, it has a perfumed nose with blackberry, sous-bois and tobacco, quite Bordeaux-like in style. The palate is medium-bodied with sappy red fruit, gentle grip, good balance and just the right amount of pepperiness to give it lift and tension. It will need a couple of years in bottle, but overall, this is a commendable Trilogy, albeit one that lacks some of the pyrotechnics of the Cape's best.
- By Neal Martin on August 2022
Warwick is a stalwart of the Stellenbosch scene with strong branding that built a strong overseas following. Much of the momentum came from Mike Ratcliffe, who sold his stake in Warwick to focus on Vilafonté around the time of my last visit in 2018. On that trip, I was given a tour of the neighbouring estate, Uitkyk, that would considerably expand their holdings, though I have since heard that it has been sold off. Between then and now, I feel that Warwick is looking for a sense of direction. They parted ways with their U.S. importer as they distribute only family-run estates and much of the staff departed. I met with winemaker JD Pretorius at the winery, who started just after the 2018 harvest. “I think we are refining a few things,” he told me, “but I don’t want to alienate our consumer base. We are picking slightly fresher, but it’s only marginal. We have also launched two new labels, the Pitch Blanc and the Old Vine Chenin. The 2019 allowed us to reset from a stylistic point of view, and 80mm of rain before the picking meant that we harvested the Cabernets earlier than normal.” The wines that I tasted here are perfectly decent, but the bar is being constantly raised, not least in Stellenbosch, and consequently, I feel that Warwick risks being left behind. I hope that Pretorius will be given the chance to move things forward because I sensed as if recent releases were being kept on a leash and lacked the expression and nuance of their peers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Zonder enige vorm van overdrijving mogen we stellen dat Warwick Estate tegenwoordig geldt als een van de leidende wijnbedrijven van Stellenbosch, en zelfs van Zuid-Afrika. Dat komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. In de eerste plaats is er natuurlijk het bijzondere terroir, op een unieke plek: direct ten westen van de monumentale Simonsberg, de hoge berg die de streek domineert en die ook mede bepalend is voor het klimaat van de streek.
Warwick Estate ligt in een vallei omsloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop. De historische boerderij, die nu Warwick heet, droeg in de periode van 1791 tot 1902 de naam ‘Goed Succes’. Na de Boerenoorlog werd de farm gekocht door kolonel Alexander Gordon, die hem ‘Warwick’ doopte, naar legereenheid waarvoor hij diende, het Warwickshire regiment. Later raakte het bedrijf in verval en toen het in 1964 werd overgenomen door Stan & Norma Ratcliffe was er geen druivenstok meer te bekennen. Stan en Norma beseften al snel dat ze een bijzonder terroir voor de wijnbouw in bezit hadden gekregen en het duurde niet lang of ze besloten tot de aanplant van cabernet-sauvignon, een druif die voor deze streek werkelijk gemáákt is. Deze stokken cabernet leverden druiven op van een hoge kwaliteit, die zeer in trek waren bij handelaren en bij andere wijngoederen voor het maken grote wijnen. Norma raakte zelf ook steeds meer geïnteresseerd in het maken van wijn en besloot een opleiding tot wijnmaker te volgen. Norma en Stan besloten een kelder te bouwen en in 1984 werd de eerste ‘eigen’ Warwick-wijn geboren, een Cabernet-sauvignon. Norma bleek het talent te bezitten om grote wijnen te kunnen maken en de productie kon jaar op jaar stijgen –zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De Bordeaux-blend Trilogy, die met de jaargang 1986 het licht zag, werd al snel een van de grote vlaggenschepen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Dat werd nog eens benadrukt toen hij door de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki werd uitgekozen om te worden geschonken op een officieel diner voor de Amerikaanse president George Bush. Het is een erkenning voor de zeldzame kwaliteiten van het wijnhuis Warwick. Inmiddels heeft wijnmaker Norma na 20 jaar een stapje terug gedaan, en is opgevolgd door Louis Nel, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde wijnmakers van Zuid-Afrika. En in 2001 werd Mike Ratcliffe, zoon van Norma en Stan, benoemd tot algemeen directeur. Hij studeerde af aan de universiteit van Adelaide met een graad in wijnmarketing. Daarmee is Warwick helemaal toegerust voor de toekomst.
