2019 Inglenook Napa Valley Rutherford Blancaneaux

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , Roussane, |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
Als Kapitein Niebaum gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de introductie van Cabernet Sauvignon in Napa Valley, dan was John Daniel Jr. verantwoordelijk voor het voortzetten van de traditie van uitmuntendheid van zijn grootoom en het verfijnen van die variëteit tot een gerespecteerde status. Ter ere van Daniel's Cask Wines-programma dat hij in 1949 begon, werden de wijnjaren op flessen van 1995 tot 2008 van deze druivensoort oorspronkelijk Cask genoemd en droegen ze eikenfineerlabels. Tot dan toe bestond de wijn voor 100 procent uit Cabernet Sauvignon, gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vintage van 2009 zag echter veranderingen in zowel de naam als het productie- en verouderingsregime, en nu wordt Inglenook's Cabernet Sauvignon gemengd met Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Malbec - afhankelijk van het gewenste profiel - allemaa gerijpt is op Frans eiken.
Al jaren behoort Inglenook tot de top uit Napa Valley en deze Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford en witte Blancaneaux wordt alleen nog maar via de Place du Bordeaux verdeeld onder de aangesloten wijnhandelaren (waaronder natuurlijk Grandcruwijnen) zoals dit ook bijvoorbeeld geldt voor andere iconen zoals Harlan, Insignia en Opus One). Zijn naam delen met een van de The Family Coppola-hotels in Belize, Blancaneaux - wat in het Frans "witte wateren" betekent - is terecht de meest vooraanstaande witte wijn van Inglenook. Van de eerste oogst in 1999 tot de oogst van 2002 gebruikte Blancaneaux de kenmerken van Chardonnay samen met drie variëteiten van de Rhône-vallei – Viognier, Roussanne en Marsanne – maar sinds 2003 bestaat de blend uitsluitend uit die drie Rhône-variëteiten in verhoudingen die het beste passen bij de algehele uitstraling. Net als Rubicon beschrijft Blancaneaux geen enkele druiven persoonlijkheid, maar spreekt boekdelen over het Inglenook-terroir dat bijdraagt aan het scala aan genuanceerde smaken, dichte smaak en mix van aromatische interesses.
De Blancaneaux 2019 is een blend van Sauvignon Blanc aangevuld met Marsanne & Semillon. De Ingelnook blancaneaux is een echt elegante wijn met een prachtige aromatische complexiteit. Zeker bloemig, met delicate hints van roos en lindebloesem en er is duidelijk zomerfruit met tonen van peer, abrikoos, lychee en honing. Rond, fris en luxueus in de mond heeft de wijn een lange, sierlijke afdronk.Â
WEETJE: De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Gegrilde kipfilet met perzikchutney en geroosterde venkel
De lichte kruidigheid van venkel en het zoetzure karakter van perzik versterken de fruitige en florale tonen in de wijn, terwijl de malse kip de romige textuur weerspiegelt. -
Gebakken kabeljauw met beurre blanc en doperwtenpuree
De volle body van de wijn sluit aan bij de rijke botersaus, terwijl de lichte mineraliteit van de kabeljauw en de frisse erwtjes het aromatische profiel ondersteunen. -
Risotto met citroen, mascarpone en verse dragon
De romigheid van de risotto versterkt de textuur van de wijn, terwijl de citrus en kruiden het florale karakter en de zachte zuren accentueren. -
Pompoenravioli met salieboter en amandelcrunch
De zoete tonen van pompoen en de nootachtige amandelen passen prachtig bij de abrikozen- en honingaccenten in de wijn. De salie haalt de kruidigheid naar voren. -
Zalm met een korst van pistache en sinaasappelzeste, geserveerd met geroosterde wortel en pastinaak
De vettige zalm vraagt om een wijn met body, terwijl de noten en citrus perfect resoneren met de rijkdom en levendigheid van Blancaneaux. -
Langzaam gegaarde kalfsschenkel met saffraanrisotto en gestoofde venkel
Een weelderige combinatie waarbij de diepe smaken en kruidige nuances van het gerecht in harmonie zijn met de complexiteit van de wijn. De saffraan benadrukt de aromatische rijkdom.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | inglenook |
Druif | Marsanne, Roussane, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
Inglenook Napa Valley Rutherford Blancaneaux 2019
Tuesday, February 2, 2021
CountryUnited States
RegionCalifornia
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
Aromas of lemon curd, dried flowers, apricot and toast on the nose. It’s medium-to full-bodied with tangy acidity and a waxy texture. Almonds, waxed lemon and stones on the finish. Viognier, marsanne and roussanne.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Inglenook is een beroemd wijnhuis gelegen in Californië en staat bekend als een van de beste wijnhuizen in de hele wereld. Het wijnhuis Inglenook is 130 jaar oud en heeft door al die jaren heen alleen maar kwaliteits wijnen geproduceerd. Om de hoge kwaliteit van dit wijnhuis goed te kunnen illustreren kan een mooi citataat van Gustave Niebaum uit 1890 gebruikt worden: "Ik ben niet van plan om geld te verdienen van mijn wijngaarden door veel goedkope wijn te produceren. Ik wil een Californische wijn maken die gewild is bij kenners en net zo'n hoge prijs kan hebben als wijnen uit Frankrijk, Duitsland of Spanje en ik ben bereid om al mijn geld uit te geven voor dit resultaat".
