2024 Château Angélus Le Carillon de l'Angélus

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2026 - 2036 |
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Le Carillon d’Angélus 2024 – verfijning en lengte uit Saint-Émilion
De 2024 Le Carillon d’Angélus is een prachtige tweede wijn van Château Angélus, gemaakt in het hart van Saint-Émilion.
Een jaargang gevormd door contrasten
Na een milde en natte winter bleef ook het voorjaar uitzonderlijk regenachtig, met uitzondering van een gunstig moment tijdens de bloei. De zomer bracht echter precies wat nodig was: droog, zonnig en warm. Juli en augustus zorgden voor concentratie, diepte en aromatische rijpheid.
De oogst vond plaats tussen 11 september en 6 oktober 2024, met mooi weer en zorgvuldig geplande plukmomenten. De druiven bereikten optimale rijpheid, wat leidde tot een genereuze maar evenwichtige wijn.
Blend en vinificatie van de 2024 Carillon de l'Angélus
De 2024-jaargang is samengesteld uit:
-
90% Merlot – fluweelzachte tannines, donker fruit, sappigheid,
-
10% Cabernet Franc – florale tonen, fraîcheur en kruidige finesse.
Na de pluk worden de druiven vergist in inverted tronco-conische roestvrijstalen tanks, met:
-
koude inweking bij 8°C,
-
alcoholische fermentatie tot 28°C,
-
post-fermentatieve schilweking tot 30°C gedurende 1 tot 3 weken.
De rijping vindt plaats in 60% nieuwe Franse eiken vaten en 40% tweedejaars vaten, gedurende 16 tot 18 maanden. De helft van de wijn wordt direct op vat gedaan bij het aflopen van de schillen, de andere helft na de malolactische gisting – voor extra finesse en complexiteit.
Proefnotities
De diep paarse kleur verraadt al de intensiteit van de wijn. In de neus opent hij bloemig, waarna aroma’s van rood fruit en zwarte bessen zich ontwikkelen. In de mond is hij sappig en rijk, met rijpe tannines die zorgen voor een lange en elegante afdronk. Een schoolvoorbeeld van wat een tweede wijn in topjaren kan zijn.
Bestelinformatie en wijn-spijs tips
De wijn is vanaf begin 2027 beschikbaar. Hij combineert prachtig met klassieke gerechten als geroosterd lamsvlees, kalfsgebraad met rozemarijn of zachte Franse kazen. Ook bij een herfststoofpot of risotto met paddenstoelen komt hij volledig tot zijn recht.
Specificaties
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Angélus |
Druif | Cabernet Franc, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (88-90)
Reviewed by:
William Kelley
The 2024 Le Carillon d'Angélus offers up notes of dark berries, minty cherries and toasty oak, followed by a medium-bodied, softer and rounder palate that's more charming than the No. 3.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
94-95
Carillon d’Angélus St.-Emilion 2024
The purity of fruit is impressive with sliced cherries, strawberries and hints of walnuts and chestnuts. Medium-bodied, this has a creamy, integrated tannin structure and a fine, fresh finish. 90% merlot and 10% cabernet franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(91-93)
Drinking Window
2026 - 2034
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
Creamy and resonant on the palate, the 2024 Carillon is laced with dark cherry/plum fruit, new leather, spice, menthol, espresso and a kiss of French oak. There's terrific textural depth and resonance here. I especially like the way the 2024 explodes on the back end. This is beautifully done.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Michel de Boüard de Laforest, historicus, chartist en rector van de Academie van Caen onderzocht de oorsprong van zijn familie. De vroegste verwijzing die hij vond naar zijn stamboom was die van Georges Boüard, geboren in 1544, een Bourgeois en Jurat van de stad Bordeaux. Aan het einde van de 18e eeuw, in 1782, vestigt Jean de Boüard de Laforest, een lijfwacht van de koning, zich in Saint-Emilion. Zijn dochter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, trouwde in 1795 met Charles Souffrain de Lavergne en vestigde zich op het landgoed Mazerat, dat toebehoorde aan haar man. Aan het begin van de 20e eeuw erfde Maurice de Boüard de Laforest het landgoed. Hij breidde het uit en voegde in 1920 met name een omheining van 3 hectare toe, genaamd Angélus. Hij liet het in 1945 na aan zijn zonen. Jacques en Christian de Boüard de Laforest zetten het werk van hun vader en dat van vorige generaties voort. Het pand werd geclassificeerd in 1954. Ze breidden het verder uit tot het in 1985 meer dan 20 hectare groot was. Op dat moment nam Hubert de Boüard de Laforest, de zoon van Jacques, het beheer van het landgoed over en in 1987 kreeg hij gezelschap van zijn neef Jean-Bernard Grenié, de schoonzoon van Christian en later van zijn dochter, Stéphanie de Boüard- Rivoel in 2012.
