2013 Domaine de La Chapelle Hermitage La Chapelle Rouge

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2013 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2042 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
La Chapelle Hermitage brengt ons terug naar 1224, wanneer ridder Henri-Gaspard de Sterimberg, terug van de kruistochten, besluit zich als kluizenaar op een kleine heuvel te vestigen. Door een kleine kapel te bouwen en deze te omringen met Syrah-wijnstokken, begon le Chevalier de Sterimberg een legendarisch decor, de Hermitage-heuvel. Sinds 1919 zijn de familie Jaboulet en vervolgens de familie Frey elkaar opgevolgd in het cultiveren van de wijnstokken van deze nu iconische cuvée. La Chapelle is een mix van de grote terroirs van westelijk Hermitage, waar de hoogte het hoogst is: Les Bessards (graniet), Le Méal en Les Roucoules (kiezelsteen). De wijn krijgt 12 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten (15% nieuw) en cementbetoneieren.
De Hermitage La Chapelle 2019 is afkomstig van de wijngaarden van het bedrijf op de westelijke helft van de Hermitage-helling, voornamelijk Le Méal, maar met substantiële bijdragen van Les Rocoules en Les Bessards. Klassieke tonen van cassis, zwarte olijven, mokka en geroosterd vlees worden vergezeld door hints van bakkruiden in een wijn die vol, diep, dicht en rijk is, met een fluweelzachte textuur en een aanhoudende afdronk.
In de neus pronkt deHermitage La Chapelle Rouge met opwindende aroma's van geroosterd vlees, mokka, steenslag, pruim en cassis. Het is vol, geconcentreerd, rijkelijk tanninerijk en fluweelachtig van structuur. De afdronk is lang en complex, met hints van gemalen peper en gezouten zoethout. een fanastisch glas welke 98+ Punten van Perker heeft gekregen en 97/100 van Vinous.
De beroemde Domaine de la Chapelle, die voorheen bekend stond in combinatie met de naam van Paul Jaboulet. In 2006 kocht de familie Frey het bedrijf. Caroline Frey (Château La Lagune) trad toen aan als hoofdwijnmaakster. Zij zorgde o.a. voor een conversie naar een volledig biologische werkwijze, die sinds 2016 zich vertaalt naar een BIO-certificering. Ook nu worden er grote investeringen gedaan. Er wordt gewerkt aan een nieuwe kelder speciaal voor de wijnen van Domaine de la Chapelle. Om die reden wordt Domaine de la Chapelle losgekoppeld van de wijnen van Paul Jaboulet, zodat alle aandacht naar deze wijnen kan gaan..
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Hermitage |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Paul Jaboulet Aîné |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2013 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Jeb Dunnuck
Release Price:
NA
Drink Date:
2020 - 2040
A much more structured, even austere, Hermitage than the La Petite Chapelle release, the 2013 Hermitage la Chapelle came from minuscule yields of ten to 18 hectoliters per hectare and was aged 15-18 months in 20% new French oak. Not harvested until the 12th of October, it offers a sensational bouquet of blackberry and black raspberry fruits, powdered rock, gunpowder and pepper. Medium to full-bodied, with good (though maybe not great) levels of concentration, it has high, yet beautifully polished tannin, integrated acidity, and terrific cut and focus on the finish. Give bottles 4-5 years of cellaring and enjoy over the following two decades.
The revamped Jaboulet firm, under the leadership of Caroline Frey, seems to have settled in and are now producing one serious lineup of wines from throughout the Rhone Valley.
Caroline Frey and winemaker Jacques Desvernois continue to make a bevy of high quality wines from throughout the Rhône Valley. Both their 2014s and 2013s show the vintage character nicely, and the wines show fresher, more elegant profiles without sacrificing too much density and depth. I’d like a touch more flesh and texture in a few of these latest releases, but there’s no denying the high quality coming from this estate today. One noteworthy change here is that after decades of working with Frederick Wildman & Sons, Paul Aîné Jaboulet will now be represented in the US by New York based Skurnik Wines. Hopefully this will lead to broader distribution and more access to these wines as there’s tons of value and quality in the lineup.
