2024 Château L'Evangile Pomerol

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pomerol |
Wijnhuis | Chateau l'Evangile |
Jaar | 2024 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2030 - 2054 |
Beschikbaar per | 1 mrt. 2026 |
Op voorraad
9 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Een juweeltje van een Pomerol van Chateau l'Évangile. Dit wijnhuis bezat als een van de eerste een wijngaard op het o zo beroemde Pomerol-plateau. Het aloude landgoed werd in 1990 onderdeel van Domaines Barons de Rothschild (Lafite) die ervoor wilden zorgen dat het chateau volgens dezelfde hoge standaarden als die van DBR werd onderhouden. De aanvankelijke invloed van DBR (Lafite) omvatte een meer verfijnde selectie van de Grand Vin en het maken van Blason de L'Évangile als tweede wijn. Er werd ook veel werk verzet om de wijngaard te verbeteren. De wijnen van dit wijnhuis worden omschreven als vol en elegant met een onvergelijkbare finesse!
Chateau l'Évangile beschikt over een vinificatiemethode waar traditie èn moderne technieken hand in hand gaan. In 2004 werden de vatkamer en kelders compleet herbouwd om ze beter geschikt te maken voor de perceelselectie. De druiven van elk perceel worden in batches apart gehouden om op die manier, per batch, het potentieel aan het einde van de fermentatie te kunnen beoordelen. Ook bij de wijnbereiding zijn traditionele en moderne methoden nauw met elkaar verbonden. De fermentatie in vaten wordt uitgevoerd met behulp van de traditionele methode van overpompen en gecontroleerde maceratie, onder veelvuldig proeven. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de wijn nog voor 18 maanden in 70% nieuwe, eikenhouten vaten. Gemiddelde jaarproductie van deze wijn is tussen de 2.000 en 3.000 flessen. Vanaf jaargang 2018 was de Chateau l'Evangile Pomerol voor het eerst biologisch gecertificieerd.
Deze prachtige wijn is diep granaatpaars van kleur met mooie glinsteringen van violet. De neus is zeer intens met wat aardse tonen en werkelijk weelderige geuren van rijpe zwarte kersen, gedroogde moerbeien, pruimen en bosbessen met lichte vanille en geroosterde tonen en een vleugje chocolade. Medium tot full-bodied, de smaak is heerlijk, vol en genereus, geconcentreerd met een lange afdronk. Druivenrassen: 80 - 90% Merlot, 10 - 20% Cabernet Franc.
Parker 96-98 punten
De wijnmaker adviseert om deze wijn te decanteren (ten minste 2 uur) en geeft daarbij de volgende richtlijnen mee voor wat betreft de vraag: "Hoe lang moet een oude vintage decanteren?" In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is decanteren vooral vereist voor jonge wijnen. Die moeten worden geopend om hun volle smaak tot uiting te brengen. De benodigde tijd varieert tussen 2 en 24 uur, afhankelijk van de wijn en het oogstjaar, aangezien wijnen met sterke tannines over het algemeen meer tijd nodig hebben.
Oude jaargangen hoeven niet lang te worden gedecanteerd, de fles kan 1 tot 2 uur voor het proeven worden geopend. Bij Lafite voert de keldermeester altijd een dubbele decantering van rode wijnen uit:
-decanteren in karaf
-de fles schoonmaken
-en het vullen van de fles met de gedecanteerde wijn
Decanteren wordt aanbevolen, ook al is het maar voor een zeer korte tijd, omdat het de aroma's in staat stelt zich te openen.
Specificaties
Beschikbaar per | 1 mrt. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pomerol |
Wijnhuis | Chateau l'Evangile |
Druif | Cabernet Franc, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2030 |
Drinken tot | 2054 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Nu in de aanbieding |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Soepel, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (92-94)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
The 2024 L'Evangile has turned out beautifully, reflecting this estate's recent evolution (refining barrel choices and integrating foudre into the cellar) and its comparatively young vineyard's propensity to perform well in years with minimal hydric stress. Offering up aromas of cassis and blackberries mingled with notions of violets and black tea, it's medium to full-bodied, lively and layered, with a velvety attack, good depth at the core and a persistent finish. This blend of 80% Merlot, 19% Cabernet Franc and 1% Cabernet Sauvignon attained 13.5% alcohol.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
98-99
Château L'Evangile Pomerol 2024
Friday, May 02, 2025
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2024
Wow. This is really something for the vintage. Such a long finish, while being subtle and sophisticated with wonderfully silky tannins that are so fine and very long. It's medium-bodied with a beautiful, compact palate from the beginning to the end, including the mid-palate. The finish shows walnut, hazelnut and dark-chocolate character. Exceptional. 80% merlot and 20% cabernet franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(93-95)
Drinking Window
2029 - 2045
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 L'Évangile was picked from September 18 to October 2. This has a "cool" bouquet with blackberry and bilberry scents and a little marine influence with a hint of oyster shell. The palate is medium-bodied with expressive Cabernet that imparts subtle graphite and tobacco notes. Again, this is fresh, quite structured, not long and perhaps a little tannic on the finish, but it will flesh out during its élevage in 50% new oak.
- By Neal Martin on April 2025
There is always one important estate inexplicably omitted from my itinerary. and this year it was Château l’Evangile. Fortunately, I spotted winemaker Juliette Couderc, where else, but out in the vines. I hopped out of my car and arranged a last-minute visit. “We suffered huge losses in volume, 60% to 70% in the worst-affected parcels,” she told me in the vat room. “The average was 40%. At the end of June, we realised the extent of the damage, but this was from coulure. Mildew was not such a big deal. So, the average yield is 21 hl/ha. July and August were pretty dry, and there was a long véraison. The gravel was important to keep the freshness and acidity in the Merlot. We started the harvest from September 18, and we had to hurry. On September 25, it rained. I remember it well as it was my birthday, though by then, the Merlot had been picked. We ended with 13.6% to 13.7% natural alcohol; the fruit was riper than expected. The fruit from the sandy soils for Blason de l’Evangile was not ripe, so the picking there was delayed and the fruit had to be sorted much more, cutting some clusters in half. We used manual sorting in the vineyard and posted more people on the sorting line before the destemming—four or five instead of two, plus we also used optical sorting. We changed the maceration, lengthening to 28 days instead of 22 days. Vinification was relatively easy, and this year we aged 25% in 26-hectolitre _foudres.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Chateau l'Évangile is een Bordeaux huis gelegen op het zeer beroemde Pomerol-plateau. Het wijnhuis bezat een van de eerste wijngaarden van de Pomerol. Het landgoed Château L'Évangile werd gesticht door familie Léglise uit Libourne. Zij waren in het midden van de 18e eeuw actief betrokken bij de aanleg van de wijngaarden van Pomerol. L'Évangile verscheen in het kadaster van 1741 onder de naam Fazilleau.
Aan het begin van de 19e eeuw was het landgoed al in de buurt van zijn huidige staat, met een oppervlakte van ongeveer 13 hectare, toen het werd verkocht aan een advocaat genaamd Isambert. Deze advocaat gaf het landgoed de naam "L'Évangile". Het landgoed werd in 1862 gekocht door Paul Chaperon. Zijn afstammelingen, de familie Ducasse, bleven tot 1990 de eigenaren van het landgoed. Paul Chaperon werkte verder aan de reputatie van het landgoed en bouwde de residentie van L'Évangile in de stijl van het Tweede Keizerrijk. In de tweede editie van Cocks Féret in 1868 wordt L'Évangile vermeld als een "Premier Cru du Haut-Pomerol".
Na het overlijden van van Paul Chaperon in 1900, werd het landgoed gerund door zijn nakomelingen. In het jaar 1957 nam Louis Ducasse het landgoed over, dat destijds in verval was geraakt en in 1956 door de vorst ook nog was beschadigd. Hij slaagde erin de wijngaard opnieuw te planten en uiteindelijk in zijn oude glorie te restaureren. In 1982 zette zijn weduwe Simone Ducasse het beheer van het landgoed voort.
