2018 Ao Yun Shangri-La

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | Yunnan |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , , Petit Verdot, |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2036 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
De Ao Yun Shangri-La 敖云云南香格里拉 2018 is de eerste jaargang van deze inmiddels al beroemdste Chinese wijn, geproduceerd in de uitlopers van de Himalaya (Shangri-La - Yunnan - China) door LVMH, onder leiding van Maxence Dulou, een wijnmaker afkomstig uit Bordeaux. en bekend van: Cheval Blanc, Le Tour de Pin and Quinault L’Enclos. Het Chinese wijnhuis Ao Yun in de provincie Yunnan wordt gezien als één van de topwijnen van China en laat zien dat er grote wijnen worden gemaakt in dit relatief nieuwe wijnland. De wijngaarden van Ao Yun liggen aan de voet van de heilige berg Meili op een duizelingwekkende hoogte van 2.100-2.600 meter.
Het begon allemaal met een droom. De droom om in China een fijne wijn van wereldklasse in Bordeaux-stijl te creëren. Ao Yun is een droom die uitkomt, een ongelooflijk avontuur dat begon in 2008 met een zoektocht van vier jaar, door landen die nog nooit waren verkend voor wijnbouw. Een zoektocht naar de perfecte plek om een geweldige rode wijn te maken. LVMH richtte zijn pijlen op een atypisch terroir in de buurt van de stad Shangri-La, in de uitlopers van de Himalaya, in het noorden van de provincie Yunnan. De wijngaard, verspreid over vier dorpen, worden volledig met de hand onderhouden door de lokale boeren, die zijn opgeleid in de wijnbouw, terwijl ze trouw blijven aan de agro-ecologische tradities die dit land al honderden jaren kent. Gelegen op een hoogte tussen 2.200 en 2.600 meter boven de zeespiegel, is het landgoed vernoemd naar de prachtige wolken die zich verzamelen boven de permanent met sneeuw bedekte bergketens: in het Mandarijn betekent "Ao Yun" "vliegen boven de wolken"
Ao Yun is een subtiel compromis tussen frisheid en volwassenheid, spanning en dichtheid. Slechts de helft van de geoogste druiven haalde de blend van de nieuwe vintage, wat een weerspiegeling is van een ongeëvenaard niveau van precisie sinds de eerste oogst in 2013. De Ao Yun is een blend met een overwicht van Cabernet Sauvignon (67 %), aangevuld met Cabernet Franc (17%), Merlot (10%), Syrah (10%) en Petit Verdot (6%). Een wijn die met de hand is gemaakt van de 314 percelen van het landgoed, die op hun beurt zijn verdeeld in meer dan 700 subpercelen. Zeer beperkte productie waarvan de helft bestemd is voor de lokale markt, waardoor Ao Yun een zeldzame wijn is. Complexe rijping zonder overmatig gebruik van eikenhout, te beginnen met vijf maanden in potten voor 50% van de productie, daarna tien maanden op vat, waarvan 30% nieuw. De wijn zit verpakt in originele verpakking in elegante bamboe koffers (OWC/1 en OWC/6). Er zijn van de 2019 minder dan 10.000 flessen verspreidt via Place du Bordeaux en de 2019 heeft stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen gekregen. James Sucklin (98/100) schrijft: "This is the best vintage of Ao Yun to date and also the highest-scoring Chinese wine I have ever reviewed"
Onder tab: Bijlage vindt u nog een fraaie video en diverse foto's van de uitvoeringen van deze iconische chinese wijn.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | China |
Regio | Yunnan |
Wijnhuis | Ao Yun |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Edward Ragg
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2033
Note: In what follows, I offer two tasting notes for the 2018 Ao Yun, the first from tasting the latest vintage release in bottle at the winery in May 2021—before it was released—and the second tasted much closer to sea level in Beijing in December 2021. The consistency in quality across bottles tasted at very different altitudes speaks well for the 2018 Ao Yun's overall quality and future development.