Published: Dec 31, 2015
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
PAUL JABOULET AÎNÉ HERMITAGE LA CHAPELLE 2013
Thursday, September 7, 2017
CountryFrance
RegionRhone Valley
Vintage2013
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
94
Plenty of pepper on the nose. This has a striking, granitic influence with graphite, black stones, beef fat and sweet spices, as well as plenty of star anise and dark, rich plums. The palate has rich, deep fleshy fruit that has really filled out nicely. Tannins are fine and gently grippy. There's plenty of dark plum flesh with some mocha and chocolate, too. Acidity is bright. Drinking well now, but will shine from 2025.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2022 - 2031
From: 2014 and 2013 Northern Rhône: Great Wines If You Can Find Them (Mar 2016)
Bright purple. Sexy, highly perfumed scents of ripe boysenberry, cherry cola, smoky Indian spices and potpourri take on a vibrant mineral quality in the glass. Smooth, expansive and impressively deep, showing a surprisingly delicate touch to the sweet black and blue fruit, floral pastille and spicecake flavors. Smooth, slow-building tannins come up slowly and add focus to an extremely long, juicy, mineral- and floral-driven finish.
- By Josh Raynolds on January 2016
The wines made by owner-winemaker Caroline Frey and her right-hand man Jacques Desnervois are distinctly more polished and approachable than those made by the Jaboulet family up until the domain was sold in 2006. They are also far more consistent in quality and more approachable than they were under the old regime. Yields are now often frighteningly low, even before sorting, with many of the wines being made from crops as small as 10 hl/ha. New oak is kept to a minimum, never exceeding 20%, which Frey says is “my personal limit before the wine's intrinsic personality becomes obscured, even if you're working with the very best tonneliers."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
La Chapelle Hermitage brengt ons terug naar het jaar 1224, wanneer ridder Henri-Gaspard de Sterimberg, terug van de kruistochten, besluit zich als kluizenaar op een kleine heuvel te vestigen. Door een kleine kapel te bouwen en deze te omringen met Syrah-wijnstokken, begon le Chevalier de Sterimberg een legendarisch decor, de Hermitage-heuvel. Sinds 1919 zijn de familie Jaboulet en vervolgens de familie Frey elkaar opgevolgd in het cultiveren van de wijnstokken van hun iconische wijnen. Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.
Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Naast eigenaar van één van de mooiste wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon is de familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen van Château La Lagune en, samen met Frederic Jaboulet, voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné.
La Chapelle Hermitage brengt ons terug naar 1224, wanneer ridder Henri-Gaspard de Sterimberg, terug van de kruistochten, besluit zich als kluizenaar op een kleine heuvel te vestigen. Door een kleine kapel te bouwen en deze te omringen met Syrah-wijnstokken, begon le Chevalier de Sterimberg een legendarisch decor, de Hermitage-heuvel. Sinds 1919 zijn de familie Jaboulet en vervolgens de familie Frey elkaar opgevolgd in het cultiveren van de wijnstokken van deze nu iconische cuvée. La Chapelle is een mix van de grote terroirs van westelijk Hermitage, waar de hoogte het hoogst is: Les Bessards (graniet), Le Méal en Les Roucoules (kiezelsteen). De wijn krijgt 12 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten (15% nieuw) en cementbetoneieren.
De Hermitage La Chapelle 2019 is afkomstig van de wijngaarden van het bedrijf op de westelijke helft van de Hermitage-helling, voornamelijk Le Méal, maar met substantiële bijdragen van Les Rocoules en Les Bessards. Klassieke tonen van cassis, zwarte olijven, mokka en geroosterd vlees worden vergezeld door hints van bakkruiden in een wijn die vol, diep, dicht en rijk is, met een fluweelzachte textuur en een aanhoudende afdronk.
In de neus pronkt deHermitage La Chapelle Rouge met opwindende aroma's van geroosterd vlees, mokka, steenslag, pruim en cassis. Het is vol, geconcentreerd, rijkelijk tanninerijk en fluweelachtig van structuur. De afdronk is lang en complex, met hints van gemalen peper en gezouten zoethout. een fanastisch glas welke 98+ Punten van Perker heeft gekregen en 97/100 van Vinous.
