2020 Château Branaire-Ducru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2050 |
Op voorraad
17 items beschikbaar
Omschrijving
Deze Chateau Branaire-Ducru is een blend van hoofdakelijke Cabernet Sauvignon, en Merlot en beetje Cabernet Franc druiven. De wijn werd gerijpt in ongeveer 60% nieuw eikenhout. De wijn komt het beste tot zijn recht wanneer deze eerst nog enkele jaren wordt bewaard. De Saint-Julien is een van de beroemdste rode wijnen van de groeiende regio van Bordeaux. Het gebied van gecontroleerde Appellation bevat wijnen uit de gemeente Saint-Julien-Beychevelle in de Medoc en heeft een oppervlakte van 3,5 tot 4 km. Het ligt ongeveer 10 km ten noorden van Margaux op de Gironde, en grenst in het noorden direct aan Pauillac. Deze prijzenswaardige Chateau Branaire-Ducru is prachtig granaat-paars van kleur, op de neus wat aards, aroma's van rode kers, bessen, kruiden, noten, cacao en eiken. Medium-bodied, stevig met fruit, lichte kruiden, witte peper en een vleugje salie. Mooie tannines en lovenswaardige, levendige finale.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | Chateau Branaire Ducru |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(91 - 93)+
Release Price
NA
Drink Date
2024 - 2042
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
20th May 2021
Source
May 2021 Week 3, The Wine Advocate
The 2020 Branaire-Ducru displays a deep garnet-purple color and pronounced blackcurrant cordial, plum preserves and boysenberries scents, plus hints of sautéed herbs, unsmoked cigars and graphite. The medium-bodied palate has a lot of verve, delivering appealing tension among the tightly wound black fruits and grainy tannins, finishing with an herbal lift.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95+
Drinking Window
2026 - 2045
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 Branaire-Ducru was so alluring en primeur, but is very shy today. That said, some of that youthful exuberance has given way to the characteristic Brainaire finesse. Dark red cherry, spice, grilled herbs, menthol and licorice emerge, but only with great reluctance. Sweet floral and spice notes lift the finish nicely. The 2020 is going to need the better part of a decade to come around.
- By Antonio Galloni on December 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Nadat Patrick Maroteaux en zijn familie het ongerealiseerde potentieel van deze slapende schoonheid in de wijnbouw hadden erkend, kochten ze Château Branaire-Ducru in 1988. Ze besloten een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van deze vierde grand cru classé uit 1855 en begonnen aan een grootschalige renovatie en werkzaamheden waarbij alle componenten die bijdragen aan de productie van geweldige wijn: de wijnstokken, het vathuis en de kelders, evenals het Château zelf, dat de meest zichtbare vertegenwoordiging is van een landgoed.
Patrick Maroteaux werd ook een ambassadeur van Bordeaux en Branaire-Ducru, waar hij van 2000 tot 2008 voorzitter was van de Union des Grands Crus de Bordeaux en van 2004 tot 2017 de appellatie Saint-Julien. François-Xavier Maroteaux nam het beheer van het domein over in 2017.
Château Branaire-Ducru is gelegen in het hart van de Medoc, tussen Margaux en Pauillac in de appellation Saint-Julien. Het wordt omringd door de andere grote Classified Growths die dit uitstekende terroir bevolken. De wijnstokken groeien in een mengsel van grind en kiezels, daar afgezet door de rivier de Garonne in het Kwartair. Vanaf de top van hun heuvels, genaamd "heuvels", kijken ze uit over de uitgestrekte monding van de Gironde, plaatselijk aangeduid als "de rivier".
De wijngaard bestaat uit ongeveer vijftien verschillende micro-terroirs en beslaat 60 hectare (bijna 150 hectare) die van oost naar west liggen over het zuidelijke deel van het appellatiegebied. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar. Ze groeien in kwartair silicium en grind alluvium, waardoor dit terroir een van de warmste in de regio is. Hierdoor bereiken onze Cabernet Sauvignon-druiven hier een perfecte fenolische rijpheid, terwijl de Merlot floreert op kleibedden.
De Cabernet Sauvignon is goed voor 65%, het grootste deel van onze wijnstokken. Het is echt een stervariëteit die meerdere lagen, structuur en een geweldige aanwezigheid in de mond heeft, terwijl hij fris en fruitig blijft met een intens scala aan aroma's. 28% van onze wijnstokken is Merlot, de goede begeleider die onze wijnen rond en soepel maakt. Het aandeel van 3% Cabernet Franc bouwt voort op de bloemige tonen van de wijn. En last but not least, 4% Petit Verdot, de karakteristieke Medoc-variëteit, voegt kruidige hints toe aan onze beste melanges.
De hier genomen beslissingen zijn altijd ingegeven door de noodzaak om het uitzonderlijke terroir waarop het landgoed zich bevindt te beschermen. We zijn ons bewust van de impact van onze productie op het milieu, daarom zijn we toegewijd aan het Bordeaux Wine Environmental Management System, gebaseerd op de internationale ISO 14001-norm. Sinds 2020 is het landgoed gecertificeerd. Tevens is het pand sinds 2017 geclassificeerd als Hoge Milieu Waarde (HVE) niveau 3. Château Branaire-Ducru werkt voortdurend aan verbetering en treedt op als een verantwoordelijke speler in de bescherming van het milieu, en past een MVO-aanpak toe, waarbij de sociale en ecologische dimensies in zijn economische strategie worden geïntegreerd. Het behaalde het MVO-label "Bordeaux Cultivons Demain" (niveau 1) in 2022.