The 2018 Ao Yun is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 19% Cabernet Franc, 10% Merlot, 7% Syrah and 4% Petit Verdot. 2017 was the first vintage where Merlot was included in the blend, and the higher proportion in the 2018 vintage is partly a reflection of vintage conditions but also a sign of Ao Yun’s increased interest in the variety (I saw new Merlot vines being established in an amphitheater-like vineyard in the village of Sinong in May 2021). The 2018 Ao Yun is very deep purple and very much in the emergent "Ao Yun style" showing lifted, perfumed Cabernet-dominated fruit, here with plenty of crushed blackberry, cassis and black cherry with ripe green bell pepper and other pyrazine notes and some toasted new oak with hints of smoke and clove. Full-bodied with that Ao Yun puissance of coating, fine-grained and chewy tannins, robust but well-integrated 14.5% alcohol and some lively acidity, especially in this cooler vintage (note also that, at this altitude, Ao Yun naturally comes in around pH 3.35-3.45). As such, the wine has an affinity with Mendoza Cabernet, at least structurally speaking. This is indeed much more of a "cooler vintage" expression rather than the more "solar" 2015, but do not think this equates to something like a cooler vintage in Bordeaux. There is abundant fruit achieved through rigorous selection and also picking at optimal ripeness aided by plenty of UV light (intense sunshine here). So, the 2018 has some similarity with the 2017 in terms of weather and fruit expression, and on this first tasting, albeit at high altitude at Ao Yun itself, quality is similar to the 2017 and 2015, but actually even better than those two vintages on this first showing. Note also that this is a baby of a wine that will need tasting again in the future. Supremely youthful, it would be worth waiting a year or so before broaching this. The 2018 will undoubtedly repay long-term cellaring.
Having tasted the 2018 Ao Yun for the first time in May 2021 at high altitude in the village of Adong (where the Ao Yun winery is located), it was fascinating to retaste this vintage much closer to sea level in Beijing on December 2, 2021. This proved to be a useful comparative opportunity too, having only a few hours earlier shown the 2017 vintage in a tasting of various Shangri-La wines in Beijing the evening before. The 2018 Ao Yun is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 19% Cabernet Franc, 10% Merlot, 7% Syrah and 4% Petit Verdot. As observed in my note from May, this blend shows increased confidence in some of the other varieties coming more online in Ao Yun’s four village sites of Xidang, Sinong, Shuori and Adong (with Merlot playing an increased role). The 2018 Ao Yun maintains its very deep purple appearance. On the nose, albeit youthful, there is already open and abundant super-ripe cassis, black cherry, mulberry, blueberry and black plum fruit with less pyrazine observable in this bottle (although this becomes more overt on the palate). That core of fruit is complemented by subtle new oak notes of clove, toast and smoke. On the palate, the 2018 Ao Yun has abundant, fine-grained and coating tannins with some lively acidity and well-integrated 14.5% alcohol, these structural elements being well-knitted together with the vibrant core of fruit, touch of herbaceous character (sage, mint) and subtle new oak notes. With its long length and marked concentration, although youthful, the 2018, tasted closer to sea level, has the kind of approachability similar to some Napa Cabernet blends. But it is unquestionably super youthful and is taking on entirely its own identity as the very best blend of these four remarkable village vineyard sites (each at different altitudes). The 2018 is just nudging ahead of the 2017 and 2015 in terms of quality. It will be fascinating to see its evolution in bottle.
Published: Jan 13, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Ao Yun Shangri-La 敖云云南香格里拉 2018
Thursday, January 12, 2023
CountryChina
RegionYunnan
Vintage2018
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
I love the depth and complexity of the nose, which brings you down deeply into the wine, showing blackberry, ink, tar, earth, incense, cloves, and black licorice. Thyme, too. The purity of the fruit, including cassis, is the real thing. This is full-bodied, but remains so fresh and vertical on the palate. The tannins are so fine and integrated, producing a millefeuille-like layering of tannin and cool, blue fruit. Incredible wine. The greatest wine made in China so far. 60% cabernet sauvignon, 19% cabernet franc, 10% merlot, 7% syrah and 4% petit verdot. 26,000 bottles made. Drinkable now, but will be so much better in four or five years.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2024 - 2034
From: Cellar Favorite: 2019 Ao Yun (Mar 2023)
The 2019 Ao Yun is seriously impressive. Bright, fresh and vibrant in the glass, the 2019 is a wine of energy more than size. Crushed red berry fruit, blood orange, mint, cinnamon, cedar and sweet pipe tobacco are all finely cut in this mid-weight, Cabernet Sauvignon-based red. In 2019 the blend is 67% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc, 10% Syrah and 6% Petit Verdot from the villages of Shuori, Xidang, Adong and Sinong, aged in 35% new oak, 35% once-filled barrels and 30% stone jarres. It’s a fine effort from the team led by Technical Director Maxence Dulou, a Bordeaux native who spent time in Chile, South Africa and several prestigious Bordeaux châteaux (including Cheval Blanc, Le Tour de Pin and Quinault L’Enclos) before moving with his young family to China in 2013 to head this ambitious project for LVMH.
