2020 Château Angélus Clos du Milieu Magnum

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2038 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
De Clos du Milieu 2020 is een bijzondere rode wijn van Château Angélus, afkomstig uit de appellatie Castillon Côtes de Bordeaux. Deze cuvée is geproduceerd van een enkele wijngaard, volledig beplant met Merlot, gelegen op de zuidelijke hooggelegen hellingen van Castillon-la-Bataille. Het terroir bestaat uit koude klei-kalksteenbodems, die zorgen voor frisheid, spanning en dichtheid in de wijn.
De wijn ondergaat een koude pre-fermentatie maceratie, gevolgd door vinificatie in omgekeerde kegelvormige roestvrijstalen tanks. De post-fermentatie maceratie duurt 1 tot 3 weken. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden in volledig nieuwe Franse eikenhouten vaten met fijne nerf en medium toast.
Clos du Milieu 2020 biedt dominante aroma's van zeer rijp zwart fruit, een krachtige, precieze smaak en een lange, weelderige afdronk, ondersteund door de tannines van de wijn. Deze wijn is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Merlot en Bordeaux-wijnen, en biedt een elegante en gestructureerde ervaring met een goed bewaarpotentieel en dit is een magnum van 1.5 liter. Nog lekkerder en met een nog mooier drinkvenster.
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Onze sommelier helpt je graag, gratis en exclusief voor klanten van Grandcruwijnen. Bezoek: grandcruwijnen.nl/sommelier voor persoonlijk wijnadvies.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES
-
Gebraden eendenborst met vijgencompote
-
Het rijke, sappige vlees van de eend en het zoete van de vijgen sluiten perfect aan bij de rijpe zwarte fruitaroma’s en de structuur van de wijn.
-
-
Ossobuco met gremolata
-
De hartige smaken van gestoofd kalfsvlees combineren mooi met de volle body van de wijn, terwijl de frisse gremolata het geheel oplicht.
-
-
Geroosterde varkensschouder met tijm en knoflook
-
Het kruidige karakter van het vlees en de knoflook worden prachtig ondersteund door de rijpe Merlot en de zachte tannines.
-
-
Ratatouille met gegrilde aubergine en paprika (vegetarisch)
-
De geroosterde groenten en de mediterrane kruiden passen goed bij de fruitige en kruidige tonen van de wijn, en de tannines zorgen voor structuur.
-
-
Belegen Comté of Manchego
-
Deze kazen hebben genoeg karakter om de structuur van de wijn te weerstaan, terwijl hun zoute en nootachtige smaken de fruitige Merlot mooi accentueren.
-
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Castillon - Côtes de Bordeaux |
Wijnhuis | Chateau Angélus |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
92
Tempo d’Angélus Bordeaux 2022
Wednesday, Jan 08, 2025
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2022
This is fresh and crunchy, with a salty, dark-berry and chocolate character. It's medium-bodied with delicious fruit. 90% merlot and 10% cabernet franc from Cotes de Castillon terroir. It's so attractive now. Why wait?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(95-97)
Drinking Window
2028 - 2050
From: You’re Unbelievable: Bordeaux 2022 (May 2023)
The 2022 Angélus was cropped at 40hL/ha. It is aged partly in foudres (around half the Cabernet Franc, to be exact) and the remainder in new barrels, the Grand Vin with 14.45% alcohol and 3.65 pH. This takes a few minutes to unfold in the glass. Blackberry, iris petals and crushed stone notes are focused and delineated. There's opulence locked into these aromatics, but that is contained. The palate is medium-bodied with a mineral opening. Graphite and fresh tobacco thread through the layered black fruit, perhaps spicier than recent vintages. A gentle grip on the finish has some wood tannins to resolve, which should be addressed during its élevage. This will need several years in bottle, probably a decade; then I envisage this Saint-Émilion soaring.
