2017 Kistler Hudson Vineyard Carneros Chardonnay

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2035 |
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Omschrijving
Kistler Vineyards is een klein familie wijnhuis in de Russian River Valley. Ze hebben zich gespecialiseerd in het produceren van Bourgogne type Chardonnay en Pinot Noir. Het wijnhuis werd in 1978 opgericht door de Kistler familie. Ze bezitten enkele van de allerbeste wijngaarden van Napa en Sonoma, inclusief Dutton Ranch (Russian River Valley) in Western Sonoma County. De wijnmakerij werd in 1978 opgericht door Steve Kistler en Mark Bixler. Kistler Vineyards heeft een reputatie opgebouwd vanwege zijn toewijding aan het maken van wijnen die het unieke terroir tot uitdrukking brengen van de verschillende wijngaarden waar ze vandaan komen.
Kistler staat vooral bekend om zijn Chardonnay en Pinot Noirs, die consequent hoge scores en lovende kritieken krijgen. De wijnmakerij produceert een reeks Chardonnays en Pinot Noirs uit één wijngaard, vaak genoemd naar de wijngaard waar de druiven vandaan komen. Enkele van de bekende wijngaarden waarmee Kistler samenwerkt, zijn Dutton Ranch, Hudson Vineyard en Cuvee Cathleen. Kistler volgt een filosofie van wijnmaken met minimale interventie, met als doel de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en de wijngaard tot uiting te laten komen in de wijnen. Ze gebruiken traditionele wijnbereidingstechnieken en fermenteren hun wijnen vaak met inheemse gisten. De wijnen van Kistler worden in relatief kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en wijnliefhebbers. De beperkte productie draagt bij aan hun exclusiviteit. De afgelopen jaren is de wijnmakerij in sommige van zijn wijngaarden overgegaan op het gebruik van biodynamische landbouwmethoden. Deze holistische benadering van de landbouw is gericht op het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de wijngaarden en de druiven.
Zeldzame mix van vulkanische en mariene sedimentbodems combineert zich aan de oppervlakte. Gebotteld sinds 1994. Gelegen in het zuidwestelijke deel van Napa County, waar een zeldzame mix van vulkanische en mariene sedimentbodems aan de oppervlakte samenkomen en het beroemde Blok E vormen, waar we sinds dag één zijn geweest. Produceert een Chardonnay met grote diepte, concentratie en elegantie; opmerkelijk vanwege zijn hoge toon, puur geel boomgaardfruit, jodium en een bijenwasachtig hartig karakter.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Kistler Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by: Erin Brooks
Drink Date: 2020 - 2030
The 2017 Chardonnay Hudson Vineyard offers dried white flowers, toast, gunflint and rocky notions to begin, opening out to baked apple, white peach, yogurt and lemon peel. Medium-bodied, rounded and toasty in the mouth with youthfully restrained fruit, it has seamlessly woven, bright acidity and finishes very long and minerally.
2017 was a lovely vintage at Kistler. Winemaker Jason Kesner says that beginning in 2016, “our focus shifted—more toward natural pHs and less on sugars. We maintained that approach in 2017.” He goes on to explain, “It was a relatively moderate season. We had mixed conditions during bloom, which led to low crops, but we have low crops anyway. The biggest challenge was that Labor Day heat. If we didn’t have the heat, I think we would have finished up four to five days later than we did. But we made the decision to pick as opposed to letting fruit sit through the heat. We started harvesting eight days before the heat and finished picking the Sunday before Labor Day. It was 117 degrees on the crush pad the last day we harvested. We did several 21-hour days to get it all in.” Stylistically, “It’s a tale of two vintages for me, potentially,” Kesner says. “I’d be surprised if the wines harvested after the heat aren’t a different set of wines than those that came in before the heat. The real challenge was fitting in four to five days of work in two days. It left a memory, let me put it that way. Stylistically, the 2017s are an interesting marriage between the 2015s and the 2016s. There’s a richness, a beautiful, light layer of fat woven through the wines—a gloss, or marbling if you will, with that energy and verve of the 2016s from our focus on pHs.” The original Kistler vineyard, now 40 years old, is slowly being replanted vine by vine instead of being torn out entirely. “We could replant the whole vineyard, but I chose not to,” Kesner says. “Instead, we are going between each of the old vines, off-setting the spacing and plugging in St. George rootstock. Each of the rootstocks will be budded from its neighboring vine, so eventually we will replicate the heritage selection we already have. It will be a duplicate of the vineyard and will allow us to let those old vines bow out gracefully over the next 40 years. It helps me sleep—I feel like we’re doing the right thing. I want to make these moves now in a respectful, reverential way, so that the original vision of this place continues on for another 40 years. Thirty years from now, we will be talking about the average age of the vines, not the average age of the vineyard.”
