Equipo Navazos la Bota de Manzanilla Pasada La Bota Nº 103 Magnum
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Andalucía |
Appellatie | Jerez (Appellatie) |
Wijnhuis | Equipo Navazos |
Druif | Palomino |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (16%) |
Drink venster | Tot 2035 |
Af en toe worden manzanilla wijnen onderworpen aan extra lange rijping periodes. In die periode zal de flor in dikte afnemen waardoor een lichte vorm van oxidatie kan plaatsvinden waardoor de complexiteit van de wijn zal toenemen. Deze wijnen worden dan "Manzanilla Pasada" genoemd.
De historische gebouwen van Calle Misericordia in Sanlúcar de Barrameda waren enkele jaren geleden grondig gerenoveerd. De werken hadden geen invloed op de duizenden vaten van de solera en criaderas van manzanilla die rijpen in de twee hoofdgebouwen maar er waren wel een paar vaten die door hun grootte en herkomst bijzonder zijn, waaronder twee vaten van 90 arrobas (d.w.z. 1500 liter elk). Deze twee vaten werden gevuld met een selectie van de beste wijnen uit kleine vaten van rond de 14 jaar oud en deze heeft men nog extra lang laten verouderen en volgt dus de stijl van de Equipo Navazos la Bota de Manzanilla Pasada La Bota-serie en deze Nº 103 is de de opvolger van de in 2016 uitgebrachte editie nr. 70.
Van deze Equipo Navazos la Bota de Manzanilla Pasada La Bota Nº 103 zijn alleen maar Magnums uitgebracht en dan maar slechts 900 stuks. Het is een complex en krachtige wijn met een uitgebalanceerde frisheid en elegante oxidatietonen. Verbluffend veelzijdig op de eettafel, past dit bij een breed scala aan gerechten, waaronder rijke visgerechten, charcuterie, truffel gerechten en geweldige bij de echte Iberico Belotta ham. Best geserveerd rond de 11º C
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Andalucía |
Appellatie | Jerez (Appellatie) |
Wijnhuis | Equipo Navazos |
Druif | Palomino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 16 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Login and Registration Form