Deze Chateau Branaire-Ducru is een blend van hoofdakelijke Cabernet Sauvignon, en Merlot en beetje Cabernet Franc druiven. De wijn werd gerijpt in ongeveer 60% nieuw eikenhout. De wijn komt het beste tot zijn recht wanneer deze eerst nog enkele jaren wordt bewaard. De Saint-Julien is een van de beroemdste rode wijnen van de groeiende regio van Bordeaux. Het gebied van gecontroleerde Appellation bevat wijnen uit de gemeente Saint-Julien-Beychevelle in de Medoc en heeft een oppervlakte van 3,5 tot 4 km. Het ligt ongeveer 10 km ten noorden van Margaux op de Gironde, en grenst in het noorden direct aan Pauillac. Deze prijzenswaardige Chateau Branaire-Ducru is prachtig granaat-paars van kleur, op de neus wat aards, aroma's van rode kers, bessen, kruiden, noten, cacao en eiken. Medium-bodied, stevig met fruit, lichte kruiden, witte peper en een vleugje salie. Mooie tannines en lovenswaardige, levendige finale.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Julien |
Wijnhuis | Chateau Branaire Ducru |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(91 - 93)+
Release Price
NA
Drink Date
2024 - 2042
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
20th May 2021
Source
May 2021 Week 3, The Wine Advocate
The 2020 Branaire-Ducru displays a deep garnet-purple color and pronounced blackcurrant cordial, plum preserves and boysenberries scents, plus hints of sautéed herbs, unsmoked cigars and graphite. The medium-bodied palate has a lot of verve, delivering appealing tension among the tightly wound black fruits and grainy tannins, finishing with an herbal lift.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95+
Drinking Window
2026 - 2045
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 Branaire-Ducru was so alluring en primeur, but is very shy today. That said, some of that youthful exuberance has given way to the characteristic Brainaire finesse. Dark red cherry, spice, grilled herbs, menthol and licorice emerge, but only with great reluctance. Sweet floral and spice notes lift the finish nicely. The 2020 is going to need the better part of a decade to come around.
- By Antonio Galloni on December 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Nadat Patrick Maroteaux en zijn familie het ongerealiseerde potentieel van deze slapende schoonheid in de wijnbouw hadden erkend, kochten ze Château Branaire-Ducru in 1988. Ze besloten een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van deze vierde grand cru classé uit 1855 en begonnen aan een grootschalige renovatie en werkzaamheden waarbij alle componenten die bijdragen aan de productie van geweldige wijn: de wijnstokken, het vathuis en de kelders, evenals het Château zelf, dat de meest zichtbare vertegenwoordiging is van een landgoed.
Patrick Maroteaux werd ook een ambassadeur van Bordeaux en Branaire-Ducru, waar hij van 2000 tot 2008 voorzitter was van de Union des Grands Crus de Bordeaux en van 2004 tot 2017 de appellatie Saint-Julien. François-Xavier Maroteaux nam het beheer van het domein over in 2017.
Château Branaire-Ducru is gelegen in het hart van de Medoc, tussen Margaux en Pauillac in de appellation Saint-Julien. Het wordt omringd door de andere grote Classified Growths die dit uitstekende terroir bevolken. De wijnstokken groeien in een mengsel van grind en kiezels, daar afgezet door de rivier de Garonne in het Kwartair. Vanaf de top van hun heuvels, genaamd "heuvels", kijken ze uit over de uitgestrekte monding van de Gironde, plaatselijk aangeduid als "de rivier".
De wijngaard bestaat uit ongeveer vijftien verschillende micro-terroirs en beslaat 60 hectare (bijna 150 hectare) die van oost naar west liggen over het zuidelijke deel van het appellatiegebied. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar. Ze groeien in kwartair silicium en grind alluvium, waardoor dit terroir een van de warmste in de regio is. Hierdoor bereiken onze Cabernet Sauvignon-druiven hier een perfecte fenolische rijpheid, terwijl de Merlot floreert op kleibedden.
De Cabernet Sauvignon is goed voor 65%, het grootste deel van onze wijnstokken. Het is echt een stervariëteit die meerdere lagen, structuur en een geweldige aanwezigheid in de mond heeft, terwijl hij fris en fruitig blijft met een intens scala aan aroma's. 28% van onze wijnstokken is Merlot, de goede begeleider die onze wijnen rond en soepel maakt. Het aandeel van 3% Cabernet Franc bouwt voort op de bloemige tonen van de wijn. En last but not least, 4% Petit Verdot, de karakteristieke Medoc-variëteit, voegt kruidige hints toe aan onze beste melanges.
De hier genomen beslissingen zijn altijd ingegeven door de noodzaak om het uitzonderlijke terroir waarop het landgoed zich bevindt te beschermen. We zijn ons bewust van de impact van onze productie op het milieu, daarom zijn we toegewijd aan het Bordeaux Wine Environmental Management System, gebaseerd op de internationale ISO 14001-norm. Sinds 2020 is het landgoed gecertificeerd. Tevens is het pand sinds 2017 geclassificeerd als Hoge Milieu Waarde (HVE) niveau 3. Château Branaire-Ducru werkt voortdurend aan verbetering en treedt op als een verantwoordelijke speler in de bescherming van het milieu, en past een MVO-aanpak toe, waarbij de sociale en ecologische dimensies in zijn economische strategie worden geïntegreerd. Het behaalde het MVO-label "Bordeaux Cultivons Demain" (niveau 1) in 2022.