2022 Alvaro Palacios Camins del Priorat

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2026 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Camins del Priorat is een van onze absolute favorieten. De wijn wordt geproduceerd door Alvaro Palacios in de Priorat, ten noordwesten van Tarrogona in Catalonië. Dit relatief kleine wijngebied bevindt zich net onder de, bij het grote publiek bekendere, streek van Penedès, tussen Barcelona en Tarragona.De wijn heeft een heldere, donkerrode kleur, een aromatische neus met ondertonen van rode bessen en kruiden. Zijdezacht van textuur met een vleugje framboos. Lange afdronk.
Camins del Priorat van Alvaro Palacios is voor het tweede jaar op rij gekozen als winnaar, in de categorie 'wijnspeciaalzaak/ slijterij, tijdens Proefschrift Wijnconcours 2012 (http://www.thewinesite.nl/archives/1373). Alvaro stamt uit een geslacht van wijnmakers met als thuisbasis Rioja. Hij studeerde in Bordeaux en raakte door een stage op château Petrus geïnspireerd door, wat hij zelf noemt, "de magie van de grand crus". Alvaro wordt inmiddels tot één van de beste wijnmakers van Spanje gerekend. Hij vestigde zijn reputatie met zijn wijnen uit Priorat, een wijngebied 160 km zuidwestelijk van Barcelona. Zijn bekendste wijn uit dit gebied is de L' ermita, die wordt gezien als een van de beste rode wijnen die er in Spanje gemaakt wordt.
Parker schrijft in zijn beoordeling over de Camins Del Priorat: "Very good wine at a very good price" & "A superb introduction to Priorat could be the Camins del Priorat" Ieder jaar weer een geweldige wijn van de volgens Decanter beste wijnmaker Alvaro Palacios.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Alvaro Palacios |
Druif | Trebbiano |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91
Release Price
$27
Drink Date
2023 - 2026
Reviewed by
Luis GutiƩrrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The more modern and different 2021 Camins del Priorat, a blend of 40% Garnacha, 21% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, 15% CariƱena and 6% Syrah, is a little more balsamic with some herbal notes and some dusty tannins. It's powerful with 14.5% alcohol and has good balance. This fermented 100% destemmed in concrete and stainless steel with indigenous yeasts and matured in oak barrels and vats for six months. 246,000 bottles and 2,000 magnums produced. It was bottled from April 2022.
I tasted the bottled 2020s and barrel samples of the 2021s as part of Ćlvaro Palacios's portfolio tasting earlier this year, but I am including those notes here for context and completeness of the article.
2020 was an atypical year, with spring rains like never before (674 liters). There was mildew in Priorat, quite unusual, and they lost a lot of CariƱena; the wines have lots of power and concentration and are opulent; and they harvested a lot earlier (l'Ermita was harvested the 25th of September!). 2021 was also dry, with limited vigor and with a cool summer and a rainy harvest; the grapes struggled to ripen, with the 2021 l'Ermita having lower alcohol than ever. Palacios was ecstatic about the 2021s, which he called "a year of concentration and class."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2022 - 2028
From: Mediterranean Spain: Where to Start? (Mar 2021)
Shimmering violet. Vibrant blackberry, cherry and floral aromas are complemented by hints of licorice and succulent herbs. Concentrated bitter cherry and dark berry preserve flavors stretch out and turn livelier with air. Gently gripping tannins give shape and focus to a long, spicy finish that shows very good clarity and repeating florality.
