Filteren

Avesso

Avesso is een wit druivenras uit Portugal. De avesso druif komt het meeste voor in de regio Vinho Verde in het noorden van Portugal. De avesso druif bloeit vroeg in het seizoen en wordt dan ook vroeg geoogst (in september), heeft een hoog rendement en vrij grote druiven. Het avesso ras is een zgn. snelle groeier waarbij terugsnoeien erg belangrijk is. Hierdoor zal het vocht dat de plant opneemt in de druiven terecht komen en niet in takken en gebladerte. 

De naam Avesso betekent in het Portugees 'omgekeerd' of 'tegenstrijdig' omdat deze druif, in tegenstelling tot veel andere druiven uit de Portugese Vinho Verde, een vrij hoog alcoholpercentage (soms tot wel 13%) heeft. Wijn van deze druif komt daarom vaak voor in blends, er worden maar weinig monocepage's van gemaakt. De monocepage's die er zijn, zijn over het algemeen wel zeer fraaie, volle wijnen.

In Spanje heet deze druif: Jaen Blanco.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!