Published: Dec 19, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95+
Drinking Window
2020 - 2029
From: Best New Releases from Sonoma and Beyond (May 2019)
Another highlight in this range, the 2017 Chardonnay Hudson Vineyard brings together the natural richness of the year with the delineation and nuance that are the signatures of the best Hudson Chardonnays. Lemon confit, honey, white flowers, mint and light tropical notes abound. In 2017, the Hudson is a bit less reductive than it has been in the recent past, and that, along with the personality of the year, really allows the fruit and textural richness to shine. This is such a gorgeous wine.
- By Antonio Galloni on May 2019
Jason Kesner turned out a brilliant set of wines at Kistler in 2017. Yields were quite low because of poor weather during set. Kesner told me he was able to pick almost all his fruit - both Pinot and Chardonnay - before the Labor Day heat, which is rare. Perhaps more importantly, over the last few years, Kesner has moved picking dates up by three days on average, which is considerable, especially for Chardonnay. Today's Kistler wines clearly offer more freshness and nuance than in the past. The 2017s are some of the very finest and most consistent wines I have ever tasted here. Clearly, the wines carry considerable textural richness. and yet they are also distinct and highly expressive of site. The 2017s were all racked from barrel to tank just prior to the 2018 harvest, and bottled in November of that year.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Kistler Vineyards is een klein familie wijnhuis in de Russian River Valley. Ze hebben zich gespecialiseerd in het produceren van Bourgogne type Chardonnay en Pinot Noir. Het wijnhuis werd in 1978 opgericht door de Kistler familie. Ze bezitten enkele van de allerbeste wijngaarden van Napa en Sonoma, inclusief Dutton Ranch (Russian River Valley) in Western Sonoma County. De wijnmakerij werd in 1978 opgericht door Steve Kistler en Mark Bixler. Kistler Vineyards heeft een reputatie opgebouwd vanwege zijn toewijding aan het maken van wijnen die het unieke terroir tot uitdrukking brengen van de verschillende wijngaarden waar ze vandaan komen.
Productie van Kistler
Kistler staat vooral bekend om zijn Chardonnay en Pinot Noirs, die consequent hoge scores en lovende kritieken krijgen. De wijnmakerij produceert een reeks Chardonnays en Pinot Noirs uit één wijngaard, vaak genoemd naar de wijngaard waar de druiven vandaan komen. Enkele van de bekende wijngaarden waarmee Kistler samenwerkt, zijn Dutton Ranch, Hudson Vineyard en Cuvee Cathleen. Kistler volgt een filosofie van wijnmaken met minimale interventie, met als doel de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en de wijngaard tot uiting te laten komen in de wijnen. Ze gebruiken traditionele wijnbereidingstechnieken en fermenteren hun wijnen vaak met inheemse gisten. De wijnen van Kistler worden in relatief kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en wijnliefhebbers. De beperkte productie draagt bij aan hun exclusiviteit. De afgelopen jaren is de wijnmakerij in sommige van zijn wijngaarden overgegaan op het gebruik van biodynamische landbouwmethoden. Deze holistische benadering van de landbouw is gericht op het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de wijngaarden en de druiven.
