2023 Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | , , Roussane |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
De Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc is een blend van de druiven Clairette, Grenache Blanc, Roussanne.
De grenache blanc is eigenlijk niets meer dan de witte variant van de blauwe grenache (noir). De Clairette is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk, met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1500. Vandaag de dag deelt clairette de lakens uit in Die, een dorpje aan de rivier Drôme, dat bekend staat om zijn mousserende wijnen Crémant de Die en Clairette de Die. De Roussanne wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met marsanne. Marsanne zorgt voor veel sap en is makkelijker te verbouwen, terwijl roussanne de wijnmaker een flinke uitdaging bezorgt maar, mits goed behandeld, ook een geweldig resultaat. De beroemdste wijn van 100% roussanne is de witte Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes van Château de Beaucastel.
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend vindt de malolactische gisting en rijping op de lies plaats. Dit gebeurt in eerste klas eikenhouten barriques die voor 50% nieuw en voor 50% een jaar oud zijn. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.
In het glas heeft de Sinards een heldere licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, gekonfijte ananas, wilde bloemen, honing, anijs en geroosterde sesamzaadjes. In het smaakpalet tonen van groene citroen, mandarijn, Turks fruit, brioche en vanille, die worden gevolgd door een levendige afdronk met mooie zuren.
Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is. Na het succes in Châteauneuf begon de familie andere percelen in de zuidelijke Rhône aan te kopen. Vandaag zijn ze actief in de Côtes du Rhône Villages, Vinsobres, Cairanne, Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, tot zelfs Beaumes-de-Venise en Tavel en sinds enkele maanden in Côtes de Provence met Château Miraval, de jont-venture tussen Perrin en Jolie-Pitt (Brad Pitt & Angelina Jolie). Stuk voor stuk uitstekend gesitueerde percelen die op maximum 45 minuutjes van de thuishaven Orange liggen en zo dagelijks geïnspecteerd kunnen worden. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes. Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt. Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt. In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Châteauneuf-du-Pape |
Wijnhuis | Perrin |
Druif | Clairette, Grenache, Roussane |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
2019 Famille Perrin Chateauneuf du Pape Les Sinards Blanc
RP 92
The full-bodied, richly textured 2019 Chateauneuf du Pape Les Sinards Blanc is a barrel-fermented blend of Clairette, Grenache Blanc and Roussanne, all drawn from a single vineyard parcel. Notes of pencil shavings accent honeyed pineapple and white peaches, backed by hints of lime and tangerine in this lush, almost decadent white wine.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
FAMILLE PERRIN CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE LES SINARDS 2021
Score
94
Scented nose with dark cherries, blueberries, dried thyme, plums, bark, roasted meat and baking spices following through to a medium to full body with finely grained tannins. Elegant and textural with a velvety core of juicy and crunchy berries on the mid-plate mingling with herbs and spices in harmony. Well-composed with a precise long finish. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
2019 Châteauneuf-du-Pape Les Sinards
92
Drinking Window: 2024 - 2032
From: Châteauneuf-du-Pape Weathers the Challenges and Changes (Oct 2021)
Dark, glistening ruby. Pungent red/blue fruits, licorice, succulent herbs and cola on the perfumed nose. Velvety and broad on entry, offering juicy cherry preserve and blueberry flavors that tighten up and turn spicier with air. Fine-grained tannins lend shape to a long, pliant finish that features a building floral note. Much of the fruit for this wine came from young Grenache vines at Château de Beaucastel.
- By Josh Raynolds on September 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Perrin zijn wijnproducenten en - handelaars met een ijzersterke reputatie in de Zuidelijke Rhône. Zij zijn daar onder meer eigenaar van het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Bij al hun wijnen streven de Perrins naar een zo hoog mogelijke mate van typiciteit, d.w.z. een klassieke stijl die telkens een referentie vormt voor de mogelijkheden van een bepaalde appellation, van 'gewone' streekwijn tot cru. De Perrins kiezen binnen elke appellation namelijk altijd voor fruit uit de beste wijngaarden.
