2023 La Posta Pizzella Malbec

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Mendoza (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
Beschikbaar per | 6 jan. 2025 |
- Koop 6 voor 12,95 10,70 en bespaar 7%
Omschrijving
Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.
Paula en Pablo Pizzella zijn relatieve nieuwkomers in Mendoza. Uit liefde voor de natuur verlaten twee leraren de stad Buenos Aires voor Mendoza. Paula en Pablo Pizzella waren leraren lichamelijke opvoeding. Ze trokken direct de aandacht met hun wijnen afkomstig van hooggelegen, koele wijngaarden, op een hoogte van 1100 meter. Met hun drie kinderen richten ze zich nu op hun 10 hectare wijngaard in de Uco Valley. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht wordt verzorgd. Geen wonder dat dit mooie Malbecs oplevert. De wijngaarden zijn aangeplant in 1998 en de bodem bestaat uit zanderige leem, zand, slib en klei met 20% stenen bedekt met kalksteen. Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.
De La Posta Pizzella Malbec (Pizzella Family Vineyard) heeft een diepe robijnrode kleur in het glas met in de neusverse rode bessen, cassis, puur fruit, zwarte kersen, vanille, confiture, jeneverbes, kruiden en chocola. De Malbec heeft concentratie en diepgang, zwarte bessen en vleugje chocola, mooi hout, fijn vanille en zwarte peper, mooie zuren, lekker stevig en smaakvol. Krachtige en intense rode wijn. Heerlijk bij met eendenborst met bessensaus, lamskotelet van de grill, pepersteak, belegen kazen.
Specificaties
Beschikbaar per | 6 jan. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Appellatie | Mendoza (Appellatie) |
Wijnhuis | La Posta |
Druif | Malbec |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
La Posta is in de Argentijnse traditie een taverne, waar de (wijn)boeren samenkomen voor een glas wijn, om verhalen over de oogst te delen en uiteraard voor hun dagelijkse siësta. Elk La Posta label illustreert een verhaal van deze individuele families. Een slok vol smaak en u verwelkomt deze kwekers in uw eigen gezin, in uw glas en in uw hart.
Angel Paulucci, van automonteur tot eigenaar van een wijngaard.
The Pizzella Family, voor de liefde voor natuur, hebben deze twee leraren de stad verlaten.
Domingo Fazzio, de dansende wijnboer die van vrouwen houdt.
Estela Armando, uit Italië om wijn te delen met de Trans-Europese spoorwegarbeiders