- By Antonio Galloni on March 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het begon allemaal met een droom. De droom om in China een fijne wijn van wereldklasse in Bordeaux-stijl te creëren. Ao Yun is een droom die uitkomt, een ongelooflijk avontuur dat begon in 2008 met een zoektocht van vier jaar, door landen die nog nooit waren verkend voor wijnbouw. Een zoektocht naar de perfecte plek om een geweldige rode wijn te maken. LVMH richtte zijn pijlen op een atypisch terroir in de buurt van de stad Shangri-La, in de uitlopers van de Himalaya, in het noorden van de provincie Yunnan.
Het Chinese wijnhuis Ao Yun in de provincie Yunnan wordt gezien als één van de topwijnen van China en laat zien dat er grote wijnen worden gemaakt in dit relatief nieuwe wijnland. De wijngaarden van Ao Yun liggen aan de voet van de heilige berg Meili op een duizelingwekkende hoogte van 2.100-2.600 meter.
De wijngaard, verspreid over vier dorpen, wordt volledig met de hand onderhouden door de lokale boeren, die zijn opgeleid in de wijnbouw, terwijl ze trouw blijven aan de agro-ecologische tradities die dit land al honderden jaren kent. Gelegen op een hoogte tussen 2.200 en 2.600 meter boven de zeespiegel, is het landgoed vernoemd naar de prachtige wolken die zich verzamelen boven de permanent met sneeuw bedekte bergketens: in het Mandarijn betekent "Ao Yun" "vliegen boven de wolken".
De Ao Yun Shangri-La 敖云云南香格里拉 2018 is de eerste jaargang van deze inmiddels al beroemdste Chinese wijn, geproduceerd in de uitlopers van de Himalaya (Shangri-La - Yunnan - China) door LVMH, onder leiding van Maxence Dulou, een wijnmaker afkomstig uit Bordeaux. en bekend van: Cheval Blanc, Le Tour de Pin and Quinault L’Enclos. Het Chinese wijnhuis Ao Yun in de provincie Yunnan wordt gezien als één van de topwijnen van China en laat zien dat er grote wijnen worden gemaakt in dit relatief nieuwe wijnland. De wijngaarden van Ao Yun liggen aan de voet van de heilige berg Meili op een duizelingwekkende hoogte van 2.100-2.600 meter.