- By Josh Raynolds on February 2021
One of Prioratās pioneering producers, Rioja native Alvaro Palacios, whose family owns Palacios Remondo, arrived in Gratallops in 1989. Palacios is the winemaker most responsible for bringing the worldās attention to the regionās outstanding wines. The family estate is in Rioja Oriental (formerly known as Rioja Baja, a name I much prefer) so Palacios was no stranger to Garnacha. Today, Alvaro Palacios makes five Garnacha-centric wines in the tradition of the zone, with a total production of about 35,000 cases per year. Roughly 3,000 of those (the rare LāErmita, Finca Dofi and the Gratallops Vi de la Vila) are sourced from his own vineyards, while the Terrasses and Petalos bottlings are made mostly from purchased fruit grown in over 100 small parcels spread across Priorat. All of these wines, raised in his expansive, meticulously maintained and modern cellar, are of extremely high-quality. While the estate wines may not be easy to find, thereās usually plenty of Terrasses and the entry-level Petalos to go around. Both of those wines consistently deliver outstanding value.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Ćlvaro Palacios is een van de negen kinderen van de eigenaar van Bodega Palacios Remondo in Rioja. Na een studie wijnmaken in Bordeaux en twee jaar werken bij het beroemde Petrus in Pomerol besloot hij niet terug te keren naar zijn geboortestreek, maar het ongerepte land van Priorat te ontdekken. Eind jaren tachtig leerde Alvaro RenĆ© Barbier kennen, ƩƩn van de herontdekkers en 'godfathers' van de Priorat. Deze tipte hem een kijkje in het vergeten wijngebied te nemen. Alvaro vond hier wijngaarden met zeer oude wijnstokken.
Hij wist meteen dat hij hƩt gebied had ontdekt om absolute topwijnen te kunnen maken. In 1989 kocht hij zijn eerste Priorat wijngaard 'Finca Dofi' en in 1993 L'Ermita, een wijngaard die inmiddels als ƩƩn van de allerbeste van de hele Priorat wordt beschouwd en is vernoemd naar het kapelletje dat bovenaan de wijngaard staat. Met wijnen als Finca Dofi en de inmiddels legendarische L'Ermita verwierf hij wereldfaam en zette de Priorat als wijngebied definitief op de kaart. Alle wijngaarden worden op basis van biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt om een zo hoog mogelijke kwaliteit druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter. Alvaro Palacios is amper 40 wanneer hij alles lijkt verwezenlijkt te hebben.
Afkomstig van een familie wijnbouwers ā eigenaars van de Bodegas Palacios Remondo - leerde hij als jonge twintiger het vak met Christian Moueix in de kastelen Petrus en Trotanoy. Daarna volgde hij de catalaan RenĆ© Barbier in Priorato. Sterk onder de indruk van oude gronden en hun kwalitatief potentieel, beslist hij zijn eigen wijngaard te ontginnen in dit Godverlaten gat, 135 km ten zuidwesten van Barcelona. Volgens Palacios' eigen woorden is de algemene overtuiging dat "de opbrengst te laag is, het land is onbewerkbaar en vergt enorm veel handenarbeid" en dat de kans op rentabiliteit klein is. Het vervolg toont aan dat de sceptici ongelijk hadden. De eerste millĆ©sime, namelijk de Ermita 1993, werd onmiddellijk vermeld in de club der "superstars" van de Spaanse wijnen. Deze cuvĆ©e die bestaat uit 80 Ć 90% Grenache Vieilles Vignes in evenwicht gebracht door Cabernet Sauvignon en Carignan Vieiles Vignes, heeft uitzonderlijke reacties uitgelokt in Spanje maar ook in de rest van de wereld. Het ultramodern bedrijf van Alvaro Palacios dat het dorp Gratallops domineert vanop de top van de heuvel, getuigt van zijn doorslaggevende invloed en permanente inspanningen om de Spaanse wijnindustrie te revolutionneren. Alvaro Palacios, de architect van het welslagen van de Ermita, resumeert met overtuiging: "De filosofie achter de vinificatie houdt in dat men het karakter van de terroir kan uitdrukken met de grootste transparantie en de grootste zuiverheid"
Het gezaghebbende Britse wijnmagazine Decanter heeft Alvaro Palacios benoemd tot Winemaker of the Year 2015. Hij krijgt deze eervolle benoeming voor zijn inspanningen Spanje in het algemeen en de regio's Bierzo en Priorat in het bijzonder wereldwijd op de kaart te zetten. Palacios heeft illustere voorgangers. Vorig jaar wonnen de broers Perrin van Chateau de Beaucastel, daarvoor ging het eremetaal naar Angelo Gaja, Robert Mondavi en wijlen Serge Hochar.
Bij Grandcruwijnen.nl vindt u een uitgebreide selectie van de wijnen van Alvaro Palacios zoals zijn absolute cult wijn de L'Ermita en de Dofi maar we kunnen u zeker ook de wijnen aanraden die een stuk vriendelijker qua prijs zijn zoals de Ćlvaro Palacios Camins del Priorat.
Camins del Priorat is een van onze absolute favorieten. De wijn wordt geproduceerd door Alvaro Palacios in de Priorat, ten noordwesten van Tarrogona in Catalonië. Dit relatief kleine wijngebied bevindt zich net onder de, bij het grote publiek bekendere, streek van Penedès, tussen Barcelona en Tarragona.De wijn heeft een heldere, donkerrode kleur, een aromatische neus met ondertonen van rode bessen en kruiden. Zijdezacht van textuur met een vleugje framboos. Lange afdronk.
Camins del Priorat van Alvaro Palacios is voor het tweede jaar op rij gekozen als winnaar, in de categorie 'wijnspeciaalzaak/ slijterij, tijdens Proefschrift Wijnconcours 2012 (http://www.thewinesite.nl/archives/1373). Alvaro stamt uit een geslacht van wijnmakers met als thuisbasis Rioja. Hij studeerde in Bordeaux en raakte door een stage op château Petrus geïnspireerd door, wat hij zelf noemt, "de magie van de grand crus". Alvaro wordt inmiddels tot één van de beste wijnmakers van Spanje gerekend. Hij vestigde zijn reputatie met zijn wijnen uit Priorat, een wijngebied 160 km zuidwestelijk van Barcelona. Zijn bekendste wijn uit dit gebied is de L' ermita, die wordt gezien als een van de beste rode wijnen die er in Spanje gemaakt wordt.
Parker schrijft in zijn beoordeling over de Camins Del Priorat: "Very good wine at a very good price" & "A superb introduction to Priorat could be the Camins del Priorat" Ieder jaar weer een geweldige wijn van de volgens Decanter beste wijnmaker Alvaro Palacios.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Alvaro Palacios |
Druif | Trebbiano |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
91
Release Price
$27
Drink Date
2023 - 2026
Reviewed by
Luis GutiƩrrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The more modern and different 2021 Camins del Priorat, a blend of 40% Garnacha, 21% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, 15% CariƱena and 6% Syrah, is a little more balsamic with some herbal notes and some dusty tannins. It's powerful with 14.5% alcohol and has good balance. This fermented 100% destemmed in concrete and stainless steel with indigenous yeasts and matured in oak barrels and vats for six months. 246,000 bottles and 2,000 magnums produced. It was bottled from April 2022.
I tasted the bottled 2020s and barrel samples of the 2021s as part of Ćlvaro Palacios's portfolio tasting earlier this year, but I am including those notes here for context and completeness of the article.
2020 was an atypical year, with spring rains like never before (674 liters). There was mildew in Priorat, quite unusual, and they lost a lot of CariƱena; the wines have lots of power and concentration and are opulent; and they harvested a lot earlier (l'Ermita was harvested the 25th of September!). 2021 was also dry, with limited vigor and with a cool summer and a rainy harvest; the grapes struggled to ripen, with the 2021 l'Ermita having lower alcohol than ever. Palacios was ecstatic about the 2021s, which he called "a year of concentration and class."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2022 - 2028
From: Mediterranean Spain: Where to Start? (Mar 2021)
Shimmering violet. Vibrant blackberry, cherry and floral aromas are complemented by hints of licorice and succulent herbs. Concentrated bitter cherry and dark berry preserve flavors stretch out and turn livelier with air. Gently gripping tannins give shape and focus to a long, spicy finish that shows very good clarity and repeating florality.