In 1990 verwierf Domaines Barons de Rothschild (Lafite) het landgoed L'Évangile van de familie Ducasse. Zij wilden ervoor zorgen dat het pand volgens dezelfde hoge standaarden als die van DBR werd onderhouden. De aanvankelijke invloed van DBR (Lafite) omvatte een meer verfijnde selectie van de Grand Vin en de creatie van Blason de L'Évangile als tweede wijn. Er werd ook veel werk verzet om de wijngaard te verbeteren met een restauratie- en (gedeeltelijk) vernieuwingsplan dat in 1998 werd gelanceerd. De volledige renovatie van de vatkamer en de kelder, die in 2004 werd voltooid, voltooide de nieuwe staat van het pand.
De jaargangen 1995 tot 2005 vormden een zeer opmerkelijk decennium en vormden een kroon op het succesvolle werk. De jaargangen 1995, 1996, 2000 en vooral 2005 werden beoordeeld als werkelijk uitzonderlijk!
Chateau l'Évangile beschikt over een vinificatiemethode waar traditie en moderne technieken hand in hand gaan. In 2004 werden de vatkamer en kelders compleet herbouwd om ze beter geschikt te maken voor de perceelselectie. De druiven van elk perceel worden in batches apart gehouden om op die manier hun potentieel voor gebruik in de Grand Vin aan het einde van de fermentatie te kunnen beoordelen.Traditionele en moderne wijnbereidingsmethoden zijn nauw verbonden in alle activiteiten van de wijnmakerij. De fermentatie in vaten wordt uitgevoerd met behulp van de traditionele methode van overpompen en gecontroleerde maceratie, met frequent proeven. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de wijn 18 maanden in eikenhouten vaten.
Bij de productie van Château L'Évangile en de tweede wijn, Blason de L'Évangile, wordt een strenge selectie uitgevoerd. De gemiddelde productie van Château L'Évangile en zijn tweede wijn Blason de L'Évangile is 5.000 kisten.
Een juweeltje van een Pomerol van Chateau l'Évangile. Dit wijnhuis bezat als een van de eerste een wijngaard op het o zo beroemde Pomerol-plateau. Het aloude landgoed werd in 1990 onderdeel van Domaines Barons de Rothschild (Lafite) die ervoor wilden zorgen dat het chateau volgens dezelfde hoge standaarden als die van DBR werd onderhouden. De aanvankelijke invloed van DBR (Lafite) omvatte een meer verfijnde selectie van de Grand Vin en het maken van Blason de L'Évangile als tweede wijn. Er werd ook veel werk verzet om de wijngaard te verbeteren. De wijnen van dit wijnhuis worden omschreven als vol en elegant met een onvergelijkbare finesse!
Chateau l'Évangile beschikt over een vinificatiemethode waar traditie èn moderne technieken hand in hand gaan. In 2004 werden de vatkamer en kelders compleet herbouwd om ze beter geschikt te maken voor de perceelselectie. De druiven van elk perceel worden in batches apart gehouden om op die manier, per batch, het potentieel aan het einde van de fermentatie te kunnen beoordelen. Ook bij de wijnbereiding zijn traditionele en moderne methoden nauw met elkaar verbonden. De fermentatie in vaten wordt uitgevoerd met behulp van de traditionele methode van overpompen en gecontroleerde maceratie, onder veelvuldig proeven. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de wijn nog voor 18 maanden in 70% nieuwe, eikenhouten vaten. Gemiddelde jaarproductie van deze wijn is tussen de 2.000 en 3.000 flessen. Vanaf jaargang 2018 was de Chateau l'Evangile Pomerol voor het eerst biologisch gecertificieerd.