De beroemde Domaine de la Chapelle, die voorheen bekend stond in combinatie met de naam van Paul Jaboulet. In 2006 kocht de familie Frey het bedrijf. Caroline Frey (Château La Lagune) trad toen aan als hoofdwijnmaakster. Zij zorgde o.a. voor een conversie naar een volledig biologische werkwijze, die sinds 2016 zich vertaalt naar een BIO-certificering. Ook nu worden er grote investeringen gedaan. Er wordt gewerkt aan een nieuwe kelder speciaal voor de wijnen van Domaine de la Chapelle. Om die reden wordt Domaine de la Chapelle losgekoppeld van de wijnen van Paul Jaboulet, zodat alle aandacht naar deze wijnen kan gaan..
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Hermitage |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Paul Jaboulet Aîné |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2013 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Jeb Dunnuck
Release Price:
NA
Drink Date:
2020 - 2040
A much more structured, even austere, Hermitage than the La Petite Chapelle release, the 2013 Hermitage la Chapelle came from minuscule yields of ten to 18 hectoliters per hectare and was aged 15-18 months in 20% new French oak. Not harvested until the 12th of October, it offers a sensational bouquet of blackberry and black raspberry fruits, powdered rock, gunpowder and pepper. Medium to full-bodied, with good (though maybe not great) levels of concentration, it has high, yet beautifully polished tannin, integrated acidity, and terrific cut and focus on the finish. Give bottles 4-5 years of cellaring and enjoy over the following two decades.
The revamped Jaboulet firm, under the leadership of Caroline Frey, seems to have settled in and are now producing one serious lineup of wines from throughout the Rhone Valley.
Caroline Frey and winemaker Jacques Desvernois continue to make a bevy of high quality wines from throughout the Rhône Valley. Both their 2014s and 2013s show the vintage character nicely, and the wines show fresher, more elegant profiles without sacrificing too much density and depth. I’d like a touch more flesh and texture in a few of these latest releases, but there’s no denying the high quality coming from this estate today. One noteworthy change here is that after decades of working with Frederick Wildman & Sons, Paul Aîné Jaboulet will now be represented in the US by New York based Skurnik Wines. Hopefully this will lead to broader distribution and more access to these wines as there’s tons of value and quality in the lineup.
Published: Dec 31, 2015
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
PAUL JABOULET AÎNÉ HERMITAGE LA CHAPELLE 2013
Thursday, September 7, 2017
CountryFrance
RegionRhone Valley
Vintage2013
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
94
Plenty of pepper on the nose. This has a striking, granitic influence with graphite, black stones, beef fat and sweet spices, as well as plenty of star anise and dark, rich plums. The palate has rich, deep fleshy fruit that has really filled out nicely. Tannins are fine and gently grippy. There's plenty of dark plum flesh with some mocha and chocolate, too. Acidity is bright. Drinking well now, but will shine from 2025.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2022 - 2031
From: 2014 and 2013 Northern Rhône: Great Wines If You Can Find Them (Mar 2016)
Bright purple. Sexy, highly perfumed scents of ripe boysenberry, cherry cola, smoky Indian spices and potpourri take on a vibrant mineral quality in the glass. Smooth, expansive and impressively deep, showing a surprisingly delicate touch to the sweet black and blue fruit, floral pastille and spicecake flavors. Smooth, slow-building tannins come up slowly and add focus to an extremely long, juicy, mineral- and floral-driven finish.
- By Josh Raynolds on January 2016
The wines made by owner-winemaker Caroline Frey and her right-hand man Jacques Desnervois are distinctly more polished and approachable than those made by the Jaboulet family up until the domain was sold in 2006. They are also far more consistent in quality and more approachable than they were under the old regime. Yields are now often frighteningly low, even before sorting, with many of the wines being made from crops as small as 10 hl/ha. New oak is kept to a minimum, never exceeding 20%, which Frey says is “my personal limit before the wine's intrinsic personality becomes obscured, even if you're working with the very best tonneliers."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
La Chapelle Hermitage brengt ons terug naar het jaar 1224, wanneer ridder Henri-Gaspard de Sterimberg, terug van de kruistochten, besluit zich als kluizenaar op een kleine heuvel te vestigen. Door een kleine kapel te bouwen en deze te omringen met Syrah-wijnstokken, begon le Chevalier de Sterimberg een legendarisch decor, de Hermitage-heuvel. Sinds 1919 zijn de familie Jaboulet en vervolgens de familie Frey elkaar opgevolgd in het cultiveren van de wijnstokken van hun iconische wijnen. Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.
Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Naast eigenaar van één van de mooiste wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon is de familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen van Château La Lagune en, samen met Frederic Jaboulet, voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné.