2021 Rémi Jobard Vieilles Vignes Bourgogne Côte d’Or
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
| Wijnsoort | |
|---|---|
| Land | |
| Regio | |
| Wijnhuis | |
| Jaar | 2021 |
| Druif | |
| Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
| Drink venster | 2024 - 2030 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Remi Jobard, zoon van Charles Jobard en neef van François Jobard, werd geïnspireerd door deze legendarische broers en nam uiteindelijk het roer over van dit opmerkelijk domein. En zoals zo vaak in de Bourgogne hangt aan een beroemde achternaam eenbenijdenswaardig assortiment van wijngaarden vast. Bij het proeven van deze wijnen wordt dan ook meteen duidelijk hoe verbazingwekkend zijn Bourgognes zijn. Niet verrassend aangezien al zijn Bourgogne percelen direct grenzen aan Villages Meursaultof 1er Cru Meursault. Momenteel omvat het domein 8 hectare wijngaarden. Sinds 1994 werden er al geen herbicides of perticides meer gebruikt, maar Remi besloot het kwaliteitsniveau naar een nog hoger niveau te tillen door over te schakelen naar biologische wijnbouw. Sinds 2011 zijn alle wijngaarden ook biologisch gecertificeerd. Daarnaast past hij de langste gisting toe van iedereen in Meursault, namelijk 2 maanden. Hij verplaatst de vaten zelfs naar buiten waar het kouder is zodat de gisting zo lang mogelijk duurt. Het resultaat is verfijning, elegantie en een enorm bewaarpotentieel.
De Rémi Jobard Bourgogne AC Vieilles Vignes BIO een 100% chardonnay komende van een biologisch gecertificeerde wijngaard met oude stokken. De percelen raken fysiejk allemaal de Meursault wijngaarden dus ze liggen letterlijk op de grens dus deze beauty is zeker ene alternatief voor de veel duurdere Meursault van Jobard. De Bourgogne van Remi Jobard is in het glas sprankelend goudgeel. De Bourgogne Côte d'Or Vieilles Vignes mooie aroma's van groene appels, peren, vers gebak en aalbessen. In de mond is de wijn medium-bodied, elegant satijnachtig en levendig, met een uitstekende balans en intensiteit. Dit is een ongewoon ernstige Bourgogne die zeker nog 10+ jaren zich kan ontwikkelen.
Specificaties
| Verpakking opmerking | Doos |
|---|---|
| Wijnsoort | Wit |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Bourgogne |
| Wijnhuis | Rémi Jobard |
| Druif | Chardonnay |
| Biologisch gecertificeerd | Ja |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2021 |
| Drinken vanaf | 2024 |
| Drinken tot | 2030 |
| Alcohol % | 13 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Parker rating | 89 |
| Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit |
| Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
William Kelley
Issue Date
31st Jan 2019
Source
End of January 2019, The Wine Advocate
From parcels that all touch the appellation of Meursault, the 2017 Bourgogne Côte d'Or Vieilles Vignes wafts from the glass with pretty aromas of green apples, pear, fresh pastry and white currants. On the palate, the wine is medium-bodied, elegantly satiny and lively, with excellent balance and intensity. This is an unusually serious Bourgogne which should be worth following for a decade.
A softly spoken-perfectionist, Rémi Jobard produces beautifully pure and vibrant expressions of Meursault that merit considerable interest; so I was a little perplexed when he informed me, during my December visit, that I was as yet the only critic to taste his 2017 collection. As readers may know, Jobard took over from his father Charles in 1996. No fertilizers have been used since 1994, and the domaine was certified organic in 2008. All its vines are cordon pruned, promoting smaller yields and smaller berries. And since taking the helm, Jobard's style has evolved step by step: today, the wines see two winters on the lees, and élevage is largely in Stockinger foudres. The result is a precise, almost minimalist style that produces Meursault of unusual transparency: classy wines that evolve slowly in bottle. 2017 is an excellent vintage at this address, simultaneously tensile but giving in profile, and they come warmly recommended.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Remi Jobard is de dynamische zoon van Charles Jobard, die jaren gewijd heeft aan de opbouw van dit kleine wijngoed van 9 hectare, maar met grootse percelen in Meursault. Remi liet zijn talent direct zien met modern gemaakte wijnen die vooral puur en mineralig, oorspronkelijk en niet overgeconcentreerd zijn. Het domaine heeft het gebruik van herbiciden en chemicaliën al sinds 1988 afgeschaft en de wijnen zijn volledig biologisch gecertificeerd, zodat de terroirs met hun prachtige kalkstenen heuvels optimaal tot hun recht komen.
