2018 Clos Apalta

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | Colchagua Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2036 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Omschrijving
De Clos Apalta 2018 uit de Colchagua Valley (Chili) is een iconische rode wijn van Lapostolle, gemaakt van 64% Carmenère, 18% Cabernet Sauvignon en 18% Merlot. De druiven zijn biodynamisch geteeld en met de hand geoogst. De wijn rijpte 25 maanden in Franse eiken vaten (87% nieuw) en is niet gefilterd, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en diepgang.In het glas is hij diep, bijna inktachtig paars. De neus is intens met aroma’s van rijp zwart fruit, vijgen, kruiden, zoethout en een hint van chocolade. In de mond krachtig en zijdezacht tegelijk, met rijpe tannines, verfijnde zuren en een lange, elegante afdronk. De wijn heeft een uitstekend bewaarpotentieel (15-20 jaar) en is ideaal bij lamsvlees, wild of gerijpte kazen. Clos Apalta 2018 behoort tot de meest gewaardeerde Chileense wijnen, met topscores van internationale critici.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Wijnhuis | Lapostolle |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$120
Drink Date:
2022 - 2030
There is a lot of Carmenere character on the nose of the 2018 Clos Apalta, which was produced with 64% Carmenere, 18% Cabernet Sauvignon and 18% Merlot, a blend that is similar to the one used in 2016. The wine is not shy at all and hits the scale at 15% alcohol. It's showy, heady, hedonistic, aromatic, full-bodied and lush with abundant velvety tannins and a long and powerful finish where the notes of black peppercorns and tea and tobacco leaves dominate. This might not be a wine for everybody, but fans of the style will love it. 92,748 bottles produced. It was bottled in October 2020.
Published: Aug 31, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Clos Apalta Valle de Apalta 2018
Thursday, February 3, 2022
CountryChile
RegionValle Central
Vintage2018
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
So aromatic and fresh with dried flowers, sweet tobacco and hints of straw. Red fruit, cloves and green peppercorns. Medium-to full-bodied with fine tannins that are very fresh and refined. Fine, silky and beautiful. Hints of minerals and granite to the dark fruit. Such gorgeous length and beauty. 64% carmenere, 18% cabernet franc and 18% merlot. Extremely long and poised. Cooler wine. From biodynamically grown grapes. Delicious to drink already, but another three to four years will make it even better.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2024 - 2036
From: Chile in Transition (Jun 2022)
The 2018 Clos Apalta is 64% Carménère, 18% Cabernet Sauvignon and 18% Merlot from Apalta, Colchagua, aged for 24 months in 85% new barrels. The ripe, complex, clear nose offers prune, blueberries and blackberries along with pepper, tobacco, rosemary, cigar box and a whiff of smoke. Creamy and broad in the mouth with good volume, a firm flow and contained structure. The tannins set the tone while the mellow freshness underlines the sugary profile. A genuine Michel Rolland wine made during a year of subtle flavors.
- By JoaquÃn Hidalgo on June 2022
Clos Apalta is the jewel in the crown of the Bournet family, who also own Lapostolle. From a winery hewn into the granite rock of Apalta and with winemaking overseen by the renowned oenologist Michel Rolland, they make only two wines, both in the Bordelais style: Clos Apalta and Le Petit Clos, two Carménère-based blends.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier Lapostolle en echtgenoot Cyril de Bournet na hun ontdekking van een unieke Clos in de Apalta-vallei met 100 jaar oude pre-phylloxera-wijnstokken. Ze realiseerden zich al snel het potentieel voor het produceren van wijnen van wereldklasse. De familie Marnier-Lapostolle staat sinds het begin van de 19e eeuw bekend om haar heerlijke wijnen en likeuren (Grand Marnier). Bij het vestigen van de erfenis van haar familie in de Nieuwe Wereld, bracht Alexandra generaties Franse wijntraditie en expertise mee naar het ruige landschap van de Colchagua-vallei.
Vandaag leidt Charles de Bournet, de zevende generatie, de wijnmakerij in zijn nieuwste hoofdstuk van innovatie, onderbroken door de officiële erkenning van de Apalta DO in 2018. Samen met Andrea León, technisch directeur en wijnmaker, blijven ze wijnen maken die het credo van de wijnmakerij eren : Frans in wezen, Chileens van geboorte.
De wijnmakerij Lapostolle bevindt zich in Cunaco, Santa Cruz in de Colchagua-vallei, maar het hart van Lapostolle ligt op slechts 7 km afstand in El Condor de Apalta, de locatie van de beroemde Clos. Hier, in een hoefijzervormige vallei met ontbindende granieten hellingen, gevormd door de Coastal Cordillera, zijn de oude blokken Cabernet Sauvignon en Carmenere geplant tussen 1910-1945. De ligging van de wijngaard op het zuiden beschermt de wijnstokken tegen de intense middagzon, waardoor een langere rijping mogelijk is en wijnen worden geproduceerd met elegantie, balans, concentratie en uitstekende natuurlijke zuurgraad.
Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 188 hectare die zijn aangeplant in Cabernet, Carmenere, Merlot en Petit Verdot, samen met Syrah, Grenache, Mourvedre en Cinsault tussen de twee Apalta-wijngaarden. Bij Lapostolle is het doel even eenvoudig als ambitieus: wijnen van wereldklasse maken met behulp van de Franse wijnbouwfilosofie en de voortreffelijke terroirs van Chili. De oprichters kozen voor Apalta in de Colchagua-vallei, omdat de weersomstandigheden en geografische omstandigheden perfect zijn voor het produceren van rode wijnen van hoge kwaliteit. Tegenwoordig bevindt het wijnhuis zich in de overgang van een biodynamisch regime naar een uitgebreider duurzaamheidsprotocol dat is gedefinieerd onder de certificeringsnormen van Wine of Chile, die naar verwachting in 2022 voltooid zullen zijn.
De Clos Apalta 2018 uit de Colchagua Valley (Chili) is een iconische rode wijn van Lapostolle, gemaakt van 64% Carmenère, 18% Cabernet Sauvignon en 18% Merlot. De druiven zijn biodynamisch geteeld en met de hand geoogst. De wijn rijpte 25 maanden in Franse eiken vaten (87% nieuw) en is niet gefilterd, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en diepgang.In het glas is hij diep, bijna inktachtig paars. De neus is intens met aroma’s van rijp zwart fruit, vijgen, kruiden, zoethout en een hint van chocolade. In de mond krachtig en zijdezacht tegelijk, met rijpe tannines, verfijnde zuren en een lange, elegante afdronk. De wijn heeft een uitstekend bewaarpotentieel (15-20 jaar) en is ideaal bij lamsvlees, wild of gerijpte kazen. Clos Apalta 2018 behoort tot de meest gewaardeerde Chileense wijnen, met topscores van internationale critici.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Wijnhuis | Lapostolle |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 96
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$120
Drink Date:
2022 - 2030
There is a lot of Carmenere character on the nose of the 2018 Clos Apalta, which was produced with 64% Carmenere, 18% Cabernet Sauvignon and 18% Merlot, a blend that is similar to the one used in 2016. The wine is not shy at all and hits the scale at 15% alcohol. It's showy, heady, hedonistic, aromatic, full-bodied and lush with abundant velvety tannins and a long and powerful finish where the notes of black peppercorns and tea and tobacco leaves dominate. This might not be a wine for everybody, but fans of the style will love it. 92,748 bottles produced. It was bottled in October 2020.
