2018 Clos Apalta

rotation

Lage voorraad

Nog maar 4 over

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 15:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Clos Apalta 2018 uit de Colchagua Valley (Chili) is een iconische rode wijn van Lapostolle, gemaakt van 64% Carmenère, 18% Cabernet Sauvignon en 18% Merlot. De druiven zijn biodynamisch geteeld en met de hand geoogst. De wijn rijpte 25 maanden in Franse eiken vaten (87% nieuw) en is niet gefilterd, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en diepgang.In het glas is hij diep, bijna inktachtig paars. De neus is intens met aroma’s van rijp zwart fruit, vijgen, kruiden, zoethout en een hint van chocolade. In de mond krachtig en zijdezacht tegelijk, met rijpe tannines, verfijnde zuren en een lange, elegante afdronk. De wijn heeft een uitstekend bewaarpotentieel (15-20 jaar) en is ideaal bij lamsvlees, wild of gerijpte kazen. Clos Apalta 2018 behoort tot de meest gewaardeerde Chileense wijnen, met topscores van internationale critici.

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.

Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Wijnhuis Lapostolle
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah-Shiraz
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2036
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 96
James Suckling rating 98
Vinous rating 96
Smaakprofiel Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

96

James Suckling

98

Vinous

96

Wijnhuis

chevron-down

Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier Lapostolle en echtgenoot Cyril de Bournet na hun ontdekking van een unieke Clos in de Apalta-vallei met 100 jaar oude pre-phylloxera-wijnstokken. Ze realiseerden zich al snel het potentieel voor het produceren van wijnen van wereldklasse. De familie Marnier-Lapostolle staat sinds het begin van de 19e eeuw bekend om haar heerlijke wijnen en likeuren (Grand Marnier). Bij het vestigen van de erfenis van haar familie in de Nieuwe Wereld, bracht Alexandra generaties Franse wijntraditie en expertise mee naar het ruige landschap van de Colchagua-vallei.

Vandaag leidt Charles de Bournet, de zevende generatie, de wijnmakerij in zijn nieuwste hoofdstuk van innovatie, onderbroken door de officiële erkenning van de Apalta DO in 2018. Samen met Andrea León, technisch directeur en wijnmaker, blijven ze wijnen maken die het credo van de wijnmakerij eren : Frans in wezen, Chileens van geboorte.

De wijnmakerij Lapostolle bevindt zich in Cunaco, Santa Cruz in de Colchagua-vallei, maar het hart van Lapostolle ligt op slechts 7 km afstand in El Condor de Apalta, de locatie van de beroemde Clos. Hier, in een hoefijzervormige vallei met ontbindende granieten hellingen, gevormd door de Coastal Cordillera, zijn de oude blokken Cabernet Sauvignon en Carmenere geplant tussen 1910-1945. De ligging van de wijngaard op het zuiden beschermt de wijnstokken tegen de intense middagzon, waardoor een langere rijping mogelijk is en wijnen worden geproduceerd met elegantie, balans, concentratie en uitstekende natuurlijke zuurgraad.

Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 188 hectare die zijn aangeplant in Cabernet, Carmenere, Merlot en Petit Verdot, samen met Syrah, Grenache, Mourvedre en Cinsault tussen de twee Apalta-wijngaarden. Bij Lapostolle is het doel even eenvoudig als ambitieus: wijnen van wereldklasse maken met behulp van de Franse wijnbouwfilosofie en de voortreffelijke terroirs van Chili. De oprichters kozen voor Apalta in de Colchagua-vallei, omdat de weersomstandigheden en geografische omstandigheden perfect zijn voor het produceren van rode wijnen van hoge kwaliteit. Tegenwoordig bevindt het wijnhuis zich in de overgang van een biodynamisch regime naar een uitgebreider duurzaamheidsprotocol dat is gedefinieerd onder de certificeringsnormen van Wine of Chile, die naar verwachting in 2022 voltooid zullen zijn.

Bijlagen

chevron-down