De oogst wordt elk jaar door hetzelfde team uitgevoerd, de plukkers zijn ervaren en voeren een eerste sortering direct in de wijngaard uit. Naast biologische wijnbouw wordt bij de vinificatie zo weinig mogelijk ingegrepen, de veroudering in Stockinger demi-muids, 650 liter Oostenrijkse eikenhouten vaten, brengt zeer weinig houtaroma's, maar een mooie structuur. Deze bourgognes ontvangen vaak hoge beoordelingen bij de pers en zijn een prima referentie van de appellatie Meursault, met gebeitelde en pure wijnen. De premier cru's Poruzot en Genevrières behoren samen met de Charmes en Perrières tot de volmaakste terroirs, die Meursault te bieden heeft.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanRemi Jobard, zoon van Charles Jobard en neef van François Jobard, werd geïnspireerd door deze legendarische broers en nam uiteindelijk het roer over van dit opmerkelijk domein. En zoals zo vaak in de Bourgogne hangt aan een beroemde achternaam eenbenijdenswaardig assortiment van wijngaarden vast. Bij het proeven van deze wijnen wordt dan ook meteen duidelijk hoe verbazingwekkend zijn Bourgognes zijn. Niet verrassend aangezien al zijn Bourgogne percelen direct grenzen aan Villages Meursaultof 1er Cru Meursault. Momenteel omvat het domein 8 hectare wijngaarden. Sinds 1994 werden er al geen herbicides of perticides meer gebruikt, maar Remi besloot het kwaliteitsniveau naar een nog hoger niveau te tillen door over te schakelen naar biologische wijnbouw. Sinds 2011 zijn alle wijngaarden ook biologisch gecertificeerd. Daarnaast past hij de langste gisting toe van iedereen in Meursault, namelijk 2 maanden. Hij verplaatst de vaten zelfs naar buiten waar het kouder is zodat de gisting zo lang mogelijk duurt. Het resultaat is verfijning, elegantie en een enorm bewaarpotentieel.
De Rémi Jobard Bourgogne AC Vieilles Vignes BIO een 100% chardonnay komende van een biologisch gecertificeerde wijngaard met oude stokken. De percelen raken fysiejk allemaal de Meursault wijngaarden dus ze liggen letterlijk op de grens dus deze beauty is zeker ene alternatief voor de veel duurdere Meursault van Jobard. De Bourgogne van Remi Jobard is in het glas sprankelend goudgeel. De Bourgogne Côte d'Or Vieilles Vignes mooie aroma's van groene appels, peren, vers gebak en aalbessen. In de mond is de wijn medium-bodied, elegant satijnachtig en levendig, met een uitstekende balans en intensiteit. Dit is een ongewoon ernstige Bourgogne die zeker nog 10+ jaren zich kan ontwikkelen.
| Verpakking opmerking | Doos |
|---|---|
| Wijnsoort | Wit |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Bourgogne |
| Wijnhuis | Rémi Jobard |
| Druif | Chardonnay |
| Biologisch gecertificeerd | Ja |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2021 |
| Drinken vanaf | 2024 |
| Drinken tot | 2030 |
| Alcohol % | 13 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Parker rating | 89 |
| Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit |
| Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
William Kelley
Issue Date
31st Jan 2019
Source
End of January 2019, The Wine Advocate
From parcels that all touch the appellation of Meursault, the 2017 Bourgogne Côte d'Or Vieilles Vignes wafts from the glass with pretty aromas of green apples, pear, fresh pastry and white currants. On the palate, the wine is medium-bodied, elegantly satiny and lively, with excellent balance and intensity. This is an unusually serious Bourgogne which should be worth following for a decade.
A softly spoken-perfectionist, Rémi Jobard produces beautifully pure and vibrant expressions of Meursault that merit considerable interest; so I was a little perplexed when he informed me, during my December visit, that I was as yet the only critic to taste his 2017 collection. As readers may know, Jobard took over from his father Charles in 1996. No fertilizers have been used since 1994, and the domaine was certified organic in 2008. All its vines are cordon pruned, promoting smaller yields and smaller berries. And since taking the helm, Jobard's style has evolved step by step: today, the wines see two winters on the lees, and élevage is largely in Stockinger foudres. The result is a precise, almost minimalist style that produces Meursault of unusual transparency: classy wines that evolve slowly in bottle. 2017 is an excellent vintage at this address, simultaneously tensile but giving in profile, and they come warmly recommended.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Remi Jobard is de dynamische zoon van Charles Jobard, die jaren gewijd heeft aan de opbouw van dit kleine wijngoed van 9 hectare, maar met grootse percelen in Meursault. Remi liet zijn talent direct zien met modern gemaakte wijnen die vooral puur en mineralig, oorspronkelijk en niet overgeconcentreerd zijn. Het domaine heeft het gebruik van herbiciden en chemicaliën al sinds 1988 afgeschaft en de wijnen zijn volledig biologisch gecertificeerd, zodat de terroirs met hun prachtige kalkstenen heuvels optimaal tot hun recht komen.
De oogst wordt elk jaar door hetzelfde team uitgevoerd, de plukkers zijn ervaren en voeren een eerste sortering direct in de wijngaard uit. Naast biologische wijnbouw wordt bij de vinificatie zo weinig mogelijk ingegrepen, de veroudering in Stockinger demi-muids, 650 liter Oostenrijkse eikenhouten vaten, brengt zeer weinig houtaroma's, maar een mooie structuur. Deze bourgognes ontvangen vaak hoge beoordelingen bij de pers en zijn een prima referentie van de appellatie Meursault, met gebeitelde en pure wijnen. De premier cru's Poruzot en Genevrières behoren samen met de Charmes en Perrières tot de volmaakste terroirs, die Meursault te bieden heeft.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan