Januari 2025 heeft de Wine Advocate van Robert Parker een aantal wijnen uit de stal van Juan Gil beoordeeld. Stuk voor stuk 90+ scores. Naast de allocatie wijnen zoals de Clio en Nido hebben ook de zeer betaalbare wijnen van Juan Gil Family Estate hoge beoordelingen gekregen waaronder de Silver, Blanco, Blue label en de Atalaya wijnen.
2022 Juan Gil Blue label Magnum

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (15%) |
Drink venster | 2024 - 2034 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende generaties wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/pontentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprongheeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de werelvermaarde El Nido.
De Juan Gil Blue Label (nieuwe naam per jaargang 2016). Hiervoor heette de wijn de Juan Gil 18 Meses en in buitenland de JUAN GIL ETIQUETA AZUL is wel een zeer schaarse en prachtige wijn. De 18 meses heeft zoals de naam al doet vermoeden 18 maanden in Franse eiken vaten en Amerikaanse eiken opgevoed. Het het topmodel uit de Label-serie van Juan Gil (Yellow, Silver en Blue). De druiven komen van zeer oude Monastrell druiven aangevuld met Cabernet Sauvignon en Syrah. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel met een zeer lage opbrengst. De wijn is donker paars van kleur en heeft een fraaie neus van grafiet, aarde noten, specerijen, zwart fruit en een hint van balsamico. De wijn is full bodied met een mooi romig mondgevoel met een fraaie lange afdronk. De wijn is op dronk maar zal gedurende de komende jaren nog verder verbeteren en heeft een zeer fraai bewaar-potentieel. De Juan Gil 18 Meses oftewel de Blue Label is een zeer schaarse wijn met internationaal zeer veel liefhebbers dus zaak is hier snel bij te zijn.
Dit is een magnum van 1.5 liter - nog lekkerder en langer op dronk.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Murcia |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Monastrell |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$36
Drink Date:
2025 - 2031
The regular 2022 Blue Label (there's also a special cuvée in 2022) was still matured in new oak, but they used less toast and barrels from coopers that marked the wine less. It was produced with a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah and had an élevage of 18 months. It's aromatic, spicy and toasty, with notes of vanilla and cinnamon, ripe berries and aromatic herbs. It's ripe at 15.5% alcohol, with a pH of 3.71, 5.5 grams of acidity and three grams of residual sugar. It's medium to full-bodied with abundant, fine-grained tannins and some oak-related flavors. 28,500 bottles produced. It was bottled in May 2024.
From the 2023 harvest, all the vineyards from Juan Gil, some 900 hectares (!), are certified organic, and the wines too. There's a clear focus on sustainability here, way beyond cultivating organically, using solar power, recycling residues and generating their own compost, etc. They now produce around three million bottles, but 2022 and 2023 have seen low yields because of the extreme heat and drought. The two vintages are different, despite being warm and dry. In 2022, they had lots of rain in March, which provided the plants with good reserves; and there was also some rain in late September/early October, so they could harvest the old vines into late October. In 2023, it was a lot more complicated, and they only harvested 25% of what they normally do; so, the 2023 wines are a lot more powerful, concentrated and muscular.
Published: Jan 09, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2036
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
Hailing from old vines in Jumilla, the 2022 Blue Label is a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah. Aged for 18 months in French and American oak, the 2022 opens with notes of cherry and currant, complemented by prominent oak and hints of black olive. Richly flavored, its plush, fine-grained tannins create a bold mouthfeel. This is a savory Jumilla red.
- By JoaquÃn Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende generaties wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/pontentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprongheeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de werelvermaarde El Nido.
De Juan Gil Blue Label (nieuwe naam per jaargang 2016). Hiervoor heette de wijn de Juan Gil 18 Meses en in buitenland de JUAN GIL ETIQUETA AZUL is wel een zeer schaarse en prachtige wijn. De 18 meses heeft zoals de naam al doet vermoeden 18 maanden in Franse eiken vaten en Amerikaanse eiken opgevoed. Het het topmodel uit de Label-serie van Juan Gil (Yellow, Silver en Blue). De druiven komen van zeer oude Monastrell druiven aangevuld met Cabernet Sauvignon en Syrah. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel met een zeer lage opbrengst. De wijn is donker paars van kleur en heeft een fraaie neus van grafiet, aarde noten, specerijen, zwart fruit en een hint van balsamico. De wijn is full bodied met een mooi romig mondgevoel met een fraaie lange afdronk. De wijn is op dronk maar zal gedurende de komende jaren nog verder verbeteren en heeft een zeer fraai bewaar-potentieel. De Juan Gil 18 Meses oftewel de Blue Label is een zeer schaarse wijn met internationaal zeer veel liefhebbers dus zaak is hier snel bij te zijn.
Dit is een magnum van 1.5 liter - nog lekkerder en langer op dronk.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Murcia |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Monastrell |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$36
Drink Date:
2025 - 2031
The regular 2022 Blue Label (there's also a special cuvée in 2022) was still matured in new oak, but they used less toast and barrels from coopers that marked the wine less. It was produced with a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah and had an élevage of 18 months. It's aromatic, spicy and toasty, with notes of vanilla and cinnamon, ripe berries and aromatic herbs. It's ripe at 15.5% alcohol, with a pH of 3.71, 5.5 grams of acidity and three grams of residual sugar. It's medium to full-bodied with abundant, fine-grained tannins and some oak-related flavors. 28,500 bottles produced. It was bottled in May 2024.
From the 2023 harvest, all the vineyards from Juan Gil, some 900 hectares (!), are certified organic, and the wines too. There's a clear focus on sustainability here, way beyond cultivating organically, using solar power, recycling residues and generating their own compost, etc. They now produce around three million bottles, but 2022 and 2023 have seen low yields because of the extreme heat and drought. The two vintages are different, despite being warm and dry. In 2022, they had lots of rain in March, which provided the plants with good reserves; and there was also some rain in late September/early October, so they could harvest the old vines into late October. In 2023, it was a lot more complicated, and they only harvested 25% of what they normally do; so, the 2023 wines are a lot more powerful, concentrated and muscular.
Published: Jan 09, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2036
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
Hailing from old vines in Jumilla, the 2022 Blue Label is a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah. Aged for 18 months in French and American oak, the 2022 opens with notes of cherry and currant, complemented by prominent oak and hints of black olive. Richly flavored, its plush, fine-grained tannins create a bold mouthfeel. This is a savory Jumilla red.
- By JoaquÃn Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video