2023 La Posta Pizzella Malbec

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Mendoza (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
- Koop 6 voor 12,95 10,70 en bespaar 7%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.
Paula en Pablo Pizzella zijn relatieve nieuwkomers in Mendoza. Uit liefde voor de natuur verlaten twee leraren de stad Buenos Aires voor Mendoza. Paula en Pablo Pizzella waren leraren lichamelijke opvoeding. Ze trokken direct de aandacht met hun wijnen afkomstig van hooggelegen, koele wijngaarden, op een hoogte van 1100 meter. Met hun drie kinderen richten ze zich nu op hun 10 hectare wijngaard in de Uco Valley. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht wordt verzorgd. Geen wonder dat dit mooie Malbecs oplevert. De wijngaarden zijn aangeplant in 1998 en de bodem bestaat uit zanderige leem, zand, slib en klei met 20% stenen bedekt met kalksteen. Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.
De La Posta Pizzella Malbec (Pizzella Family Vineyard) heeft een diepe robijnrode kleur in het glas met in de neusverse rode bessen, cassis, puur fruit, zwarte kersen, vanille, confiture, jeneverbes, kruiden en chocola. De Malbec heeft concentratie en diepgang, zwarte bessen en vleugje chocola, mooi hout, fijn vanille en zwarte peper, mooie zuren, lekker stevig en smaakvol. Krachtige en intense rode wijn. Heerlijk bij met eendenborst met bessensaus, lamskotelet van de grill, pepersteak, belegen kazen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Appellatie | Mendoza (Appellatie) |
Wijnhuis | La Posta |
Druif | Malbec |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
91
Drinking Window
2023 - 2030
From: The Uco Valley: Where Diverse Terroirs Work Their Magic (Sep 2023)
The 2022 Malbec La Posta Pizzella comes from Paraje Altamira in the Uco Valley and was 50% aged in oak barrels, a fifth new and the rest used, while the other 50% went into stainless steel tanks. Purple in the glass. The nose presents violet and fresh plums with subtle herbal aromas. The 2022 is indulgent and juicy, with somewhat chalky tannins contributing to a taut, mouthwatering mouthfeel. This is quintessential Altamira.
- By Joaquín Hidalgo on June 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
LA POSTA MALBEC MENDOZA PIZZELLA 2022
Monday, March 27, 2023
CountryArgentina
RegionMendoza
Vintage2022
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
A ripe, spicy malbec here full of fresh blackberries, blueberries, some sweet dark spices, black wood and dark chocolate. Crunchy, fresh and juicy on the medium- to full-bodied palate with firm, supportive and small-grained tannins. Plenty of oak spices in the energetic finish. Give it one more year to let the sweet oak spices integrate. Drink from 2024.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
La Posta is in de Argentijnse traditie een taverne, waar de (wijn)boeren samenkomen voor een glas wijn, om verhalen over de oogst te delen en uiteraard voor hun dagelijkse siësta. Elk La Posta label illustreert een verhaal van deze individuele families. Een slok vol smaak en u verwelkomt deze kwekers in uw eigen gezin, in uw glas en in uw hart.
Angel Paulucci, van automonteur tot eigenaar van een wijngaard.
The Pizzella Family, voor de liefde voor natuur, hebben deze twee leraren de stad verlaten.
Domingo Fazzio, de dansende wijnboer die van vrouwen houdt.
Estela Armando, uit Italië om wijn te delen met de Trans-Europese spoorwegarbeiders
Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.
Paula en Pablo Pizzella zijn relatieve nieuwkomers in Mendoza. Uit liefde voor de natuur verlaten twee leraren de stad Buenos Aires voor Mendoza. Paula en Pablo Pizzella waren leraren lichamelijke opvoeding. Ze trokken direct de aandacht met hun wijnen afkomstig van hooggelegen, koele wijngaarden, op een hoogte van 1100 meter. Met hun drie kinderen richten ze zich nu op hun 10 hectare wijngaard in de Uco Valley. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht wordt verzorgd. Geen wonder dat dit mooie Malbecs oplevert. De wijngaarden zijn aangeplant in 1998 en de bodem bestaat uit zanderige leem, zand, slib en klei met 20% stenen bedekt met kalksteen. Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.
De La Posta Pizzella Malbec (Pizzella Family Vineyard) heeft een diepe robijnrode kleur in het glas met in de neusverse rode bessen, cassis, puur fruit, zwarte kersen, vanille, confiture, jeneverbes, kruiden en chocola. De Malbec heeft concentratie en diepgang, zwarte bessen en vleugje chocola, mooi hout, fijn vanille en zwarte peper, mooie zuren, lekker stevig en smaakvol. Krachtige en intense rode wijn. Heerlijk bij met eendenborst met bessensaus, lamskotelet van de grill, pepersteak, belegen kazen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Appellatie | Mendoza (Appellatie) |
Wijnhuis | La Posta |
Druif | Malbec |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
91
Drinking Window
2023 - 2030
From: The Uco Valley: Where Diverse Terroirs Work Their Magic (Sep 2023)
The 2022 Malbec La Posta Pizzella comes from Paraje Altamira in the Uco Valley and was 50% aged in oak barrels, a fifth new and the rest used, while the other 50% went into stainless steel tanks. Purple in the glass. The nose presents violet and fresh plums with subtle herbal aromas. The 2022 is indulgent and juicy, with somewhat chalky tannins contributing to a taut, mouthwatering mouthfeel. This is quintessential Altamira.
- By Joaquín Hidalgo on June 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
LA POSTA MALBEC MENDOZA PIZZELLA 2022
Monday, March 27, 2023
CountryArgentina
RegionMendoza
Vintage2022
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
A ripe, spicy malbec here full of fresh blackberries, blueberries, some sweet dark spices, black wood and dark chocolate. Crunchy, fresh and juicy on the medium- to full-bodied palate with firm, supportive and small-grained tannins. Plenty of oak spices in the energetic finish. Give it one more year to let the sweet oak spices integrate. Drink from 2024.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
La Posta is in de Argentijnse traditie een taverne, waar de (wijn)boeren samenkomen voor een glas wijn, om verhalen over de oogst te delen en uiteraard voor hun dagelijkse siësta. Elk La Posta label illustreert een verhaal van deze individuele families. Een slok vol smaak en u verwelkomt deze kwekers in uw eigen gezin, in uw glas en in uw hart.
Angel Paulucci, van automonteur tot eigenaar van een wijngaard.
The Pizzella Family, voor de liefde voor natuur, hebben deze twee leraren de stad verlaten.
Domingo Fazzio, de dansende wijnboer die van vrouwen houdt.
Estela Armando, uit Italië om wijn te delen met de Trans-Europese spoorwegarbeiders