Deze prachtige wijn is diep granaatpaars van kleur met mooie glinsteringen van violet. De neus is zeer intens met wat aardse tonen en werkelijk weelderige geuren van rijpe zwarte kersen, gedroogde moerbeien, pruimen en bosbessen met lichte vanille en geroosterde tonen en een vleugje chocolade. Medium tot full-bodied, de smaak is heerlijk, vol en genereus, geconcentreerd met een lange afdronk. Druivenrassen: 80 - 90% Merlot, 10 - 20% Cabernet Franc.
Parker 96-98 punten
De wijnmaker adviseert om deze wijn te decanteren (ten minste 2 uur) en geeft daarbij de volgende richtlijnen mee voor wat betreft de vraag: "Hoe lang moet een oude vintage decanteren?" In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is decanteren vooral vereist voor jonge wijnen. Die moeten worden geopend om hun volle smaak tot uiting te brengen. De benodigde tijd varieert tussen 2 en 24 uur, afhankelijk van de wijn en het oogstjaar, aangezien wijnen met sterke tannines over het algemeen meer tijd nodig hebben.
Oude jaargangen hoeven niet lang te worden gedecanteerd, de fles kan 1 tot 2 uur voor het proeven worden geopend. Bij Lafite voert de keldermeester altijd een dubbele decantering van rode wijnen uit:
-decanteren in karaf
-de fles schoonmaken
-en het vullen van de fles met de gedecanteerde wijn
Decanteren wordt aanbevolen, ook al is het maar voor een zeer korte tijd, omdat het de aroma's in staat stelt zich te openen.
Beschikbaar per | 1 mrt. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pomerol |
Wijnhuis | Chateau l'Evangile |
Druif | Cabernet Franc, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2030 |
Drinken tot | 2054 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Nu in de aanbieding |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Soepel, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (92-94)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
The 2024 L'Evangile has turned out beautifully, reflecting this estate's recent evolution (refining barrel choices and integrating foudre into the cellar) and its comparatively young vineyard's propensity to perform well in years with minimal hydric stress. Offering up aromas of cassis and blackberries mingled with notions of violets and black tea, it's medium to full-bodied, lively and layered, with a velvety attack, good depth at the core and a persistent finish. This blend of 80% Merlot, 19% Cabernet Franc and 1% Cabernet Sauvignon attained 13.5% alcohol.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
98-99
Château L'Evangile Pomerol 2024
Friday, May 02, 2025
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2024
Wow. This is really something for the vintage. Such a long finish, while being subtle and sophisticated with wonderfully silky tannins that are so fine and very long. It's medium-bodied with a beautiful, compact palate from the beginning to the end, including the mid-palate. The finish shows walnut, hazelnut and dark-chocolate character. Exceptional. 80% merlot and 20% cabernet franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(93-95)
Drinking Window
2029 - 2045
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 L'Évangile was picked from September 18 to October 2. This has a "cool" bouquet with blackberry and bilberry scents and a little marine influence with a hint of oyster shell. The palate is medium-bodied with expressive Cabernet that imparts subtle graphite and tobacco notes. Again, this is fresh, quite structured, not long and perhaps a little tannic on the finish, but it will flesh out during its élevage in 50% new oak.
- By Neal Martin on April 2025
There is always one important estate inexplicably omitted from my itinerary. and this year it was Château l’Evangile. Fortunately, I spotted winemaker Juliette Couderc, where else, but out in the vines. I hopped out of my car and arranged a last-minute visit. “We suffered huge losses in volume, 60% to 70% in the worst-affected parcels,” she told me in the vat room. “The average was 40%. At the end of June, we realised the extent of the damage, but this was from coulure. Mildew was not such a big deal. So, the average yield is 21 hl/ha. July and August were pretty dry, and there was a long véraison. The gravel was important to keep the freshness and acidity in the Merlot. We started the harvest from September 18, and we had to hurry. On September 25, it rained. I remember it well as it was my birthday, though by then, the Merlot had been picked. We ended with 13.6% to 13.7% natural alcohol; the fruit was riper than expected. The fruit from the sandy soils for Blason de l’Evangile was not ripe, so the picking there was delayed and the fruit had to be sorted much more, cutting some clusters in half. We used manual sorting in the vineyard and posted more people on the sorting line before the destemming—four or five instead of two, plus we also used optical sorting. We changed the maceration, lengthening to 28 days instead of 22 days. Vinification was relatively easy, and this year we aged 25% in 26-hectolitre _foudres.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Chateau l'Évangile is een Bordeaux huis gelegen op het zeer beroemde Pomerol-plateau. Het wijnhuis bezat een van de eerste wijngaarden van de Pomerol. Het landgoed Château L'Évangile werd gesticht door familie Léglise uit Libourne. Zij waren in het midden van de 18e eeuw actief betrokken bij de aanleg van de wijngaarden van Pomerol. L'Évangile verscheen in het kadaster van 1741 onder de naam Fazilleau.
