Filteren

Carignan

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 89

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Deze druif geeft de rioja-mix zijn kleur en body. In de meeste traditioneel gemaakte riojas wordt hij als tegengewicht voor de licht garnacha gebruikt. Deze druif geeft de rioja-mix zijn kleur en body. In de meeste traditioneel gemaakte riojas wordt hij als tegengewicht voor de licht garnacha gebruikt.

Kenmerken

Een soort die robuuste, evenwichtige wijnen met veel zuur oplevert. De druiven hebben een dikke schil en leveren tanninerijke en alcoholrijke wijnen met een intense kleur. 
De druif kan hoge opbrengsten leveren (tot wel 170 hectoliter per hectare) en staat bekend als een producent van massawijnen. Bij rendementen van meer dan 70 hectoliter per hectare ontstaan povere wijnen. Door te mengen met grenache of syrah kan een goede wijn ontstaan. De druif houdt van warmte en een droge en lichte bodem. Hij is weinig schimmelresistent.

Soort

Blauw

Herkomst

Spanje

Gebruik

Cariñena wordt vooral in Rioja verbouwd. Ook in Catalunya en uiteraard in Aragón (DO Cariñena).
In Frankrijk wordt Carignan vooral aangeplant in de Côtes de Roussillon en in de Languedoc, waar hij een belangrijke rol speelt. De Carignan werd in Frankrijk na 1960 grootschalig aangeplant als vervanger van Aramon.
Verder wordt deze druif nog gebruikt in Italië (Sardinië en Lazio) en in Californië.

Synoniemen

Mazuelo (Rioja)
Samsó (Galicia)
Carignan (Frankrijk)
Carignano (Italië)
Carignane (Californië)

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!