Het begon allemaal met een droom. De droom om in China een fijne wijn van wereldklasse in Bordeaux-stijl te creëren. Ao Yun is een droom die uitkomt, een ongelooflijk avontuur dat begon in 2008 met een zoektocht van vier jaar, door landen die nog nooit waren verkend voor wijnbouw. Een zoektocht naar de perfecte plek om een geweldige rode wijn te maken. LVMH richtte zijn pijlen op een atypisch terroir in de buurt van de stad Shangri-La, in de uitlopers van de Himalaya, in het noorden van de provincie Yunnan. De wijngaard, verspreid over vier dorpen, worden volledig met de hand onderhouden door de lokale boeren, die zijn opgeleid in de wijnbouw, terwijl ze trouw blijven aan de agro-ecologische tradities die dit land al honderden jaren kent. Gelegen op een hoogte tussen 2.200 en 2.600 meter boven de zeespiegel, is het landgoed vernoemd naar de prachtige wolken die zich verzamelen boven de permanent met sneeuw bedekte bergketens: in het Mandarijn betekent "Ao Yun" "vliegen boven de wolken"
Ao Yun is een subtiel compromis tussen frisheid en volwassenheid, spanning en dichtheid. Slechts de helft van de geoogste druiven haalde de blend van de nieuwe vintage, wat een weerspiegeling is van een ongeëvenaard niveau van precisie sinds de eerste oogst in 2013. De Ao Yun is een blend met een overwicht van Cabernet Sauvignon (67 %), aangevuld met Cabernet Franc (17%), Merlot (10%), Syrah (10%) en Petit Verdot (6%). Een wijn die met de hand is gemaakt van de 314 percelen van het landgoed, die op hun beurt zijn verdeeld in meer dan 700 subpercelen. Zeer beperkte productie waarvan de helft bestemd is voor de lokale markt, waardoor Ao Yun een zeldzame wijn is. Complexe rijping zonder overmatig gebruik van eikenhout, te beginnen met vijf maanden in potten voor 50% van de productie, daarna tien maanden op vat, waarvan 30% nieuw. De wijn zit verpakt in originele verpakking in elegante bamboe koffers (OWC/1 en OWC/6). Er zijn van de 2019 minder dan 10.000 flessen verspreidt via Place du Bordeaux en de 2019 heeft stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen gekregen. James Sucklin (98/100) schrijft: "This is the best vintage of Ao Yun to date and also the highest-scoring Chinese wine I have ever reviewed"
Onder tab: Bijlage vindt u nog een fraaie video en diverse foto's van de uitvoeringen van deze iconische chinese wijn.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | China |
Regio | Yunnan |
Wijnhuis | Ao Yun |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Edward Ragg
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2033
Note: In what follows, I offer two tasting notes for the 2018 Ao Yun, the first from tasting the latest vintage release in bottle at the winery in May 2021—before it was released—and the second tasted much closer to sea level in Beijing in December 2021. The consistency in quality across bottles tasted at very different altitudes speaks well for the 2018 Ao Yun's overall quality and future development.
The 2018 Ao Yun is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 19% Cabernet Franc, 10% Merlot, 7% Syrah and 4% Petit Verdot. 2017 was the first vintage where Merlot was included in the blend, and the higher proportion in the 2018 vintage is partly a reflection of vintage conditions but also a sign of Ao Yun’s increased interest in the variety (I saw new Merlot vines being established in an amphitheater-like vineyard in the village of Sinong in May 2021). The 2018 Ao Yun is very deep purple and very much in the emergent "Ao Yun style" showing lifted, perfumed Cabernet-dominated fruit, here with plenty of crushed blackberry, cassis and black cherry with ripe green bell pepper and other pyrazine notes and some toasted new oak with hints of smoke and clove. Full-bodied with that Ao Yun puissance of coating, fine-grained and chewy tannins, robust but well-integrated 14.5% alcohol and some lively acidity, especially in this cooler vintage (note also that, at this altitude, Ao Yun naturally comes in around pH 3.35-3.45). As such, the wine has an affinity with Mendoza Cabernet, at least structurally speaking. This is indeed much more of a "cooler vintage" expression rather than the more "solar" 2015, but do not think this equates to something like a cooler vintage in Bordeaux. There is abundant fruit achieved through rigorous selection and also picking at optimal ripeness aided by plenty of UV light (intense sunshine here). So, the 2018 has some similarity with the 2017 in terms of weather and fruit expression, and on this first tasting, albeit at high altitude at Ao Yun itself, quality is similar to the 2017 and 2015, but actually even better than those two vintages on this first showing. Note also that this is a baby of a wine that will need tasting again in the future. Supremely youthful, it would be worth waiting a year or so before broaching this. The 2018 will undoubtedly repay long-term cellaring.