- By Josh Raynolds on February 2021
One of Prioratās pioneering producers, Rioja native Alvaro Palacios, whose family owns Palacios Remondo, arrived in Gratallops in 1989. Palacios is the winemaker most responsible for bringing the worldās attention to the regionās outstanding wines. The family estate is in Rioja Oriental (formerly known as Rioja Baja, a name I much prefer) so Palacios was no stranger to Garnacha. Today, Alvaro Palacios makes five Garnacha-centric wines in the tradition of the zone, with a total production of about 35,000 cases per year. Roughly 3,000 of those (the rare LāErmita, Finca Dofi and the Gratallops Vi de la Vila) are sourced from his own vineyards, while the Terrasses and Petalos bottlings are made mostly from purchased fruit grown in over 100 small parcels spread across Priorat. All of these wines, raised in his expansive, meticulously maintained and modern cellar, are of extremely high-quality. While the estate wines may not be easy to find, thereās usually plenty of Terrasses and the entry-level Petalos to go around. Both of those wines consistently deliver outstanding value.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Ćlvaro Palacios is een van de negen kinderen van de eigenaar van Bodega Palacios Remondo in Rioja. Na een studie wijnmaken in Bordeaux en twee jaar werken bij het beroemde Petrus in Pomerol besloot hij niet terug te keren naar zijn geboortestreek, maar het ongerepte land van Priorat te ontdekken. Eind jaren tachtig leerde Alvaro RenĆ© Barbier kennen, ƩƩn van de herontdekkers en 'godfathers' van de Priorat. Deze tipte hem een kijkje in het vergeten wijngebied te nemen. Alvaro vond hier wijngaarden met zeer oude wijnstokken.
Hij wist meteen dat hij hƩt gebied had ontdekt om absolute topwijnen te kunnen maken. In 1989 kocht hij zijn eerste Priorat wijngaard 'Finca Dofi' en in 1993 L'Ermita, een wijngaard die inmiddels als ƩƩn van de allerbeste van de hele Priorat wordt beschouwd en is vernoemd naar het kapelletje dat bovenaan de wijngaard staat. Met wijnen als Finca Dofi en de inmiddels legendarische L'Ermita verwierf hij wereldfaam en zette de Priorat als wijngebied definitief op de kaart. Alle wijngaarden worden op basis van biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt om een zo hoog mogelijke kwaliteit druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter. Alvaro Palacios is amper 40 wanneer hij alles lijkt verwezenlijkt te hebben.
Afkomstig van een familie wijnbouwers ā eigenaars van de Bodegas Palacios Remondo - leerde hij als jonge twintiger het vak met Christian Moueix in de kastelen Petrus en Trotanoy. Daarna volgde hij de catalaan RenĆ© Barbier in Priorato. Sterk onder de indruk van oude gronden en hun kwalitatief potentieel, beslist hij zijn eigen wijngaard te ontginnen in dit Godverlaten gat, 135 km ten zuidwesten van Barcelona. Volgens Palacios' eigen woorden is de algemene overtuiging dat "de opbrengst te laag is, het land is onbewerkbaar en vergt enorm veel handenarbeid" en dat de kans op rentabiliteit klein is. Het vervolg toont aan dat de sceptici ongelijk hadden. De eerste millĆ©sime, namelijk de Ermita 1993, werd onmiddellijk vermeld in de club der "superstars" van de Spaanse wijnen. Deze cuvĆ©e die bestaat uit 80 Ć 90% Grenache Vieilles Vignes in evenwicht gebracht door Cabernet Sauvignon en Carignan Vieiles Vignes, heeft uitzonderlijke reacties uitgelokt in Spanje maar ook in de rest van de wereld. Het ultramodern bedrijf van Alvaro Palacios dat het dorp Gratallops domineert vanop de top van de heuvel, getuigt van zijn doorslaggevende invloed en permanente inspanningen om de Spaanse wijnindustrie te revolutionneren. Alvaro Palacios, de architect van het welslagen van de Ermita, resumeert met overtuiging: "De filosofie achter de vinificatie houdt in dat men het karakter van de terroir kan uitdrukken met de grootste transparantie en de grootste zuiverheid"
Het gezaghebbende Britse wijnmagazine Decanter heeft Alvaro Palacios benoemd tot Winemaker of the Year 2015. Hij krijgt deze eervolle benoeming voor zijn inspanningen Spanje in het algemeen en de regio's Bierzo en Priorat in het bijzonder wereldwijd op de kaart te zetten. Palacios heeft illustere voorgangers. Vorig jaar wonnen de broers Perrin van Chateau de Beaucastel, daarvoor ging het eremetaal naar Angelo Gaja, Robert Mondavi en wijlen Serge Hochar.
Bij Grandcruwijnen.nl vindt u een uitgebreide selectie van de wijnen van Alvaro Palacios zoals zijn absolute cult wijn de L'Ermita en de Dofi maar we kunnen u zeker ook de wijnen aanraden die een stuk vriendelijker qua prijs zijn zoals de Ćlvaro Palacios Camins del Priorat.