In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.
De Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc is een blend van de druiven Clairette, Grenache Blanc, Roussanne.
De grenache blanc is eigenlijk niets meer dan de witte variant van de blauwe grenache (noir). De Clairette is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk, met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1500. Vandaag de dag deelt clairette de lakens uit in Die, een dorpje aan de rivier Drôme, dat bekend staat om zijn mousserende wijnen Crémant de Die en Clairette de Die. De Roussanne wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met marsanne. Marsanne zorgt voor veel sap en is makkelijker te verbouwen, terwijl roussanne de wijnmaker een flinke uitdaging bezorgt maar, mits goed behandeld, ook een geweldig resultaat. De beroemdste wijn van 100% roussanne is de witte Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes van Château de Beaucastel.
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend vindt de malolactische gisting en rijping op de lies plaats. Dit gebeurt in eerste klas eikenhouten barriques die voor 50% nieuw en voor 50% een jaar oud zijn. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.
In het glas heeft de Sinards een heldere licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, gekonfijte ananas, wilde bloemen, honing, anijs en geroosterde sesamzaadjes. In het smaakpalet tonen van groene citroen, mandarijn, Turks fruit, brioche en vanille, die worden gevolgd door een levendige afdronk met mooie zuren.
Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is. Na het succes in Châteauneuf begon de familie andere percelen in de zuidelijke Rhône aan te kopen. Vandaag zijn ze actief in de Côtes du Rhône Villages, Vinsobres, Cairanne, Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, tot zelfs Beaumes-de-Venise en Tavel en sinds enkele maanden in Côtes de Provence met Château Miraval, de jont-venture tussen Perrin en Jolie-Pitt (Brad Pitt & Angelina Jolie). Stuk voor stuk uitstekend gesitueerde percelen die op maximum 45 minuutjes van de thuishaven Orange liggen en zo dagelijks geïnspecteerd kunnen worden. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes. Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt. Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt. In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Châteauneuf-du-Pape |
Wijnhuis | Perrin |
Druif | Clairette, Grenache, Roussane |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Bloemig, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
2019 Famille Perrin Chateauneuf du Pape Les Sinards Blanc
RP 92
The full-bodied, richly textured 2019 Chateauneuf du Pape Les Sinards Blanc is a barrel-fermented blend of Clairette, Grenache Blanc and Roussanne, all drawn from a single vineyard parcel. Notes of pencil shavings accent honeyed pineapple and white peaches, backed by hints of lime and tangerine in this lush, almost decadent white wine.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
FAMILLE PERRIN CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE LES SINARDS 2021
Score
94
Scented nose with dark cherries, blueberries, dried thyme, plums, bark, roasted meat and baking spices following through to a medium to full body with finely grained tannins. Elegant and textural with a velvety core of juicy and crunchy berries on the mid-plate mingling with herbs and spices in harmony. Well-composed with a precise long finish. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
2019 Châteauneuf-du-Pape Les Sinards
92
Drinking Window: 2024 - 2032
From: Châteauneuf-du-Pape Weathers the Challenges and Changes (Oct 2021)
Dark, glistening ruby. Pungent red/blue fruits, licorice, succulent herbs and cola on the perfumed nose. Velvety and broad on entry, offering juicy cherry preserve and blueberry flavors that tighten up and turn spicier with air. Fine-grained tannins lend shape to a long, pliant finish that features a building floral note. Much of the fruit for this wine came from young Grenache vines at Château de Beaucastel.
- By Josh Raynolds on September 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Perrin zijn wijnproducenten en - handelaars met een ijzersterke reputatie in de Zuidelijke Rhône. Zij zijn daar onder meer eigenaar van het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Bij al hun wijnen streven de Perrins naar een zo hoog mogelijke mate van typiciteit, d.w.z. een klassieke stijl die telkens een referentie vormt voor de mogelijkheden van een bepaalde appellation, van 'gewone' streekwijn tot cru. De Perrins kiezen binnen elke appellation namelijk altijd voor fruit uit de beste wijngaarden.
In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.