Cava Pere Ventura Primer Rosé Extra Dry
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11.5%) |
Omschrijving
De Cava Pere Ventura Primer Rosé Extra Dry is een 'glamourous' Cava in een hippe en feestelijke, modern sjieke uitmonstering, die niet alleen tijdens 'een proost en toast' geschonken wil worden, maar ook bij de lunch, het diner of veel leuker nog in het uitgaansleven. Decadent? ach welnee gewoon feestelijk 'to enjoy life' en gelijk heb je als je dit opwekkende frivool bruisende vocht tot je neemt. Amandeltjes, citrusfruit, voorjaarsbloemen een sappige groene appel komt voorbij en een touch van 'oaky toast'. Compleet glas dus. delicaat, fris en fruitig met structuur en blijvende afdronk. Puur Spaans plezier. Gewoon heel goed. Plop! Proost! Ideaal als aperitief of bij tapas als olijven, harde kaas, rauwe ham, garnalen, oesters, inktvisringetjes.
Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit, met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé.
Specificaties
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Pere Ventura |
Druif | Trepat |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 11.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Romantisch, Summer party |
Wijnhuis
Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé. De Chardonnay Xarel.lo rijpte vier maanden op barriques van Amerikaans eiken. Dagelijks vond batonnage plaats (omroeren van de lie). De geschiedenis van dit huis is het verhaal van een familie met als rode draad; het streven naar perfectie.
Alles begon in 1845 met Pere Ventura Claramunt, een moedige en gepassioneerde wijnbouwer die de moeilijke jaren van Phyloxera-aanvallen op de streek overleefde. Opgevolgd werd hij eerst door zijn zoon en later door zijn kleinzoon, Pere Ventura Peracaula, beiden gerespecteerde oenologen die aan het begin van de 20ste eeuw bij de grote namen van de "cava" gerekend werden. Vanaf 1991 begon, de toen 29-jarige achterkleinzoon Pere Ventura Vendrell, het bevel over de kelders te voeren. Vandaag de dag beloopt de verkoop zo'n 900.000 flessen per jaar, waarvan 50% cava, 10% witte wijn en rosé wijn, en 40% rode wijn. Voor de rode wijnen gebruikt Pere Ventura franse en amerikaanse eiken barriques die om de 5 jaar hernieuwd worden. De uitbouw van CAVA gebeurt volgens de méthode traditionnelle. Pere Ventura vindt een onberispelijke presentatie even belangrijk als de wijnbouwer en de vinificatie. Daarom werd zopas een hoogtechnologische bottellijn aangekocht.
De "tijd" is hier de beste bondgenoot. Alle installaties zijn rond die filosofie ontworpen en gebouwd. Tijd, rust, rijping, verfijning, ... alles is een kwestie van tijd. U zult met open armen ontvangen worden in een grote ruimte, het meest statige deel van de kelders. Het is een neoklassiek bouwwerk, vol details die de bezoeken terugleiden naar de beginjaren van de cava. Voor de ingang van de kelders moet u een perron onderdoor. U loopt door ondergrondse gangen en gewelfde kelders waar alles u terugvoert naar het verleden. Met meer dan 1000m lengte en drie ondergrondse verdiepingen bieden deze kelders een stille, rustgevende wandeling in de sfeer van een klooster, omgeven door geuren uit het verleden. De indrukwekkende productieruimte voor het degorgeren en het bottelen ligt ook ondergronds, zodat er een natuurlijke constante temperatuur heerst. De high-tech machines en de meest moderne kwaliteitscontrole-instrumenten vertalen duidelijk de toekomstvisie die deel uitmaakt van de strategie van Pere Ventura.
In de barriquekelder spitsen alle zinnen zich toe opp het edele hout. Eik domineert de ruimte, de parfums, de decoratie... Hier heeft de "tijd" het pleit gewonnen, zonder haast maar met de fiere blik van een overwinnaar. De filosofie van de onderneming ligt in het respect voor de oorsprong en in de wil om zich tussen topproducten te positioneren, dank zij de dynamiek van het team en hun voornaamste bondgenoot: de tijd.
Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren, bijna ongemerkt, uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De reden waarom het ongemerkt is gegaan komt omdat veel wijn, onder andere Cava, die dit gebied verlaat niet duidelijk is voorzien van de naam Penedès. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm, waar volle en krachtige rode wijnen gemaakt worden. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.