El Maestro Sierra Fino
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (15%) |
Omschrijving
Wijnmaker Ana Cabestrero Ortega zorgde voor deze frisse droge sherry Fino. De sherry heeft gerijpt op Amerikaans eiken voor meer dan 4 jaar onder volledige florvorming. Deze Fino sherry is licht strogeel van kleur, heeft op de neus mooie tonen van geroosterde noten (amandel), en is in de mond strak met frisse zuren, amandelbitters en toast.
De sherry past onder andere goed bij pata negra of Serranoham, olijven, nieuwe haring en sushi. Het betreft een 'En Rama' Fino, gebottled zonder sulfieten en zeer licht gefilterd. Let op de botteldatum achter op het label. Binnen 2 jaar drinken na bottel datum en binnen 3 dagen na opening van de fles.
Leuk weetje: op het etiket is de jacht van de adel op de vos (Maestro Sierra) te zien. Op het backlabel van elke fles staan de maand en het jaartal van botteling vermeld. Dit is vooral bij de Fino van groot belang, versheid is hier zeer belangrijk.
Meer dan een eeuw geleden was er een 'kuiper' genaamd Jose Antonio Sierra, die dankzij zijn vatenwerkplaats in de wijk La Merced in Jerez zeer goed geïnformeerd was over het specifieke ambacht van Sherry-wijn. Hij maakte de grote eikenhouten vaten waar de bodega's in de omgeving hun Sherry lieten rijpen. Jose stond bekend als een uitstekende kuiper, maar hij had een droom: zelf sherry maken. Dat was in 1830 bepaald niet gebruikelijk. De bodega's waren in handen van enkele adelijke 'Sherry- families'. Maar Jose zette door en stichtte een bescheiden bodega in het historische centrum van het stadje Jerez de la Frontera. Hier staat bodega El Maestro Sierra vandaag de dag nog steeds, charmant, discreet en trots. De tijd die voorbij is heeft alleen de vaardigheden van deze vatenmaker bevestigd. Sommige van zijn vaten (Amerikaanse eiken vaten specifiek voor het maken van sherry) zijn bijna 200 jaar oud. Ze blijven zijn gebeeldhouwde handtekening behouden en bevatten de beste honderdjarige wijnen van de bodega.
Vandaag de dag combineert El Maestro Sierra traditioneel wijnmaken met een ambachtelijk karakter. De bodega is nog steeds in familiebezit en die familie blijft de Jerez-Xérès-Sherry D.O, het bestuursorgaan waartoe de bodega behoort, rijpen, bottelen en exporteren. De Bodega rijpt haar wijnen in de beste vaten van Amerikaans eikenhout, op traditionele wijze via het solera-systeem in de eigen kelders.
Specificaties
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Jerez |
Wijnhuis | El Maestro Sierra |
Druif | Palomino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Wijnhuis
Meer dan een eeuw geleden was er een 'kuiper' genaamd Jose Antonio Sierra, die dankzij zijn vatenwerkplaats in de wijk La Merced in Jerez zeer goed geïnformeerd was over het specifieke ambacht van Sherry-wijn. Hij maakte de grote eikenhouten vaten waar de bodega's in de omgeving hun Sherry lieten rijpen. Jose stond bekend als een uitstekende kuiper, maar hij had een droom: zelf sherry maken. Dat was in 1830 bepaald niet gebruikelijk. De bodega's waren in handen van enkele adelijke 'Sherry- families'. Maar Jose zette door en stichtte een bescheiden bodega in het historische centrum van het stadje Jerez de la Frontera. Hier staat bodega El Maestro Sierra vandaag de dag nog steeds, charmant, discreet en trots. De tijd die voorbij is heeft alleen de vaardigheden van deze vatenmaker bevestigd. Sommige van zijn vaten (Amerikaanse eiken vaten specifiek voor het maken van sherry) zijn bijna 200 jaar oud. Ze blijven zijn gebeeldhouwde handtekening behouden en bevatten de beste honderdjarige wijnen van de bodega.
Vandaag de dag combineert El Maestro Sierra traditioneel wijnmaken met een ambachtelijk karakter. De bodega is nog steeds in familiebezit en die familie blijft de Jerez-Xérès-Sherry D.O, het bestuursorgaan waartoe de bodega behoort, rijpen, bottelen en exporteren. De Bodega rijpt haar wijnen in de beste vaten van Amerikaans eikenhout, op traditionele wijze via het solera-systeem in de eigen kelders.
De tijd en het kernidee van kwaliteit boven kwantiteit hebben El Maestro Sierra-wijnen tot kleine kunstwerken gemaakt; wijnen van extreme leeftijd en kwaliteit, en erkend over de hele wereld. Dat is de samenvatting van de filosofie van het wijnhuis dat, na een aansturing sinds 1976 door de uitzonderlijke figuur van mevrouw Pilar Plá Pechovierto, nu wordt bestuurd door een nieuwe directeur, haar dochter Maria del Carmen Borrego Plá. In de afgelopen tien jaar hoorde dit wijnhuis maar liefst 2x bij de 100 beste wijnmakerijen ter wereld, in 2011 en 2017.
El Maestro Sierra wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen
El Maestro Sierra wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!