2019 Chateau Pesquie Silica BIO
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Côtes du Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Château Pesquie |
Jaar | 2019 |
Druif | Cinsault Grenache |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2030 |
Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre runnen samen Château Pesquié, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Hun 72 hectare aan wijngaarden liggen in een straal van maximaal 5 km rondom het Château in de gemeente Mormoiron en zijn geplant op een zeer kiezelhoudende bodem, vermengd met klei en zandsteen. De ecologische manier van werken, in combinatie met een kwalitatief goede en gevarieerde bodem, de juiste druivensoorten met een aanzienlijke leeftijd en het gunstige microklimaat met de afkoelende werking van de Mont Ventoux, staan borg voor wijnen van topkwaliteit. Beide broers met veel liefde voor hun wijnen en passie voor kwaliteit, worden momenteel gezien als pioniers van hun streek en zijn een lichtend voorbeeld voor de appellation Ventoux. Robert Parker onderstreept de kwaliteit van dit Château door regelmatig hoge scores af te geven.
De naam herinnert aan het terroir van zand waarin het zijn uitzonderlijke finesse en elegantiegeeft. Het is ook een hommage aan een van de meest belangrijke elementen die worden gebruikt in de biologisch-dynamische landbouw en dat versterkt de helderheid en glinsterende kanten van wijn.
De Château Pesquié Silica bestaat voor 90% uit grenache en 10% cinsault. De grenache is een druif die een wijn geeft die in zijn jeugd enorm veel vers rood fruit heeft, met name frambozen en kersen. Dat moet je als wijnmaker weten te 'vangen'. Alex Chaudière kan dat als geen ander. Hij laat de wijn vergisten op 'concrete eggs' (heel modern) en betonnen tanks (ouderwets), gevolgd door 12-15 maanden op 600L vaten (demi muids). De wijn kan het hebben, want het hout domineert niet. Bessen, kersen en frambozen. Iets van kirsch en witte peper. Intens en delicaat in de smaak, met prachtig fruit en een lange afrdonk. Jeb Dunnuck 93-95, Wine Advocate 91-93, 96 (Gold) Decanter Wine Awards.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Côtes du Rhone |
Appellatie | Côtes du Ventoux |
Wijnhuis | Château Pesquie |
Druif | Cinsault, Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Login and Registration Form