Een van de grootste successen, van meet af aan, voor Norma Ratcliffe, was haar ‘Trilogy’, het trotse vlaggenschip van ‘haar’ Warwick. Bordeaux-blends waren in Zuid-Afrika lang taboe, tot de ban werd gebroken door de Rubicon van Meerlust. Sindsdienhebben de wijnmakers in de Kaap laten zien dat ze fantastische Bordeaux-blends kunnen maken. De frisheid van het klimaat van Stellenbosch zorgt er voor dat het om echte ‘klassieke’ exemplaren gaat, wijnen die in frisheid niet veel onder hoeven te doen voor ‘echte’ Bordeaux. Anders dan bij de Three Cape Ladies, bedoeld om jong te drinken, is de Trilogy een klassieke bewaarwijn. Toch ondergaan de druiven geen lange gisting op de schillen, die niet langer duurt dan ongeveer een week. Dat betekent dat ze bij binnenkomst in de kelder een enorme concentratie en kleur moeten hebben. Dat zien we terug in deze wijn, die, na een rijping op 24 maanden op Frans eiken, waarvan 60% nieuw, een enorme kracht en concentratie heeft. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.
De Warwick Trilogy is gerijpt voor meer dan 27 maanden in 225 liter Franse eiken vaten waarvan 60% nieuw is. Het heeft een dicht, weelderige boeket met rode kersen, mandarijn, ceder en bosbessen, koffie en een vleugje chocola. De smaak is medium-bodied met zacht pakkende tannines en sappig zwart fruit doordrenkt met donkere chocolade en espresso. Het heeft stevige, maar rijpe tannines met een bijzondere lengte en complexiteit
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Runderstoofpot met wortel en laurier
De volle structuur van het stoofvlees sluit aan bij de concentratie van de wijn, terwijl de laurier de kruidige componenten accentueert. -
Lamskoteletjes met rozemarijn en knoflook
De hartigheid van het lamsvlees en de aardse kruiden passen bij de rijpe tannines en het donkere fruitkarakter van de wijn. -
Gegrilde entrecote met rodewijnjus en geroosterde groenten
De sappige structuur van de entrecote wordt versterkt door de diepte van de wijn en de geroosterde tonen van zowel vlees als groenten. -
Ravioli gevuld met paddenstoelen en truffelolie
De umami van de paddenstoelen sluit aan bij de aardse tonen in de wijn, terwijl de romigheid van de vulling mooi contrasteert met de structuur. -
Eendenborst met kersencompote en zoete aardappel
De fruitige saus reflecteert het rijpe zwarte fruit van de wijn, en de eend zorgt voor een rijke textuur en lange afdronk. -
Hert met portsaus en pastinaakpuree
De intensiteit van het wild en de diepe saus wordt fraai gedragen door de kracht en balans van de Warwick Trilogy, zonder dat een van beide overheerst.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Warwick |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Anthony Mueller
Release Price:
$75
Drink Date:
2025 - 2040
Made of 50% Cabernet Franc, 44% Cabernet Sauvignon and 6% Merlot, the 2020 Warwick Estate Reserve (Trilogy) starts with a firm, earthy, mineral-driven nose with fresh cherry and black plum swaying with oak spices. Intentional or not, the wine comes in a smaller frame, clocking in at 14% alcohol. As the wine sits on the palate, it gains in complexity, showcasing terroir-specific expressions with a sense of place while capturing a touch more freshness as the wine comes into focus. Revealing a delightful mineral tension with fine-grained tannins, the mid-palate displays a balanced structure with succulent acidity that will need some time to find its cadence. Give it another year or two or enjoy it with food now. Decanting is recommended. Only 24,000 bottles were produced after the wine aged for about two years in 43% new French oak. Nicely done!
Published: Dec 29, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2038
From: Growing Up ‘n Getting Wiser: South Africa in 2022 (Sep 2022)
The 2019 Trilogy represents the highest proportion of Merlot in the blend for a number of years, principally because it ripened earlier and missed the March rains. Raised in 34% new oak for 24 months, slightly shorter than previous years and undergoing a barrel selection, it has a perfumed nose with blackberry, sous-bois and tobacco, quite Bordeaux-like in style. The palate is medium-bodied with sappy red fruit, gentle grip, good balance and just the right amount of pepperiness to give it lift and tension. It will need a couple of years in bottle, but overall, this is a commendable Trilogy, albeit one that lacks some of the pyrotechnics of the Cape's best.
