2018 Château Lynch Bages Pauillac Grand Cru Classé

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pauillac |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2050 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
De grondlegger van Lynch-Bages is de Ierse John Lynch die zich in de 17e eeuw in Bordeaux vestigde. Het dorpje Bages is de thuishaven van het château. Sinds 1933 wordt Lynch-Bages geleid door de familie Cazes, een instituut in de Médoc en een beroemde naam binnen de wereld van wijn. Derde generatie André Cazes is van 1947 tot 1991 burgemeester van de gemeente Pauillac geweest. Zijn zoon Jean-Michel leidt sinds enige decennia het familiedomein. Zijn motto luidt; "grote wijn op zoek naar het absolute". Gezien de waardering voor en status van Lynch-Bages is dit 'absolute' redelijk bereikt. Officieel draagt het château de status van 5e Grand Cru Classé, maar officieus wordt ze gerekend tot de allergrootsten van de Médoc. Ook de andere onderdelen van het familiebedrijf kunnen worden bestempeld als zeer succesvol. Cordeillan-Bages, wijngoed, hotel en beste eetgelegenheid in de wijde omtrek en restaurant/traiteur Le Chapon Fin in Bordeaux zijn hiervan goede voorbeelden. Vader André richtte eind jaren '40 van de vorige eeuw de Commanderie du Bontemps de Médoc op en Jean-Michel mag zich de grondlegger van de École du Bordeaux noemen. Kortom, een bewogen familie in de wereld van wijn.
Na een bijzonder natte winter met wisselende temperaturen begon het wijnseizoen met een iets late knopuitbraak. Dankzij de milde temperaturen begin april volgde het echter een normaal patroon. De vintage 2018 werd vervolgens gekenmerkt door twee periodes. De eerste kende relatief milde temperaturen maar hevige regenval, van maart tot begin juli. De tweede periode begon half juli met mooi zomerweer, hoge temperaturen en overvloedige zonneschijn. De volledige bloei vond plaats in lijn met het 20-jarig gemiddelde. Dankzij ideale weersomstandigheden begon de oogst op 19 september met de Merlot en werd tot 9 oktober gevolgd door Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Bij aankomst in de kelder was de hygiënische staat van de druiven perfect, met een rijk suikergehalte en uitzonderlijke polyfenolen. De alcoholische gisting was eenvoudig en homogeen en de gemiddelde fermentatietijd bedroeg 21 dagen. Tijdens de afvoer van 15 tot 29 oktober produceerden de vaten sapopbrengsten die onder de verwachtingen lagen. Toen kwam de tijd voor malolactische gisting, waarvan een derde plaatsvond in vaten en tweederde in vaten. Het werd in november voltooid. In december zijn de eerste blends uitgevoerd.
De Lynch Bages 2018 is een blend van 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. De wijn heeft 18 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten (75% nieuw). Lynch-Bages 2018 biedt een verleidelijk mondgevoel met krachtige maar zijdezachte tannines. In de mond is er een sterke prelude van zwarte chocolade, rozemarijn en kruiden op een frisse kern, wat leidt tot een lange afdronk.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pauillac |
Wijnhuis | Chateau Lynch Bages |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (96-98)
Reviewed by: Lisa Perrotti-Brown
The 2018 Lynch Bages is made up of 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot aging in 75% new barriques. Very deep purple-black in color, the nose is quite coy and restrained to begin, fanning out to offer pure, ripe blackcurrants, black cherries and preserved plums with wafts of red roses, cigar box, incense, cardamom and fenugreek with savory touches of black olives, Marmite toast and smoked meats. Full-bodied, the palate is built like a brick house, with a solid foundation of very firm, very ripe, grainy tannins and superb freshness supporting the generous black fruit layers, finishing long with provocative ferrous suggestions.
“The early start of the season was nerve-racking because of the mildew pressure,” Jean-Charles Cazes said. “We had to monitor the vines constantly and react. But we were equally worried about the dry period. We were concerned about getting vine blockage, like in 2003, but it didn’t happen. The rains we had in the spring really helped the vines sail through and reach full maturity. Our harvest dates are pretty much on average, a little early for Lynch Bages, but again not like 2003. Sorting wasn’t really a problem, everything was sanitary. The vintage reminds me of 2010, but more forward, like 2016.” I asked Cazes about their biggest challenge this year. “The challenge was not to overdo extraction," he said. "That was the biggest challenge in the cellar. We had smaller berries, so the ratio of skin to juice was high. This is also why there is so much richness.”
