Comtes Lafon

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Comtes Lafon is een hoog aangeschreven wijnproducent die bekend staat om het produceren van uitzonderlijke wijnen in de Bourgogne (Frankrijk). Dominique Lafon, de eigenaar en wijnmaker, is een gerespecteerd figuur in de wereld van de wijn.

Geschiedenis van Comtes Lafon

Domaine des Comtes Lafon werd oorspronkelijk opgericht door Jules Joseph Barthélémy Lafon, geboren in 1864. Hij trouwde in januari 1894 met Marie Boch, wiens familie al wijnhandelaren en landgoedeigenaren was in Meursault. Hij breidde het landgoed uit en kocht in het begin van de 20e eeuw verschillende belangrijke percelen aan zoals: Le Montrachet Grand Cru, de Meursault 1er Crus “Les Perrières”, “Les Charmes” en “Les Genevrières”, Volnay 1er Crus “Santenots” en “Clos des Chênes”. In 1961 werd de volledige productie van Domaine des Comtes Lafon op het landgoed gebotteld en verhuisde hij definitief van Parijs naar Meursault. Dominique Lafon, de zoon van René, nam het domein in 1984 over en beëindigde geleidelijk de deelpachtovereenkomsten, zodat vanaf 1987 de gehele 13,80 ha exclusief wordt beheerd door het Domaine des Comtes Lafon. Lafon staat bekend om zijn hoogwaardige Chardonnay's met een vettig en mineralig karakter. Het landgoed bezit en produceert uit verschillende wijngaarden in Meursault, maar ook uit andere appellaties in de Bourgogne, zoals Volnay en Monthélie.

Productie van Comtes Lafon

Dominique Lafon is een voorstander van biodynamische landbouwpraktijken, waarbij duurzaamheid en de gezondheid van het ecosysteem van de wijngaard voorop staan. Hij gebruikt biologische en biodynamische methoden in de wijngaarden om wijnen te produceren die het terroir van de regio weerspiegelen. Comtes Lafon heeft een cultstatus bereikt onder wijnliefhebbers en verzamelaars. Ze zijn vaak zeer gewild vanwege hun puurheid, balans en de uitdrukking van de unieke kenmerken van het terroir. Het wijnhuis produceert een breed aanbod aan wijnen, waaronder verschillende Meursault Premier Cru- en Village. Enkele van de meest bekende wijngaarden onder het label Comtes Lafon zijn Meursault Perrières, Meursault Charmes en Volnay Santenots. Deze wijnen worden gevierd vanwege hun elegantie en complexiteit. De wijnen van Comtes Lafon worden in relatief beperkte hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze enigszins moeilijk te vinden zijn.

Comtes Lafon