2019 Cava Pere Ventura Tresor Cuvee Barrique Gran Reserva Brut

4 recensies
rotation
  • Koop 6 voor 17,95 14,83 en bespaar 12%
Nog maar 1 op voorraad
Nabestelling mogelijk Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 2-3 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

De Cava Pere Ventura Tresor Cuvée Barrique Gran Reserva Brut is een exclusieve cava uit de regio Penedès in Spanje. Deze cava is gemaakt van de druivensoorten Xarel·lo, Macabeo en Parellada en heeft een rijping van minimaal 36 maanden op fles. De Tresor Cuvée Barrique Gran Reserva Brut heeft een intense geur van gebrande toast, geroosterde noten en een hint van vanille, afkomstig van de barrique rijping. Deze Cava heeft een helder diep goudgele kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, rijpe perziken, appel, noten en toast. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, rijp geel steenfruit en specerijen, die begeleid worden door frisse zuren. De cava wordt geleverd in een prachtige geschenkdoos, wat het een perfecte keuze maakt voor een speciale gelegenheid of als cadeau. Het is een cava van hoge kwaliteit die absoluut een proeverij waard is.

Begin september worden de drie druivenrassen afzonderlijk handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteelt en de pulp afgekoeld tot 14°C en vervolgens pneumatisch zeer voorzichtig geperst. Bij 18°C komt de temperatuur gecontroleerde alcoholische gisting op gang op barriques voor de xarel-lo druiven en de rest op roestvrijstalen tanks. Enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, geklaard en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, waarna hij wordt gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies van minimaal 9 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement). Hierna wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "Brut" te voldoen. De Cava heeft een rijpingstijd "sur lattes" van minimaal 36 maanden gehad.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Cava
Wijnhuis Pere Ventura
Druif Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2028
Alcohol % 12
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch

Wijnhuis

chevron-down

Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé. De Chardonnay Xarel.lo rijpte vier maanden op barriques van Amerikaans eiken. Dagelijks vond batonnage plaats (omroeren van de lie). De geschiedenis van dit huis is het verhaal van een familie met als rode draad; het streven naar perfectie.

Alles begon in 1845 met Pere Ventura Claramunt, een moedige en gepassioneerde wijnbouwer die de moeilijke jaren van Phyloxera-aanvallen op de streek overleefde. Opgevolgd werd hij eerst door zijn zoon en later door zijn kleinzoon, Pere Ventura Peracaula, beiden gerespecteerde oenologen die aan het begin van de 20ste eeuw bij de grote namen van de "cava" gerekend werden. Vanaf 1991 begon, de toen 29-jarige achterkleinzoon Pere Ventura Vendrell, het bevel over de kelders te voeren. Vandaag de dag beloopt de verkoop zo'n 900.000 flessen per jaar, waarvan 50% cava, 10% witte wijn en rosé wijn, en 40% rode wijn. Voor de rode wijnen gebruikt Pere Ventura franse en amerikaanse eiken barriques die om de 5 jaar hernieuwd worden. De uitbouw van CAVA gebeurt volgens de méthode traditionnelle. Pere Ventura vindt een onberispelijke presentatie even belangrijk als de wijnbouwer en de vinificatie. Daarom werd zopas een hoogtechnologische bottellijn aangekocht.

De "tijd" is hier de beste bondgenoot. Alle installaties zijn rond die filosofie ontworpen en gebouwd. Tijd, rust, rijping, verfijning, ... alles is een kwestie van tijd. U zult met open armen ontvangen worden in een grote ruimte, het meest statige deel van de kelders. Het is een neoklassiek bouwwerk, vol details die de bezoeken terugleiden naar de beginjaren van de cava. Voor de ingang van de kelders moet u een perron onderdoor. U loopt door ondergrondse gangen en gewelfde kelders waar alles u terugvoert naar het verleden. Met meer dan 1000m lengte en drie ondergrondse verdiepingen bieden deze kelders een stille, rustgevende wandeling in de sfeer van een klooster, omgeven door geuren uit het verleden. De indrukwekkende productieruimte voor het degorgeren en het bottelen ligt ook ondergronds, zodat er een natuurlijke constante temperatuur heerst. De high-tech machines en de meest moderne kwaliteitscontrole-instrumenten vertalen duidelijk de toekomstvisie die deel uitmaakt van de strategie van Pere Ventura. 

In de barriquekelder spitsen alle zinnen zich toe opp het edele hout. Eik domineert de ruimte, de parfums, de decoratie... Hier heeft de "tijd" het pleit gewonnen, zonder haast maar met de fiere blik van een overwinnaar. De filosofie van de onderneming ligt in het respect voor de oorsprong en in de wil om zich tussen topproducten te positioneren, dank zij de dynamiek van het team en hun voornaamste bondgenoot: de tijd.

Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren, bijna ongemerkt, uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De reden waarom het ongemerkt is gegaan komt omdat veel wijn, onder andere Cava, die dit gebied verlaat niet duidelijk is voorzien van de naam Penedès. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm, waar volle en krachtige rode wijnen gemaakt worden. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.

Recensies

chevron-down

Klantenreviews

Beoordeling
star star star star star
Topcava!
Gereviewd door Fred
Hoe langer in het glas, hoe meer de aroma's zich openen;
Geroosterd brood, rijpe appels, honing, abrikozen, gebak,... Doet me denken aan een Millésimé Champagne. Echt een topper, één van de betere cava's
Beoordeling
star star star star star
Lekkere cava
Gereviewd door Frederik
Mooie gran reserva met in de neus, toast, gist, appel, mineralen, citrusvruchten...

In de mond, fijne mousse, hint van appel en abrikozen, toast en mineralen

Cava die perfect past bij schelpdieren en mooie visgerechten
Beoordeling
star star star star star
Lekkere cava!
Gereviewd door frederik
Ideaal om te combineren bij een gepast visgerecht of bij de aperitief
Beoordeling
star star star star star
Heerlijke cava
Gereviewd door Arjen
Zeer mooi gemaakte cava die met een redelijk uitgesproken smaak misschien niet iedereen warm maakt, maar mij zeer zeker wel. Strak, met een mooie lange afdronk.
per pagina
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2019 Cava Pere Ventura Tresor Cuvee Barrique Gran Reserva Brut
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

01.10.2024

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

Goppion Caffè Jamaica Blue Mountain®-koffie blik 250 gram gemalen

"Zelden zulke lekkere koffie gehad. Zowel twee cappuccino drinkers als ee..." Ben Kelder

Bekijk product recensie