- By Neal Martin on April 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
94
“Drink straight away. Why wait ” - Decanter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Michel de Boüard de Laforest, historicus, chartist en rector van de Academie van Caen onderzocht de oorsprong van zijn familie. De vroegste verwijzing die hij vond naar zijn stamboom was die van Georges Boüard, geboren in 1544, een Bourgeois en Jurat van de stad Bordeaux. Aan het einde van de 18e eeuw, in 1782, vestigt Jean de Boüard de Laforest, een lijfwacht van de koning, zich in Saint-Emilion. Zijn dochter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, trouwde in 1795 met Charles Souffrain de Lavergne en vestigde zich op het landgoed Mazerat, dat toebehoorde aan haar man. Aan het begin van de 20e eeuw erfde Maurice de Boüard de Laforest het landgoed. Hij breidde het uit en voegde in 1920 met name een omheining van 3 hectare toe, genaamd Angélus. Hij liet het in 1945 na aan zijn zonen. Jacques en Christian de Boüard de Laforest zetten het werk van hun vader en dat van vorige generaties voort. Het pand werd geclassificeerd in 1954. Ze breidden het verder uit tot het in 1985 meer dan 20 hectare groot was. Op dat moment nam Hubert de Boüard de Laforest, de zoon van Jacques, het beheer van het landgoed over en in 1987 kreeg hij gezelschap van zijn neef Jean-Bernard Grenié, de schoonzoon van Christian en later van zijn dochter, Stéphanie de Boüard- Rivoel in 2012.
De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Emilion-kerken. Midden op deze bijzondere plek werden de klanken versterkt en klonken de angelusklokken 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ze brachten de werkdag in ritme in de wijngaarden en dorpen en riepen de mannen en vrouwen op om een paar minuten te stoppen met werken en te bidden. De grote Franse impressionistische schilder Jean-François Millet vereeuwigde dit moment van gebed in zijn magnifieke werk "The Angelus", dat nu te zien is in het Musée d'Orsay in Parijs.
Op minder dan een kilometer van de beroemde klokkentoren van Saint-Emilion, gelegen aan de veelgeprezen 'voet van de heuvel' op het zuiden, is Angélus het levenswerk geweest van acht generaties van de familie Boüard de Laforest. In de allereerste classificatie van Saint-Emilion-wijnen in 1954 was Château Angélus een Grand Cru Classé. Reeds in die tijd profiteerde het van een solide reputatie, waardoor het de Bordeaux-wijncrisis van 1973 overleefde en deelnam aan de oenologische vernieuwing van de jaren 80. In deze context profiteerde Hubert de Boüard de Laforest, gediplomeerd oenoloog aan de universiteit van Bordeaux, van het roemruchte verleden van deze prachtige wijn, terwijl hij zich resoluut op de toekomst richtte en een ambitieus en vernieuwend beleid lanceerde en voortzette om uitmuntendheid in de wijnbouw en het maken.
De Clos du Milieu 2020 is een bijzondere rode wijn van Château Angélus, afkomstig uit de appellatie Castillon Côtes de Bordeaux. Deze cuvée is geproduceerd van een enkele wijngaard, volledig beplant met Merlot, gelegen op de zuidelijke hooggelegen hellingen van Castillon-la-Bataille. Het terroir bestaat uit koude klei-kalksteenbodems, die zorgen voor frisheid, spanning en dichtheid in de wijn.
De wijn ondergaat een koude pre-fermentatie maceratie, gevolgd door vinificatie in omgekeerde kegelvormige roestvrijstalen tanks. De post-fermentatie maceratie duurt 1 tot 3 weken. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden in volledig nieuwe Franse eikenhouten vaten met fijne nerf en medium toast.
Clos du Milieu 2020 biedt dominante aroma's van zeer rijp zwart fruit, een krachtige, precieze smaak en een lange, weelderige afdronk, ondersteund door de tannines van de wijn. Deze wijn is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Merlot en Bordeaux-wijnen, en biedt een elegante en gestructureerde ervaring met een goed bewaarpotentieel en dit is een magnum van 1.5 liter. Nog lekkerder en met een nog mooier drinkvenster.
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Onze sommelier helpt je graag, gratis en exclusief voor klanten van Grandcruwijnen. Bezoek: grandcruwijnen.nl/sommelier voor persoonlijk wijnadvies.
WIJN-SPIJS SUGGESTIES
-
Gebraden eendenborst met vijgencompote
-
Het rijke, sappige vlees van de eend en het zoete van de vijgen sluiten perfect aan bij de rijpe zwarte fruitaroma’s en de structuur van de wijn.
-
-
Ossobuco met gremolata
-
De hartige smaken van gestoofd kalfsvlees combineren mooi met de volle body van de wijn, terwijl de frisse gremolata het geheel oplicht.
-
-
Geroosterde varkensschouder met tijm en knoflook
-
Het kruidige karakter van het vlees en de knoflook worden prachtig ondersteund door de rijpe Merlot en de zachte tannines.
-
-
Ratatouille met gegrilde aubergine en paprika (vegetarisch)
-
De geroosterde groenten en de mediterrane kruiden passen goed bij de fruitige en kruidige tonen van de wijn, en de tannines zorgen voor structuur.
