2024 San Marzano Tramari Rosé di Primitivo TramArt Edition

rotation
  • Koop 3 voor 10,75 8,88 en bespaar 9%
  • Koop 6 voor 9,75 8,06 en bespaar 17%

Op voorraad

104 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 15:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Tramari Rosé van Primitivo Salento komt van wijngaarden tussen de zeeën' (in het Italiaans: “Tra I Mari”) De Tramari Rosé is een elegante en lichte rosé, verfijnd en toch casual, geboren in de zon van de zomers in Salento. DeOnze bloemen en een zilte toon in de mond die ons terugbrengen naar de grillige zandkust. Volledig gemaakt van Primitivo-druiven. Zachtroze, hints van kers en framboos.

De Tramari Rosé di Primitivo Salento is gemaakt van de Primitivo druif komende vanuit de appellatie Salento IGP. De wijngaard ligt ongeveer 100 m boven de zeespiegel, met hoge gemiddelde temperaturen en middelmatige tot lage regenval De bode, van de wijngaard bestaat uit een kleilaag (ideaal om water vast te houden, maar ligt ook vol met rotsen. De hoogte en nabijheid van de zee zorgt voor een afkoeling in de nacht wat zorgt dat de druiven ook een goede zuurgraad ontwikkelen.

Rond de eerste week van september vindt de oogst plaats. Tijdens de vinifcatie krijgt de most contact met de huid van de druif gedurende enkele uren, gevolgd door gedeeltelijk aftappen van de most van de Primitivo-druiven en is dan klaar voor verdere fermentatie in roestvrijstalen tanks. In het glas heeft de Tamari een licht rosé kleur met in de neus intens en aanhoudend aroma's van mediterrane maquis, met tonen van kersen en frambozen. De Tramari is een frisse en elegante wijn, evenwichtig in de mond en is gastronomisch lekker bij Italiaanse voorgerechten, vissoepen en bouillon, geroosterd of gebakken vis, verse of licht belegen kaas en is natuurlijk fantastisch om standalone van te genieten op terras en bij de BBQ. 

De labels van de 2024 Tramari Art rosé zijn ontworpen door de kunstenaar Pietro Terzini, en vormen een kunstproject onder de naam TRAMART. Het concept draait om "messages on the bottle" – korte, krachtige teksten of statements die direct op het etiket staan. Deze uitspraken zijn typerend voor Terzini's stijl: eigentijds, ironisch en vaak met een vleugje popcultuur.

De labels fungeren daarmee niet alleen als wijnetiket, maar ook als artistiek statement. Elk flesetiket wordt een soort mini-kunstwerk, bedoeld om emoties op te roepen of een glimlach te ontlokken, en daarmee zowel wijnliefhebbers als kunstliefhebbers aan te spreken.

WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn en informatie over de labels. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen. 

1. Gegrilde zalm met groene asperges en citroenboter

De sappige textuur van de zalm sluit mooi aan op de soepele structuur van de rosé, terwijl de lichte citrus in de boter de frisheid van de wijn benadrukt. Groene asperges brengen een licht bittere toon die goed balanceert met het fruitige karakter van de wijn.

2. Caprese salade met buffelmozzarella en rijpe tomaat

De milde romigheid van buffelmozzarella wordt verfrist door de zuren in de rosé, terwijl het zoetige van de tomaat goed aansluit bij de fruitige tonen van aardbei en kers. Basilicum zorgt voor een geurige kruidigheid die terugkomt in de wijn.

3. Pasta met geroosterde groenten en burrata

Geroosterde courgette, paprika en aubergine halen de mediterrane tonen in de wijn naar voren. De romige burrata zorgt voor een fluweelzachte textuur, die goed contrasteert met de frisse zuren van de rosé.

4. Kippenboutjes uit de oven met Provençaalse kruiden

De hartige smaken van knoflook, tijm en rozemarijn sluiten aan bij de subtiele kruidigheid van de Primitivo. De wijn is krachtig genoeg voor de sappige kip, maar blijft licht en fris in de afdronk.

5. Gamba’s met chili en limoen

De frisse zuren van de wijn verzachten de hitte van de chili, terwijl het citruskarakter van de limoen juist versterkt wordt. De ziltige tonen van de gamba’s vinden aansluiting bij de minerale kant van de rosé.

6. Eendenborst met frambozensaus en gekonfijte sjalotten

De fruitige saus versterkt de aroma’s van rood fruit in de wijn. Eendenborst heeft genoeg body voor de structuur van de rosé, terwijl de zachte zuren in de wijn het geheel elegant houden.

Wil je deze wijn serveren bij een feestelijk diner of een zomerse lunch, dan zijn dit combinaties die zowel eenvoudig te bereiden zijn als culinair overtuigen. Voor wie iets spannenders zoekt, kan ook denken aan combinaties met bijvoorbeeld Aziatische specerijen of verfijnde visgerechten met een zoet accent.

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rosé
Land Italië
Regio Puglia
Appellatie Salento
Wijnhuis San Marzano
Druif Primitivo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2024
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2026
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting

Professionele Recensies

chevron-down

96/100

R

Wijnhuis

chevron-down

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee).

De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren. Respect voor de tradities van Puglia en passie voor wijn staan voorop, maar gaan hand in hand met technologische ontwikkelingen en slimme marketing. De moderne wijnen van San Marzano zijn inmiddels enorm populair in Italiaanse wijnbars. Het label San Marzano is hun premiumlijn, die zelfs in Michelinrestaurants op tafel verschijnt.

Met behulp van moderne vinificatietechnieken produceert San Marzano elegante en schone wijnen die een eerbetoon zijn aan de oude Apulische wijntradities. Deze fusie van aloude traditie, passie en hedendaags vakmanschap, maakt de productie mogelijk van wijnen met onderscheidende variëteitkenmerken die de essentie van het lokale terroir weerspiegelen. Het team van wijnmakers is gebouwd om de eigenaardige en innovatieve stijl te creëren die San Marzano bij de eerste slok herkenbaar maakt. Caterina Bellanova en Davide Ragusa zijn geboren en opgegroeid in Puglia: Caterina vertegenwoordigt de voortreffelijke aanraking die essentieel is om iconische wijnen te maken, Davide is een jonge en getalenteerde wijnmaker, hij studeerde oenologie in Florence en ontwikkelde zijn praktische vaardigheden tijdens verschillende oogsten, ook in het buitenland.

De kracht van San Marzano zit hem in zijn veelzijdigheid. Echter heeft zij wel enkele stokpaardjes. Zij is een echte kei in de Primitivo afkomstig uit Di Manduria. Ook voor de wijndrinker die diepgang en complexiteit zoekt, is San Marzano het juiste adres. Wat dacht je van de San Marzano Collezione Cinquanta. Dit is een complexe rode wijn waar al het moois uit Salento, onderdeel van Puglia, wordt verenigd. Maar de echte topper is de Sessantanni Primitivo di Manduria, een echte top wijn waar heel de wereld verliefd op is geworden. Deze krachtpatser kreeg niet voor niets maar liefst 98 punten van Luca Maroni, welke wordt beschouwd als de Italiaanse tegenhanger van Robert Parker.

 

Bijlagen

chevron-down