Kistler Vineyards is een klein familie wijnhuis in de Russian River Valley. Ze hebben zich gespecialiseerd in het produceren van Bourgogne type Chardonnay en Pinot Noir. Het wijnhuis werd in 1978 opgericht door de Kistler familie. Ze bezitten enkele van de allerbeste wijngaarden van Napa en Sonoma, inclusief Dutton Ranch (Russian River Valley) in Western Sonoma County. De wijnmakerij werd in 1978 opgericht door Steve Kistler en Mark Bixler. Kistler Vineyards heeft een reputatie opgebouwd vanwege zijn toewijding aan het maken van wijnen die het unieke terroir tot uitdrukking brengen van de verschillende wijngaarden waar ze vandaan komen.
Kistler staat vooral bekend om zijn Chardonnay en Pinot Noirs, die consequent hoge scores en lovende kritieken krijgen. De wijnmakerij produceert een reeks Chardonnays en Pinot Noirs uit één wijngaard, vaak genoemd naar de wijngaard waar de druiven vandaan komen. Enkele van de bekende wijngaarden waarmee Kistler samenwerkt, zijn Dutton Ranch, Hudson Vineyard en Cuvee Cathleen. Kistler volgt een filosofie van wijnmaken met minimale interventie, met als doel de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en de wijngaard tot uiting te laten komen in de wijnen. Ze gebruiken traditionele wijnbereidingstechnieken en fermenteren hun wijnen vaak met inheemse gisten. De wijnen van Kistler worden in relatief kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en wijnliefhebbers. De beperkte productie draagt bij aan hun exclusiviteit. De afgelopen jaren is de wijnmakerij in sommige van zijn wijngaarden overgegaan op het gebruik van biodynamische landbouwmethoden. Deze holistische benadering van de landbouw is gericht op het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de wijngaarden en de druiven.
Zeldzame mix van vulkanische en mariene sedimentbodems combineert zich aan de oppervlakte. Gebotteld sinds 1994. Gelegen in het zuidwestelijke deel van Napa County, waar een zeldzame mix van vulkanische en mariene sedimentbodems aan de oppervlakte samenkomen en het beroemde Blok E vormen, waar we sinds dag één zijn geweest. Produceert een Chardonnay met grote diepte, concentratie en elegantie; opmerkelijk vanwege zijn hoge toon, puur geel boomgaardfruit, jodium en een bijenwasachtig hartig karakter.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Kistler Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by: Erin Brooks
Drink Date: 2020 - 2030
The 2017 Chardonnay Hudson Vineyard offers dried white flowers, toast, gunflint and rocky notions to begin, opening out to baked apple, white peach, yogurt and lemon peel. Medium-bodied, rounded and toasty in the mouth with youthfully restrained fruit, it has seamlessly woven, bright acidity and finishes very long and minerally.
2017 was a lovely vintage at Kistler. Winemaker Jason Kesner says that beginning in 2016, “our focus shifted—more toward natural pHs and less on sugars. We maintained that approach in 2017.” He goes on to explain, “It was a relatively moderate season. We had mixed conditions during bloom, which led to low crops, but we have low crops anyway. The biggest challenge was that Labor Day heat. If we didn’t have the heat, I think we would have finished up four to five days later than we did. But we made the decision to pick as opposed to letting fruit sit through the heat. We started harvesting eight days before the heat and finished picking the Sunday before Labor Day. It was 117 degrees on the crush pad the last day we harvested. We did several 21-hour days to get it all in.” Stylistically, “It’s a tale of two vintages for me, potentially,” Kesner says. “I’d be surprised if the wines harvested after the heat aren’t a different set of wines than those that came in before the heat. The real challenge was fitting in four to five days of work in two days. It left a memory, let me put it that way. Stylistically, the 2017s are an interesting marriage between the 2015s and the 2016s. There’s a richness, a beautiful, light layer of fat woven through the wines—a gloss, or marbling if you will, with that energy and verve of the 2016s from our focus on pHs.” The original Kistler vineyard, now 40 years old, is slowly being replanted vine by vine instead of being torn out entirely. “We could replant the whole vineyard, but I chose not to,” Kesner says. “Instead, we are going between each of the old vines, off-setting the spacing and plugging in St. George rootstock. Each of the rootstocks will be budded from its neighboring vine, so eventually we will replicate the heritage selection we already have. It will be a duplicate of the vineyard and will allow us to let those old vines bow out gracefully over the next 40 years. It helps me sleep—I feel like we’re doing the right thing. I want to make these moves now in a respectful, reverential way, so that the original vision of this place continues on for another 40 years. Thirty years from now, we will be talking about the average age of the vines, not the average age of the vineyard.”