De huidige productie van het domein Inglenook resembleert de productie die het wijndomein in haar 'Gouden tijdperk' had onder de leiding van John Daniel. De instelling is sinds Francis Ford Coppola het wijndomein heeft overgekocht hetzelfde als deze was tussen 1934 en 1964, trots staat boven winst en trots is er zeker. De wijnen die gemaakt worden bij Inglenook behoren tot de beste wijnen van heel de wereld en elk jaar krijgen de wijnen hoge beoordelingen van wijnkenners. De organische groei methoden die door John Daniel gebruikt werden worden nu weer gebruikt en er worden dus geen voorbehoedsmiddelen meer gebruikt om de wijngaarden van Inglenook te beschermen en er worden weer druiven van hoge kwaliteit gegroeid, zoals de Cabernet Sauvignon, de Petit Verdot en de Cabernet Franc.
De wijnen van Inglenook worden gedistribueerd via de Place du Bordeaux waar ze vaak rond september worden aangeboden en rond december van het jaar worden vrijgegeven. De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux.
Als Kapitein Niebaum gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de introductie van Cabernet Sauvignon in Napa Valley, dan was John Daniel Jr. verantwoordelijk voor het voortzetten van de traditie van uitmuntendheid van zijn grootoom en het verfijnen van die variëteit tot een gerespecteerde status. Ter ere van Daniel's Cask Wines-programma dat hij in 1949 begon, werden de wijnjaren op flessen van 1995 tot 2008 van deze druivensoort oorspronkelijk Cask genoemd en droegen ze eikenfineerlabels. Tot dan toe bestond de wijn voor 100 procent uit Cabernet Sauvignon, gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vintage van 2009 zag echter veranderingen in zowel de naam als het productie- en verouderingsregime, en nu wordt Inglenook's Cabernet Sauvignon gemengd met Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Malbec - afhankelijk van het gewenste profiel - allemaa gerijpt is op Frans eiken.
Al jaren behoort Inglenook tot de top uit Napa Valley en deze Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley Rutherford en witte Blancaneaux wordt alleen nog maar via de Place du Bordeaux verdeeld onder de aangesloten wijnhandelaren (waaronder natuurlijk Grandcruwijnen) zoals dit ook bijvoorbeeld geldt voor andere iconen zoals Harlan, Insignia en Opus One). Zijn naam delen met een van de The Family Coppola-hotels in Belize, Blancaneaux - wat in het Frans "witte wateren" betekent - is terecht de meest vooraanstaande witte wijn van Inglenook. Van de eerste oogst in 1999 tot de oogst van 2002 gebruikte Blancaneaux de kenmerken van Chardonnay samen met drie variëteiten van de Rhône-vallei – Viognier, Roussanne en Marsanne – maar sinds 2003 bestaat de blend uitsluitend uit die drie Rhône-variëteiten in verhoudingen die het beste passen bij de algehele uitstraling. Net als Rubicon beschrijft Blancaneaux geen enkele druiven persoonlijkheid, maar spreekt boekdelen over het Inglenook-terroir dat bijdraagt aan het scala aan genuanceerde smaken, dichte smaak en mix van aromatische interesses.