- By Neal Martin on August 2022
Warwick is a stalwart of the Stellenbosch scene with strong branding that built a strong overseas following. Much of the momentum came from Mike Ratcliffe, who sold his stake in Warwick to focus on Vilafonté around the time of my last visit in 2018. On that trip, I was given a tour of the neighbouring estate, Uitkyk, that would considerably expand their holdings, though I have since heard that it has been sold off. Between then and now, I feel that Warwick is looking for a sense of direction. They parted ways with their U.S. importer as they distribute only family-run estates and much of the staff departed. I met with winemaker JD Pretorius at the winery, who started just after the 2018 harvest. “I think we are refining a few things,” he told me, “but I don’t want to alienate our consumer base. We are picking slightly fresher, but it’s only marginal. We have also launched two new labels, the Pitch Blanc and the Old Vine Chenin. The 2019 allowed us to reset from a stylistic point of view, and 80mm of rain before the picking meant that we harvested the Cabernets earlier than normal.” The wines that I tasted here are perfectly decent, but the bar is being constantly raised, not least in Stellenbosch, and consequently, I feel that Warwick risks being left behind. I hope that Pretorius will be given the chance to move things forward because I sensed as if recent releases were being kept on a leash and lacked the expression and nuance of their peers.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Zonder enige vorm van overdrijving mogen we stellen dat Warwick Estate tegenwoordig geldt als een van de leidende wijnbedrijven van Stellenbosch, en zelfs van Zuid-Afrika. Dat komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. In de eerste plaats is er natuurlijk het bijzondere terroir, op een unieke plek: direct ten westen van de monumentale Simonsberg, de hoge berg die de streek domineert en die ook mede bepalend is voor het klimaat van de streek.
Warwick Estate ligt in een vallei omsloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop. De historische boerderij, die nu Warwick heet, droeg in de periode van 1791 tot 1902 de naam ‘Goed Succes’. Na de Boerenoorlog werd de farm gekocht door kolonel Alexander Gordon, die hem ‘Warwick’ doopte, naar legereenheid waarvoor hij diende, het Warwickshire regiment. Later raakte het bedrijf in verval en toen het in 1964 werd overgenomen door Stan & Norma Ratcliffe was er geen druivenstok meer te bekennen. Stan en Norma beseften al snel dat ze een bijzonder terroir voor de wijnbouw in bezit hadden gekregen en het duurde niet lang of ze besloten tot de aanplant van cabernet-sauvignon, een druif die voor deze streek werkelijk gemáákt is. Deze stokken cabernet leverden druiven op van een hoge kwaliteit, die zeer in trek waren bij handelaren en bij andere wijngoederen voor het maken grote wijnen. Norma raakte zelf ook steeds meer geïnteresseerd in het maken van wijn en besloot een opleiding tot wijnmaker te volgen. Norma en Stan besloten een kelder te bouwen en in 1984 werd de eerste ‘eigen’ Warwick-wijn geboren, een Cabernet-sauvignon. Norma bleek het talent te bezitten om grote wijnen te kunnen maken en de productie kon jaar op jaar stijgen –zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De Bordeaux-blend Trilogy, die met de jaargang 1986 het licht zag, werd al snel een van de grote vlaggenschepen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Dat werd nog eens benadrukt toen hij door de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki werd uitgekozen om te worden geschonken op een officieel diner voor de Amerikaanse president George Bush. Het is een erkenning voor de zeldzame kwaliteiten van het wijnhuis Warwick. Inmiddels heeft wijnmaker Norma na 20 jaar een stapje terug gedaan, en is opgevolgd door Louis Nel, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde wijnmakers van Zuid-Afrika. En in 2001 werd Mike Ratcliffe, zoon van Norma en Stan, benoemd tot algemeen directeur. Hij studeerde af aan de universiteit van Adelaide met een graad in wijnmarketing. Daarmee is Warwick helemaal toegerust voor de toekomst.