Published: Dec 19, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95+
Drinking Window
2020 - 2029
From: Best New Releases from Sonoma and Beyond (May 2019)
Another highlight in this range, the 2017 Chardonnay Hudson Vineyard brings together the natural richness of the year with the delineation and nuance that are the signatures of the best Hudson Chardonnays. Lemon confit, honey, white flowers, mint and light tropical notes abound. In 2017, the Hudson is a bit less reductive than it has been in the recent past, and that, along with the personality of the year, really allows the fruit and textural richness to shine. This is such a gorgeous wine.
- By Antonio Galloni on May 2019
Jason Kesner turned out a brilliant set of wines at Kistler in 2017. Yields were quite low because of poor weather during set. Kesner told me he was able to pick almost all his fruit - both Pinot and Chardonnay - before the Labor Day heat, which is rare. Perhaps more importantly, over the last few years, Kesner has moved picking dates up by three days on average, which is considerable, especially for Chardonnay. Today's Kistler wines clearly offer more freshness and nuance than in the past. The 2017s are some of the very finest and most consistent wines I have ever tasted here. Clearly, the wines carry considerable textural richness. and yet they are also distinct and highly expressive of site. The 2017s were all racked from barrel to tank just prior to the 2018 harvest, and bottled in November of that year.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Kistler Vineyards is een klein familie wijnhuis in de Russian River Valley. Ze hebben zich gespecialiseerd in het produceren van Bourgogne type Chardonnay en Pinot Noir. Het wijnhuis werd in 1978 opgericht door de Kistler familie. Ze bezitten enkele van de allerbeste wijngaarden van Napa en Sonoma, inclusief Dutton Ranch (Russian River Valley) in Western Sonoma County. De wijnmakerij werd in 1978 opgericht door Steve Kistler en Mark Bixler. Kistler Vineyards heeft een reputatie opgebouwd vanwege zijn toewijding aan het maken van wijnen die het unieke terroir tot uitdrukking brengen van de verschillende wijngaarden waar ze vandaan komen.
Productie van Kistler
Kistler staat vooral bekend om zijn Chardonnay en Pinot Noirs, die consequent hoge scores en lovende kritieken krijgen. De wijnmakerij produceert een reeks Chardonnays en Pinot Noirs uit één wijngaard, vaak genoemd naar de wijngaard waar de druiven vandaan komen. Enkele van de bekende wijngaarden waarmee Kistler samenwerkt, zijn Dutton Ranch, Hudson Vineyard en Cuvee Cathleen. Kistler volgt een filosofie van wijnmaken met minimale interventie, met als doel de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en de wijngaard tot uiting te laten komen in de wijnen. Ze gebruiken traditionele wijnbereidingstechnieken en fermenteren hun wijnen vaak met inheemse gisten. De wijnen van Kistler worden in relatief kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en wijnliefhebbers. De beperkte productie draagt bij aan hun exclusiviteit. De afgelopen jaren is de wijnmakerij in sommige van zijn wijngaarden overgegaan op het gebruik van biodynamische landbouwmethoden. Deze holistische benadering van de landbouw is gericht op het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de wijngaarden en de druiven.