-
-
Belegen Comté of Manchego
-
Deze kazen hebben genoeg karakter om de structuur van de wijn te weerstaan, terwijl hun zoute en nootachtige smaken de fruitige Merlot mooi accentueren.
-
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Castillon - Côtes de Bordeaux |
Wijnhuis | Chateau Angélus |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2038 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
James Suckling
Score
92
Tempo d’Angélus Bordeaux 2022
Wednesday, Jan 08, 2025
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2022
This is fresh and crunchy, with a salty, dark-berry and chocolate character. It's medium-bodied with delicious fruit. 90% merlot and 10% cabernet franc from Cotes de Castillon terroir. It's so attractive now. Why wait?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(95-97)
Drinking Window
2028 - 2050
From: You’re Unbelievable: Bordeaux 2022 (May 2023)
The 2022 Angélus was cropped at 40hL/ha. It is aged partly in foudres (around half the Cabernet Franc, to be exact) and the remainder in new barrels, the Grand Vin with 14.45% alcohol and 3.65 pH. This takes a few minutes to unfold in the glass. Blackberry, iris petals and crushed stone notes are focused and delineated. There's opulence locked into these aromatics, but that is contained. The palate is medium-bodied with a mineral opening. Graphite and fresh tobacco thread through the layered black fruit, perhaps spicier than recent vintages. A gentle grip on the finish has some wood tannins to resolve, which should be addressed during its élevage. This will need several years in bottle, probably a decade; then I envisage this Saint-Émilion soaring.
- By Neal Martin on April 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
94
“Drink straight away. Why wait ” - Decanter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Michel de Boüard de Laforest, historicus, chartist en rector van de Academie van Caen onderzocht de oorsprong van zijn familie. De vroegste verwijzing die hij vond naar zijn stamboom was die van Georges Boüard, geboren in 1544, een Bourgeois en Jurat van de stad Bordeaux. Aan het einde van de 18e eeuw, in 1782, vestigt Jean de Boüard de Laforest, een lijfwacht van de koning, zich in Saint-Emilion. Zijn dochter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, trouwde in 1795 met Charles Souffrain de Lavergne en vestigde zich op het landgoed Mazerat, dat toebehoorde aan haar man. Aan het begin van de 20e eeuw erfde Maurice de Boüard de Laforest het landgoed. Hij breidde het uit en voegde in 1920 met name een omheining van 3 hectare toe, genaamd Angélus. Hij liet het in 1945 na aan zijn zonen. Jacques en Christian de Boüard de Laforest zetten het werk van hun vader en dat van vorige generaties voort. Het pand werd geclassificeerd in 1954. Ze breidden het verder uit tot het in 1985 meer dan 20 hectare groot was. Op dat moment nam Hubert de Boüard de Laforest, de zoon van Jacques, het beheer van het landgoed over en in 1987 kreeg hij gezelschap van zijn neef Jean-Bernard Grenié, de schoonzoon van Christian en later van zijn dochter, Stéphanie de Boüard- Rivoel in 2012.
De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Emilion-kerken. Midden op deze bijzondere plek werden de klanken versterkt en klonken de angelusklokken 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ze brachten de werkdag in ritme in de wijngaarden en dorpen en riepen de mannen en vrouwen op om een paar minuten te stoppen met werken en te bidden. De grote Franse impressionistische schilder Jean-François Millet vereeuwigde dit moment van gebed in zijn magnifieke werk "The Angelus", dat nu te zien is in het Musée d'Orsay in Parijs.
Op minder dan een kilometer van de beroemde klokkentoren van Saint-Emilion, gelegen aan de veelgeprezen 'voet van de heuvel' op het zuiden, is Angélus het levenswerk geweest van acht generaties van de familie Boüard de Laforest. In de allereerste classificatie van Saint-Emilion-wijnen in 1954 was Château Angélus een Grand Cru Classé. Reeds in die tijd profiteerde het van een solide reputatie, waardoor het de Bordeaux-wijncrisis van 1973 overleefde en deelnam aan de oenologische vernieuwing van de jaren 80. In deze context profiteerde Hubert de Boüard de Laforest, gediplomeerd oenoloog aan de universiteit van Bordeaux, van het roemruchte verleden van deze prachtige wijn, terwijl hij zich resoluut op de toekomst richtte en een ambitieus en vernieuwend beleid lanceerde en voortzette om uitmuntendheid in de wijnbouw en het maken.