De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Emilion-kerken. Midden op deze bijzondere plek werden de klanken versterkt en klonken de angelusklokken 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ze brachten de werkdag in ritme in de wijngaarden en dorpen en riepen de mannen en vrouwen op om een paar minuten te stoppen met werken en te bidden. De grote Franse impressionistische schilder Jean-François Millet vereeuwigde dit moment van gebed in zijn magnifieke werk "The Angelus", dat nu te zien is in het Musée d'Orsay in Parijs.
Op minder dan een kilometer van de beroemde klokkentoren van Saint-Emilion, gelegen aan de veelgeprezen 'voet van de heuvel' op het zuiden, is Angélus het levenswerk geweest van acht generaties van de familie Boüard de Laforest. In de allereerste classificatie van Saint-Emilion-wijnen in 1954 was Château Angélus een Grand Cru Classé. Reeds in die tijd profiteerde het van een solide reputatie, waardoor het de Bordeaux-wijncrisis van 1973 overleefde en deelnam aan de oenologische vernieuwing van de jaren 80. In deze context profiteerde Hubert de Boüard de Laforest, gediplomeerd oenoloog aan de universiteit van Bordeaux, van het roemruchte verleden van deze prachtige wijn, terwijl hij zich resoluut op de toekomst richtte en een ambitieus en vernieuwend beleid lanceerde en voortzette om uitmuntendheid in de wijnbouw en het maken.
Le Carillon d’Angélus 2024 – verfijning en lengte uit Saint-Émilion
De 2024 Le Carillon d’Angélus is een prachtige tweede wijn van Château Angélus, gemaakt in het hart van Saint-Émilion.
Een jaargang gevormd door contrasten
Na een milde en natte winter bleef ook het voorjaar uitzonderlijk regenachtig, met uitzondering van een gunstig moment tijdens de bloei. De zomer bracht echter precies wat nodig was: droog, zonnig en warm. Juli en augustus zorgden voor concentratie, diepte en aromatische rijpheid.
De oogst vond plaats tussen 11 september en 6 oktober 2024, met mooi weer en zorgvuldig geplande plukmomenten. De druiven bereikten optimale rijpheid, wat leidde tot een genereuze maar evenwichtige wijn.
Blend en vinificatie van de 2024 Carillon de l'Angélus
De 2024-jaargang is samengesteld uit:
-
90% Merlot – fluweelzachte tannines, donker fruit, sappigheid,
-
10% Cabernet Franc – florale tonen, fraîcheur en kruidige finesse.
Na de pluk worden de druiven vergist in inverted tronco-conische roestvrijstalen tanks, met:
-
koude inweking bij 8°C,
-
alcoholische fermentatie tot 28°C,
-
post-fermentatieve schilweking tot 30°C gedurende 1 tot 3 weken.
De rijping vindt plaats in 60% nieuwe Franse eiken vaten en 40% tweedejaars vaten, gedurende 16 tot 18 maanden. De helft van de wijn wordt direct op vat gedaan bij het aflopen van de schillen, de andere helft na de malolactische gisting – voor extra finesse en complexiteit.
Proefnotities
De diep paarse kleur verraadt al de intensiteit van de wijn. In de neus opent hij bloemig, waarna aroma’s van rood fruit en zwarte bessen zich ontwikkelen. In de mond is hij sappig en rijk, met rijpe tannines die zorgen voor een lange en elegante afdronk. Een schoolvoorbeeld van wat een tweede wijn in topjaren kan zijn.