Published: Apr 23, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU LYNCH BAGES PAUILLAC 2018
Thursday, April 11, 2019
Country : France
Region : Bordeaux
Vintage : 2018
Score : 97-98
This is incredibly powerful and structured with so much tannin backbone and length, yet it’s cool and fresh with a compact palate and great length. Muscular.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
97
Château Lynch Bages Pauillac 2018
Vibrant, with a violet and cassis lead-in that then expands to include steeped black cherry and plum fruit as well as extra savory, iron and licorice root notes. Nice latent grip too, with a mouthwatering tug of earth at the very end. The fruit is so vibrant, it's a tease now, but there's structure here for the long haul, so be patient. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2025 through 2040.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2028 - 2048
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
An utterly fabulous wine, the 2018 Lynch-Bages captures all of the richness and generosity that make the year so appealing, and yet doesn’t stray too far from its classic feel. Rose petal, lavender, spice, sweet red berry fruit and mint are all beautifully lifted in the glass. Racy and silky to the core, the 2018 is a real head-turner from the very first taste. All the elements fall into place effortlessly. Readers will have a very hard time keeping their hands off this jewel of a wine.
- By Antonio Galloni on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De grondlegger van Lynch-Bages is de Ierse John Lynch die zich in de 17e eeuw in Bordeaux vestigde. Het dorpje Bages is de thuishaven van het château. Sinds 1933 wordt Lynch-Bages geleid door de familie Cazes, een instituut in de Médoc en een beroemde naam binnen de wereld van wijn. Derde generatie André Cazes is van 1947 tot 1991 burgemeester van de gemeente Pauillac geweest. Zijn zoon Jean-Michel leidt sinds enige decennia het familiedomein. Zijn motto luidt; "grote wijn op zoek naar het absolute". Gezien de waardering voor en status van Lynch-Bages is dit 'absolute' redelijk bereikt. Officieel draagt het château de status van 5e Grand Cru Classé, maar officieus wordt ze gerekend tot de allergrootsten van de Médoc. Ook de andere onderdelen van het familiebedrijf kunnen worden bestempeld als zeer succesvol. Cordeillan-Bages, wijngoed, hotel en beste eetgelegenheid in de wijde omtrek en restaurant/traiteur Le Chapon Fin in Bordeaux zijn hiervan goede voorbeelden. Vader André richtte eind jaren '40 van de vorige eeuw de Commanderie du Bontemps de Médoc op en Jean-Michel mag zich de grondlegger van de École du Bordeaux noemen. Kortom, een bewogen familie in de wereld van wijn.
De grondlegger van Lynch-Bages is de Ierse John Lynch die zich in de 17e eeuw in Bordeaux vestigde. Het dorpje Bages is de thuishaven van het château. Sinds 1933 wordt Lynch-Bages geleid door de familie Cazes, een instituut in de Médoc en een beroemde naam binnen de wereld van wijn. Derde generatie André Cazes is van 1947 tot 1991 burgemeester van de gemeente Pauillac geweest. Zijn zoon Jean-Michel leidt sinds enige decennia het familiedomein. Zijn motto luidt; "grote wijn op zoek naar het absolute". Gezien de waardering voor en status van Lynch-Bages is dit 'absolute' redelijk bereikt. Officieel draagt het château de status van 5e Grand Cru Classé, maar officieus wordt ze gerekend tot de allergrootsten van de Médoc. Ook de andere onderdelen van het familiebedrijf kunnen worden bestempeld als zeer succesvol. Cordeillan-Bages, wijngoed, hotel en beste eetgelegenheid in de wijde omtrek en restaurant/traiteur Le Chapon Fin in Bordeaux zijn hiervan goede voorbeelden. Vader André richtte eind jaren '40 van de vorige eeuw de Commanderie du Bontemps de Médoc op en Jean-Michel mag zich de grondlegger van de École du Bordeaux noemen. Kortom, een bewogen familie in de wereld van wijn.
Na een bijzonder natte winter met wisselende temperaturen begon het wijnseizoen met een iets late knopuitbraak. Dankzij de milde temperaturen begin april volgde het echter een normaal patroon. De vintage 2018 werd vervolgens gekenmerkt door twee periodes. De eerste kende relatief milde temperaturen maar hevige regenval, van maart tot begin juli. De tweede periode begon half juli met mooi zomerweer, hoge temperaturen en overvloedige zonneschijn. De volledige bloei vond plaats in lijn met het 20-jarig gemiddelde. Dankzij ideale weersomstandigheden begon de oogst op 19 september met de Merlot en werd tot 9 oktober gevolgd door Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Bij aankomst in de kelder was de hygiënische staat van de druiven perfect, met een rijk suikergehalte en uitzonderlijke polyfenolen. De alcoholische gisting was eenvoudig en homogeen en de gemiddelde fermentatietijd bedroeg 21 dagen. Tijdens de afvoer van 15 tot 29 oktober produceerden de vaten sapopbrengsten die onder de verwachtingen lagen. Toen kwam de tijd voor malolactische gisting, waarvan een derde plaatsvond in vaten en tweederde in vaten. Het werd in november voltooid. In december zijn de eerste blends uitgevoerd.
