Jean Jacques Confuron
Het wijnhuis bezit bijna 13 hectare aan wijngaard verdeeld over 12 AOC's allemaal gelegen in de Côte de Nuits. De wijnstokken zijn zeer oud, sommige meer dan 90 jaar. In 1988 namen Sophie en Alain Meunier-Confuron dit prachtige familie domein over. Het is ongetwijfeld één van de beste domeinen van de Bourgogne Het is Alain Meunier die er zijn levensdoel van maakt om zijn Bourgognewijnen hoogstaand te houden. Hij beschouwt de wijngaarden en de druiven als een levend iets, iets dat continue aandacht vereist. Bijna ongeloofelijk maar wel waar is dat deze man het werk zoveel mogelijk manueel uitvoert. Als gevolg daarvan ziet men geen tractors tussen zijn wijngaarden, wel wijnbouwers te paard. Dit is een kostelijke, en intensieve manier van werken maar hij is ervan overtuigd dat dit wel degelijk een gunstig effect teweegbrengt in het glas. Alain Meunier is een zeer bescheiden en timide man, maar ontzettend sympathiek en met heel zijn hart toegewijd aan zijn wijngaarden. Zijn vrouw Sophie is in tegenstelling tot haar man een brok levendigheid en spontaniteit.Zij verzorgt de commerciële kant en de administratie.
Het wijnhuis bezit bijna 13 hectare aan wijngaard verdeeld over 12 AOC's allemaal gelegen in de Côte de Nuits. De wijnstokken zijn zeer oud, sommige meer dan 90 jaar. In 1988 namen Sophie en Alain Meunier-Confuron dit prachtige familie domein over. Het is ongetwijfeld één van de beste domeinen van de Bourgogne Het is Alain Meunier die er zijn levensdoel van maakt om zijn Bourgognewijnen hoogstaand te houden. Hij beschouwt de wijngaarden en de druiven als een levend iets, iets dat continue aandacht vereist. Bijna ongeloofelijk maar wel waar is dat deze man het werk zoveel mogelijk manueel uitvoert. Als gevolg daarvan ziet men geen tractors tussen zijn wijngaarden, wel wijnbouwers te paard. Dit is een kostelijke, en intensieve manier van werken maar hij is ervan overtuigd dat dit wel degelijk een gunstig effect teweegbrengt in het glas. Alain Meunier is een zeer bescheiden en timide man, maar ontzettend sympathiek en met heel zijn hart toegewijd aan zijn wijngaarden. Zijn vrouw Sophie is in tegenstelling tot haar man een brok levendigheid en spontaniteit.Zij verzorgt de commerciële kant en de administratie.
In de kelders combineert hij oude methodes met de modernste technieken. Sommige eeuwenoude methodes hebben hun nut bewezen, moderne technieken laten toe alles te verfijnen en beter onder controle te houden, aldus de oenoloog bij Jean-Jacques Confuron. Confuron's wijnen ondergaan een traditionele rode wijnbereiding. De wijnen rijpen op eiken fusten; voor de Grand Cru 80-100% nieuw, voor de overige wijnen tussen 30-50% nieuw. De wijnen worden geklaard met eiwitten, ze worden niet gefilterd.
Het wijnhuis bezit bijna 13 hectare aan wijngaard verdeeld over 12 AOC's allemaal gelegen in de Côte de Nuits. De wijnstokken zijn zeer oud, sommige meer dan 90 jaar. In 1988 namen Sophie en Alain Meunier-Confuron dit prachtige familie domein over. Het is ongetwijfeld één van de beste domeinen van de Bourgogne Het is Alain Meunier die er zijn levensdoel van maakt om zijn Bourgognewijnen hoogstaand te houden. Hij beschouwt de wijngaarden en de druiven als een levend iets, iets dat continue aandacht vereist. Bijna ongeloofelijk maar wel waar is dat deze man het werk zoveel mogelijk manueel uitvoert. Als gevolg daarvan ziet men geen tractors tussen zijn wijngaarden, wel wijnbouwers te paard. Dit is een kostelijke, en intensieve manier van werken maar hij is ervan overtuigd dat dit wel degelijk een gunstig effect teweegbrengt in het glas. Alain Meunier is een zeer bescheiden en timide man, maar ontzettend sympathiek en met heel zijn hart toegewijd aan zijn wijngaarden. Zijn vrouw Sophie is in tegenstelling tot haar man een brok levendigheid en spontaniteit.Zij verzorgt de commerciële kant en de administratie.
In de kelders combineert hij oude methodes met de modernste technieken. Sommige eeuwenoude methodes hebben hun nut bewezen, moderne technieken laten toe alles te verfijnen en beter onder controle te houden, aldus de oenoloog bij Jean-Jacques Confuron. Confuron's wijnen ondergaan een traditionele rode wijnbereiding. De wijnen rijpen op eiken fusten; voor de Grand Cru 80-100% nieuw, voor de overige wijnen tussen 30-50% nieuw. De wijnen worden geklaard met eiwitten, ze worden niet gefilterd.