2018 Chateau Mouton Rothschild Aile d'Argent

119,95 99,13
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Medoc
Wijnhuis Château Mouton Rothschild
Jaar 2018
Druif Muscat Sauvignon Blanc Semillon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2021 - 2030
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

In de vroege jaren 1980 besloot Philippine de Rothschild om een ​​paar hectare van de wijngaard te planten met witte druivensoorten. De zandige, grindachtige grond is beplant met Sauvignon Blanc (55%) & Semillon (45%) met een dichtheid van 9.000 wijnstokken per hectare om de concurrentie tussen de wijnstokken aan te moedigen. 50% van de wijn rijpt op nieuwe eiken vaten. De Mouton Rothschild Aile d'Argent is rijk, complex en elegant en is ondanks het feit dat het in een zeer beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd, snel een benchmark geworden voor liefhebbers van fijne witte Bordeaux-wijnen.

Aile d’Argent is een titel van een kinderverhaal wat vader Baron Philippe de Rothschild voorlas aan zijn kinderen. Het was een soort van zelf verzonnen sprookje over de vliegende theepot. De theepot heette Aile d'Argent, Silver Wing. Toen de oorlog uitbrak werd Philippe de Rothschild gearresteerd (vanwege zijn joodse achtergrond). In de gevangenis schreef hij uit zijn hoofd het verhaal Aile d'Argent la Magique (Magical Silver Wing) en werd in 1947 door Gallimard gepubliceerd.

93-94 Suckling
93-95 James Suckling

Vineyard for 2018 Chateau Mouton Rothschild Aile d'Argent

De wijngaarden van Château Mouton Rothschild zijn gelegen ten noordwesten van Bordeaux, aan de rand de Medoc. De Medoc-wijngaard, die dateert uit de Romeinse tijd, beslaat nu ongeveer 16.500 hectare. De wijnstokken worden geplant op een smalle strook land van 80 km lang en 5 tot 10 km breed, dicht bij de rivier, die de grond in de diepte irrigeert en temperatuurverschillen matigt. Grenzend aan de noordelijke grens van het bos van Les Landes profiteert de Medoc van de zachtheid van het zeeklimaat en wordt tegelijkertijd beschermd tegen de excessen.

Historie

In 1853 koopt Baron Nathaniel de Rothschild het landgoed Château Brane-Mouton op een veiling omdat hij zijn eigen wijn wil serveren aan zijn prestigieuze gasten. Het landgoed was gelegen in Pauillac, in het hart van de Médoc, en zou voortaan ook zijn naam dragen: Château Mouton Rothschild.

In 1922 komt het landgoed in handen van Baron Philippe de Rothschild, de achterkleinzoon van Baron Nathaniel. 2 jaar later dringt hij erop aan dat alle wijn, die tot dan toe in tonnen werd geleverd aan wijnhandelaren in Bordeaux, in het vervolg in het kasteel werden gebotteld. Deze beslissing betekende dat er meer opslagruimte nodig was. Daarom werd de spectaculaire 100-meter lange Grand Chai (Great Barrel Hall), ontworpen door de architect Charles Siclis, in 1926 gebouwd. In 1962 werd er zelfs een museum geopend op het landgoed.

Na een lang gevecht door Baron Philippe behaalt Château Mouton Rothschild in 1973 eindelijk de fel begeerde status van Premier Cru Classé waarvan ze op oneerlijke wijze werden beroofd bij de classificatie van 1855. Na een decreet ondertekend door Jacques Chirac, toenmalig minister van Landbouw werd het dus officieel bevestigd.

De dochter van Philippe, Barones Philippine de Rothschild, heeft het landgoed van haar vader overgenomen en door de jaren heen dit prachtige familiebedrijf steeds verder gemoderniseerd. Haar uitmuntende toewijding en werkwijze heeft zij overgedragen aan haar 3 kinderen, Camille Sereys de Rothschild, Philippe Sereys de Rothschild en Julien de Beaumarchais die met dezelfde ambitie de landgoederen verder besturen.

Château Mouton Rothschild wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Château Mouton Rothschild wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

 

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Medoc
Wijnhuis Château Mouton Rothschild
Druif Muscat, Sauvignon Blanc, Semillon
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2030
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 95
James Suckling rating 94
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Met vrienden, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Chateau Mouton Rothschild Aile d'Argent
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

26.01.2023

Champagne Ruinart Brut

"The order went well and arrived on time. The package was perfection. Tha..." A. Sawadogo

Bekijk product recensie