Published: Aug 31, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Clos Apalta Valle de Apalta 2018
Thursday, February 3, 2022
CountryChile
RegionValle Central
Vintage2018
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
So aromatic and fresh with dried flowers, sweet tobacco and hints of straw. Red fruit, cloves and green peppercorns. Medium-to full-bodied with fine tannins that are very fresh and refined. Fine, silky and beautiful. Hints of minerals and granite to the dark fruit. Such gorgeous length and beauty. 64% carmenere, 18% cabernet franc and 18% merlot. Extremely long and poised. Cooler wine. From biodynamically grown grapes. Delicious to drink already, but another three to four years will make it even better.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2024 - 2036
From: Chile in Transition (Jun 2022)
The 2018 Clos Apalta is 64% Carménère, 18% Cabernet Sauvignon and 18% Merlot from Apalta, Colchagua, aged for 24 months in 85% new barrels. The ripe, complex, clear nose offers prune, blueberries and blackberries along with pepper, tobacco, rosemary, cigar box and a whiff of smoke. Creamy and broad in the mouth with good volume, a firm flow and contained structure. The tannins set the tone while the mellow freshness underlines the sugary profile. A genuine Michel Rolland wine made during a year of subtle flavors.
- By JoaquÃn Hidalgo on June 2022
Clos Apalta is the jewel in the crown of the Bournet family, who also own Lapostolle. From a winery hewn into the granite rock of Apalta and with winemaking overseen by the renowned oenologist Michel Rolland, they make only two wines, both in the Bordelais style: Clos Apalta and Le Petit Clos, two Carménère-based blends.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier Lapostolle en echtgenoot Cyril de Bournet na hun ontdekking van een unieke Clos in de Apalta-vallei met 100 jaar oude pre-phylloxera-wijnstokken. Ze realiseerden zich al snel het potentieel voor het produceren van wijnen van wereldklasse. De familie Marnier-Lapostolle staat sinds het begin van de 19e eeuw bekend om haar heerlijke wijnen en likeuren (Grand Marnier). Bij het vestigen van de erfenis van haar familie in de Nieuwe Wereld, bracht Alexandra generaties Franse wijntraditie en expertise mee naar het ruige landschap van de Colchagua-vallei.
Vandaag leidt Charles de Bournet, de zevende generatie, de wijnmakerij in zijn nieuwste hoofdstuk van innovatie, onderbroken door de officiële erkenning van de Apalta DO in 2018. Samen met Andrea León, technisch directeur en wijnmaker, blijven ze wijnen maken die het credo van de wijnmakerij eren : Frans in wezen, Chileens van geboorte.
De wijnmakerij Lapostolle bevindt zich in Cunaco, Santa Cruz in de Colchagua-vallei, maar het hart van Lapostolle ligt op slechts 7 km afstand in El Condor de Apalta, de locatie van de beroemde Clos. Hier, in een hoefijzervormige vallei met ontbindende granieten hellingen, gevormd door de Coastal Cordillera, zijn de oude blokken Cabernet Sauvignon en Carmenere geplant tussen 1910-1945. De ligging van de wijngaard op het zuiden beschermt de wijnstokken tegen de intense middagzon, waardoor een langere rijping mogelijk is en wijnen worden geproduceerd met elegantie, balans, concentratie en uitstekende natuurlijke zuurgraad.
Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 188 hectare die zijn aangeplant in Cabernet, Carmenere, Merlot en Petit Verdot, samen met Syrah, Grenache, Mourvedre en Cinsault tussen de twee Apalta-wijngaarden. Bij Lapostolle is het doel even eenvoudig als ambitieus: wijnen van wereldklasse maken met behulp van de Franse wijnbouwfilosofie en de voortreffelijke terroirs van Chili. De oprichters kozen voor Apalta in de Colchagua-vallei, omdat de weersomstandigheden en geografische omstandigheden perfect zijn voor het produceren van rode wijnen van hoge kwaliteit. Tegenwoordig bevindt het wijnhuis zich in de overgang van een biodynamisch regime naar een uitgebreider duurzaamheidsprotocol dat is gedefinieerd onder de certificeringsnormen van Wine of Chile, die naar verwachting in 2022 voltooid zullen zijn.