De Lynch Bages 2018 is een blend van 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. De wijn heeft 18 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten (75% nieuw). Lynch-Bages 2018 biedt een verleidelijk mondgevoel met krachtige maar zijdezachte tannines. In de mond is er een sterke prelude van zwarte chocolade, rozemarijn en kruiden op een frisse kern, wat leidt tot een lange afdronk.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pauillac |
Wijnhuis | Chateau Lynch Bages |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (96-98)
Reviewed by: Lisa Perrotti-Brown
The 2018 Lynch Bages is made up of 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot aging in 75% new barriques. Very deep purple-black in color, the nose is quite coy and restrained to begin, fanning out to offer pure, ripe blackcurrants, black cherries and preserved plums with wafts of red roses, cigar box, incense, cardamom and fenugreek with savory touches of black olives, Marmite toast and smoked meats. Full-bodied, the palate is built like a brick house, with a solid foundation of very firm, very ripe, grainy tannins and superb freshness supporting the generous black fruit layers, finishing long with provocative ferrous suggestions.
“The early start of the season was nerve-racking because of the mildew pressure,” Jean-Charles Cazes said. “We had to monitor the vines constantly and react. But we were equally worried about the dry period. We were concerned about getting vine blockage, like in 2003, but it didn’t happen. The rains we had in the spring really helped the vines sail through and reach full maturity. Our harvest dates are pretty much on average, a little early for Lynch Bages, but again not like 2003. Sorting wasn’t really a problem, everything was sanitary. The vintage reminds me of 2010, but more forward, like 2016.” I asked Cazes about their biggest challenge this year. “The challenge was not to overdo extraction," he said. "That was the biggest challenge in the cellar. We had smaller berries, so the ratio of skin to juice was high. This is also why there is so much richness.”
Published: Apr 23, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU LYNCH BAGES PAUILLAC 2018
Thursday, April 11, 2019
Country : France
Region : Bordeaux
Vintage : 2018
Score : 97-98
This is incredibly powerful and structured with so much tannin backbone and length, yet it’s cool and fresh with a compact palate and great length. Muscular.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
97
Château Lynch Bages Pauillac 2018
Vibrant, with a violet and cassis lead-in that then expands to include steeped black cherry and plum fruit as well as extra savory, iron and licorice root notes. Nice latent grip too, with a mouthwatering tug of earth at the very end. The fruit is so vibrant, it's a tease now, but there's structure here for the long haul, so be patient. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2025 through 2040.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2028 - 2048
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
An utterly fabulous wine, the 2018 Lynch-Bages captures all of the richness and generosity that make the year so appealing, and yet doesn’t stray too far from its classic feel. Rose petal, lavender, spice, sweet red berry fruit and mint are all beautifully lifted in the glass. Racy and silky to the core, the 2018 is a real head-turner from the very first taste. All the elements fall into place effortlessly. Readers will have a very hard time keeping their hands off this jewel of a wine.
- By Antonio Galloni on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De grondlegger van Lynch-Bages is de Ierse John Lynch die zich in de 17e eeuw in Bordeaux vestigde. Het dorpje Bages is de thuishaven van het château. Sinds 1933 wordt Lynch-Bages geleid door de familie Cazes, een instituut in de Médoc en een beroemde naam binnen de wereld van wijn. Derde generatie André Cazes is van 1947 tot 1991 burgemeester van de gemeente Pauillac geweest. Zijn zoon Jean-Michel leidt sinds enige decennia het familiedomein. Zijn motto luidt; "grote wijn op zoek naar het absolute". Gezien de waardering voor en status van Lynch-Bages is dit 'absolute' redelijk bereikt. Officieel draagt het château de status van 5e Grand Cru Classé, maar officieus wordt ze gerekend tot de allergrootsten van de Médoc. Ook de andere onderdelen van het familiebedrijf kunnen worden bestempeld als zeer succesvol. Cordeillan-Bages, wijngoed, hotel en beste eetgelegenheid in de wijde omtrek en restaurant/traiteur Le Chapon Fin in Bordeaux zijn hiervan goede voorbeelden. Vader André richtte eind jaren '40 van de vorige eeuw de Commanderie du Bontemps de Médoc op en Jean-Michel mag zich de grondlegger van de École du Bordeaux noemen. Kortom, een bewogen familie in de wereld van wijn.