Bestelinformatie en wijn-spijs tips
De wijn is vanaf begin 2027 beschikbaar. Hij combineert prachtig met klassieke gerechten als geroosterd lamsvlees, kalfsgebraad met rozemarijn of zachte Franse kazen. Ook bij een herfststoofpot of risotto met paddenstoelen komt hij volledig tot zijn recht.
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Angélus |
Druif | Cabernet Franc, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (88-90)
Reviewed by:
William Kelley
The 2024 Le Carillon d'Angélus offers up notes of dark berries, minty cherries and toasty oak, followed by a medium-bodied, softer and rounder palate that's more charming than the No. 3.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
94-95
Carillon d’Angélus St.-Emilion 2024
The purity of fruit is impressive with sliced cherries, strawberries and hints of walnuts and chestnuts. Medium-bodied, this has a creamy, integrated tannin structure and a fine, fresh finish. 90% merlot and 10% cabernet franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(91-93)
Drinking Window
2026 - 2034
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
Creamy and resonant on the palate, the 2024 Carillon is laced with dark cherry/plum fruit, new leather, spice, menthol, espresso and a kiss of French oak. There's terrific textural depth and resonance here. I especially like the way the 2024 explodes on the back end. This is beautifully done.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Michel de Boüard de Laforest, historicus, chartist en rector van de Academie van Caen onderzocht de oorsprong van zijn familie. De vroegste verwijzing die hij vond naar zijn stamboom was die van Georges Boüard, geboren in 1544, een Bourgeois en Jurat van de stad Bordeaux. Aan het einde van de 18e eeuw, in 1782, vestigt Jean de Boüard de Laforest, een lijfwacht van de koning, zich in Saint-Emilion. Zijn dochter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, trouwde in 1795 met Charles Souffrain de Lavergne en vestigde zich op het landgoed Mazerat, dat toebehoorde aan haar man. Aan het begin van de 20e eeuw erfde Maurice de Boüard de Laforest het landgoed. Hij breidde het uit en voegde in 1920 met name een omheining van 3 hectare toe, genaamd Angélus. Hij liet het in 1945 na aan zijn zonen. Jacques en Christian de Boüard de Laforest zetten het werk van hun vader en dat van vorige generaties voort. Het pand werd geclassificeerd in 1954. Ze breidden het verder uit tot het in 1985 meer dan 20 hectare groot was. Op dat moment nam Hubert de Boüard de Laforest, de zoon van Jacques, het beheer van het landgoed over en in 1987 kreeg hij gezelschap van zijn neef Jean-Bernard Grenié, de schoonzoon van Christian en later van zijn dochter, Stéphanie de Boüard- Rivoel in 2012.
De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Emilion-kerken. Midden op deze bijzondere plek werden de klanken versterkt en klonken de angelusklokken 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ze brachten de werkdag in ritme in de wijngaarden en dorpen en riepen de mannen en vrouwen op om een paar minuten te stoppen met werken en te bidden. De grote Franse impressionistische schilder Jean-François Millet vereeuwigde dit moment van gebed in zijn magnifieke werk "The Angelus", dat nu te zien is in het Musée d'Orsay in Parijs.
Op minder dan een kilometer van de beroemde klokkentoren van Saint-Emilion, gelegen aan de veelgeprezen 'voet van de heuvel' op het zuiden, is Angélus het levenswerk geweest van acht generaties van de familie Boüard de Laforest. In de allereerste classificatie van Saint-Emilion-wijnen in 1954 was Château Angélus een Grand Cru Classé. Reeds in die tijd profiteerde het van een solide reputatie, waardoor het de Bordeaux-wijncrisis van 1973 overleefde en deelnam aan de oenologische vernieuwing van de jaren 80. In deze context profiteerde Hubert de Boüard de Laforest, gediplomeerd oenoloog aan de universiteit van Bordeaux, van het roemruchte verleden van deze prachtige wijn, terwijl hij zich resoluut op de toekomst richtte en een ambitieus en vernieuwend beleid lanceerde en voortzette om uitmuntendheid in de wijnbouw en het maken.