Aan het begin van de 19e eeuw was het landgoed al in de buurt van zijn huidige staat, met een oppervlakte van ongeveer 13 hectare, toen het werd verkocht aan een advocaat genaamd Isambert. Deze advocaat gaf het landgoed de naam "L'Évangile". Het landgoed werd in 1862 gekocht door Paul Chaperon. Zijn afstammelingen, de familie Ducasse, bleven tot 1990 de eigenaren van het landgoed. Paul Chaperon werkte verder aan de reputatie van het landgoed en bouwde de residentie van L'Évangile in de stijl van het Tweede Keizerrijk. In de tweede editie van Cocks Féret in 1868 wordt L'Évangile vermeld als een "Premier Cru du Haut-Pomerol".
Na het overlijden van van Paul Chaperon in 1900, werd het landgoed gerund door zijn nakomelingen. In het jaar 1957 nam Louis Ducasse het landgoed over, dat destijds in verval was geraakt en in 1956 door de vorst ook nog was beschadigd. Hij slaagde erin de wijngaard opnieuw te planten en uiteindelijk in zijn oude glorie te restaureren. In 1982 zette zijn weduwe Simone Ducasse het beheer van het landgoed voort.
In 1990 verwierf Domaines Barons de Rothschild (Lafite) het landgoed L'Évangile van de familie Ducasse. Zij wilden ervoor zorgen dat het pand volgens dezelfde hoge standaarden als die van DBR werd onderhouden. De aanvankelijke invloed van DBR (Lafite) omvatte een meer verfijnde selectie van de Grand Vin en de creatie van Blason de L'Évangile als tweede wijn. Er werd ook veel werk verzet om de wijngaard te verbeteren met een restauratie- en (gedeeltelijk) vernieuwingsplan dat in 1998 werd gelanceerd. De volledige renovatie van de vatkamer en de kelder, die in 2004 werd voltooid, voltooide de nieuwe staat van het pand.
De jaargangen 1995 tot 2005 vormden een zeer opmerkelijk decennium en vormden een kroon op het succesvolle werk. De jaargangen 1995, 1996, 2000 en vooral 2005 werden beoordeeld als werkelijk uitzonderlijk!
Chateau l'Évangile beschikt over een vinificatiemethode waar traditie en moderne technieken hand in hand gaan. In 2004 werden de vatkamer en kelders compleet herbouwd om ze beter geschikt te maken voor de perceelselectie. De druiven van elk perceel worden in batches apart gehouden om op die manier hun potentieel voor gebruik in de Grand Vin aan het einde van de fermentatie te kunnen beoordelen.Traditionele en moderne wijnbereidingsmethoden zijn nauw verbonden in alle activiteiten van de wijnmakerij. De fermentatie in vaten wordt uitgevoerd met behulp van de traditionele methode van overpompen en gecontroleerde maceratie, met frequent proeven. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de wijn 18 maanden in eikenhouten vaten.
Bij de productie van Château L'Évangile en de tweede wijn, Blason de L'Évangile, wordt een strenge selectie uitgevoerd. De gemiddelde productie van Château L'Évangile en zijn tweede wijn Blason de L'Évangile is 5.000 kisten.