De Blancaneaux 2019 is een blend van Sauvignon Blanc aangevuld met Marsanne & Semillon. De Ingelnook blancaneaux is een echt elegante wijn met een prachtige aromatische complexiteit. Zeker bloemig, met delicate hints van roos en lindebloesem en er is duidelijk zomerfruit met tonen van peer, abrikoos, lychee en honing. Rond, fris en luxueus in de mond heeft de wijn een lange, sierlijke afdronk.Â
WEETJE: De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Gegrilde kipfilet met perzikchutney en geroosterde venkel
De lichte kruidigheid van venkel en het zoetzure karakter van perzik versterken de fruitige en florale tonen in de wijn, terwijl de malse kip de romige textuur weerspiegelt. -
Gebakken kabeljauw met beurre blanc en doperwtenpuree
De volle body van de wijn sluit aan bij de rijke botersaus, terwijl de lichte mineraliteit van de kabeljauw en de frisse erwtjes het aromatische profiel ondersteunen. -
Risotto met citroen, mascarpone en verse dragon
De romigheid van de risotto versterkt de textuur van de wijn, terwijl de citrus en kruiden het florale karakter en de zachte zuren accentueren. -
Pompoenravioli met salieboter en amandelcrunch
De zoete tonen van pompoen en de nootachtige amandelen passen prachtig bij de abrikozen- en honingaccenten in de wijn. De salie haalt de kruidigheid naar voren. -
Zalm met een korst van pistache en sinaasappelzeste, geserveerd met geroosterde wortel en pastinaak
De vettige zalm vraagt om een wijn met body, terwijl de noten en citrus perfect resoneren met de rijkdom en levendigheid van Blancaneaux. -
Langzaam gegaarde kalfsschenkel met saffraanrisotto en gestoofde venkel
Een weelderige combinatie waarbij de diepe smaken en kruidige nuances van het gerecht in harmonie zijn met de complexiteit van de wijn. De saffraan benadrukt de aromatische rijkdom.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | inglenook |
Druif | Marsanne, Roussane, Viognier |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
James Suckling
Inglenook Napa Valley Rutherford Blancaneaux 2019
Tuesday, February 2, 2021
CountryUnited States
RegionCalifornia
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
Aromas of lemon curd, dried flowers, apricot and toast on the nose. It’s medium-to full-bodied with tangy acidity and a waxy texture. Almonds, waxed lemon and stones on the finish. Viognier, marsanne and roussanne.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Inglenook is een beroemd wijnhuis gelegen in Californië en staat bekend als een van de beste wijnhuizen in de hele wereld. Het wijnhuis Inglenook is 130 jaar oud en heeft door al die jaren heen alleen maar kwaliteits wijnen geproduceerd. Om de hoge kwaliteit van dit wijnhuis goed te kunnen illustreren kan een mooi citataat van Gustave Niebaum uit 1890 gebruikt worden: "Ik ben niet van plan om geld te verdienen van mijn wijngaarden door veel goedkope wijn te produceren. Ik wil een Californische wijn maken die gewild is bij kenners en net zo'n hoge prijs kan hebben als wijnen uit Frankrijk, Duitsland of Spanje en ik ben bereid om al mijn geld uit te geven voor dit resultaat".
De huidige productie van het domein Inglenook resembleert de productie die het wijndomein in haar 'Gouden tijdperk' had onder de leiding van John Daniel. De instelling is sinds Francis Ford Coppola het wijndomein heeft overgekocht hetzelfde als deze was tussen 1934 en 1964, trots staat boven winst en trots is er zeker. De wijnen die gemaakt worden bij Inglenook behoren tot de beste wijnen van heel de wereld en elk jaar krijgen de wijnen hoge beoordelingen van wijnkenners. De organische groei methoden die door John Daniel gebruikt werden worden nu weer gebruikt en er worden dus geen voorbehoedsmiddelen meer gebruikt om de wijngaarden van Inglenook te beschermen en er worden weer druiven van hoge kwaliteit gegroeid, zoals de Cabernet Sauvignon, de Petit Verdot en de Cabernet Franc.
De wijnen van Inglenook worden gedistribueerd via de Place du Bordeaux waar ze vaak rond september worden aangeboden en rond december van het jaar worden vrijgegeven. De wijnmaker van Inglenook is Philippe Bascaules, en deze is ook de managing director van Château Margaux.