Having tasted the 2018 Ao Yun for the first time in May 2021 at high altitude in the village of Adong (where the Ao Yun winery is located), it was fascinating to retaste this vintage much closer to sea level in Beijing on December 2, 2021. This proved to be a useful comparative opportunity too, having only a few hours earlier shown the 2017 vintage in a tasting of various Shangri-La wines in Beijing the evening before. The 2018 Ao Yun is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 19% Cabernet Franc, 10% Merlot, 7% Syrah and 4% Petit Verdot. As observed in my note from May, this blend shows increased confidence in some of the other varieties coming more online in Ao Yun’s four village sites of Xidang, Sinong, Shuori and Adong (with Merlot playing an increased role). The 2018 Ao Yun maintains its very deep purple appearance. On the nose, albeit youthful, there is already open and abundant super-ripe cassis, black cherry, mulberry, blueberry and black plum fruit with less pyrazine observable in this bottle (although this becomes more overt on the palate). That core of fruit is complemented by subtle new oak notes of clove, toast and smoke. On the palate, the 2018 Ao Yun has abundant, fine-grained and coating tannins with some lively acidity and well-integrated 14.5% alcohol, these structural elements being well-knitted together with the vibrant core of fruit, touch of herbaceous character (sage, mint) and subtle new oak notes. With its long length and marked concentration, although youthful, the 2018, tasted closer to sea level, has the kind of approachability similar to some Napa Cabernet blends. But it is unquestionably super youthful and is taking on entirely its own identity as the very best blend of these four remarkable village vineyard sites (each at different altitudes). The 2018 is just nudging ahead of the 2017 and 2015 in terms of quality. It will be fascinating to see its evolution in bottle.
Published: Jan 13, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Ao Yun Shangri-La 敖云云南香格里拉 2018
Thursday, January 12, 2023
CountryChina
RegionYunnan
Vintage2018
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
I love the depth and complexity of the nose, which brings you down deeply into the wine, showing blackberry, ink, tar, earth, incense, cloves, and black licorice. Thyme, too. The purity of the fruit, including cassis, is the real thing. This is full-bodied, but remains so fresh and vertical on the palate. The tannins are so fine and integrated, producing a millefeuille-like layering of tannin and cool, blue fruit. Incredible wine. The greatest wine made in China so far. 60% cabernet sauvignon, 19% cabernet franc, 10% merlot, 7% syrah and 4% petit verdot. 26,000 bottles made. Drinkable now, but will be so much better in four or five years.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2024 - 2034
From: Cellar Favorite: 2019 Ao Yun (Mar 2023)
The 2019 Ao Yun is seriously impressive. Bright, fresh and vibrant in the glass, the 2019 is a wine of energy more than size. Crushed red berry fruit, blood orange, mint, cinnamon, cedar and sweet pipe tobacco are all finely cut in this mid-weight, Cabernet Sauvignon-based red. In 2019 the blend is 67% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc, 10% Syrah and 6% Petit Verdot from the villages of Shuori, Xidang, Adong and Sinong, aged in 35% new oak, 35% once-filled barrels and 30% stone jarres. It’s a fine effort from the team led by Technical Director Maxence Dulou, a Bordeaux native who spent time in Chile, South Africa and several prestigious Bordeaux châteaux (including Cheval Blanc, Le Tour de Pin and Quinault L’Enclos) before moving with his young family to China in 2013 to head this ambitious project for LVMH.
- By Antonio Galloni on March 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het begon allemaal met een droom. De droom om in China een fijne wijn van wereldklasse in Bordeaux-stijl te creëren. Ao Yun is een droom die uitkomt, een ongelooflijk avontuur dat begon in 2008 met een zoektocht van vier jaar, door landen die nog nooit waren verkend voor wijnbouw. Een zoektocht naar de perfecte plek om een geweldige rode wijn te maken. LVMH richtte zijn pijlen op een atypisch terroir in de buurt van de stad Shangri-La, in de uitlopers van de Himalaya, in het noorden van de provincie Yunnan.
Het Chinese wijnhuis Ao Yun in de provincie Yunnan wordt gezien als één van de topwijnen van China en laat zien dat er grote wijnen worden gemaakt in dit relatief nieuwe wijnland. De wijngaarden van Ao Yun liggen aan de voet van de heilige berg Meili op een duizelingwekkende hoogte van 2.100-2.600 meter.
De wijngaard, verspreid over vier dorpen, wordt volledig met de hand onderhouden door de lokale boeren, die zijn opgeleid in de wijnbouw, terwijl ze trouw blijven aan de agro-ecologische tradities die dit land al honderden jaren kent. Gelegen op een hoogte tussen 2.200 en 2.600 meter boven de zeespiegel, is het landgoed vernoemd naar de prachtige wolken die zich verzamelen boven de permanent met sneeuw bedekte bergketens: in het Mandarijn betekent "Ao Yun" "vliegen boven de wolken".