2021 Château Valandraud Saint-Émilion Grand Cru Magnum

De fles/label kan afwijken van de afbeelding

Lage voorraad

Nog maar 3 over

🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt maandag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Valandraud 2021 opent in het glas met uitnodigende aroma's van donkere bessen, bakchocolade, exotische kruiden en vanillestokjes. Het is een medium tot volle, ruime en vlezige wijn die naadloos en gelaagd is, met een indrukwekkende concentratie, prachtig rijpe tannines en een lange, sappige afdronk. Barstend van het fruit is dit een bijzonder elegante Valandraud, met een alcoholpercentage onder het gemiddelde van 13,5%, maar het ontbreekt hem aan niets. Vier keer geproefd, twee keer op het kasteel.

WEETJE:  De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. Tevens het vermelden waard dat wij de (Bordeaux) wijnen rechtstreeks inkopen en nooit via de tussenhandel aanschaffen, doordat wij dan niet weten welke reizen de wijn allemaal heeft gemaakt en hoe deze behandeld is. De wijnen komen van de kelders van het Chateau rechtstreeks in ons geconditioneerd Warehouse te Dordrecht waar al onze wijnen liggen opgeslagen.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Saint-Emillion
Wijnhuis Chateau Valandraud
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2029
Drinken tot 2055
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 96
Vinous rating 95

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

94

James Suckling

96

Vinous

95

Wijnhuis

chevron-down

Na een carrière van 12 jaar als bankbediende, daarna kruidenier en restaurateur in St. Emilion om daarna te eindigen als négociant-handelaar in wijnen, stort Jean-Luc Thunevin zich in het avontuur van Ch. Valandraud. In 1989 beslist hij om samen met zijn partner Murielle zijn eigen wijn te maken en vindt een terroir op de heuvel van Fongaban (de naam Valandraud is een samentrekking van 'Vallon' en 'Andraud', de naam van zijn partner). In 1990 had hij nog geen chais, dus droeg hij de vruchten naar de coöperatieve.

In 1991 maakten ze de wijn in een atelier van hun huis, dat ze de 'garage' noemden, een oude vinificatiekelder van de familie Bécot. Dit is hoe de term 'garagewijn' werd geboren, temeer dat de chai afgesloten was als een garage. Doordat Thunevin geen grote middelen had (hij had bijvoorbeeld geen ontrister) werden de bessen met de hand geplukt, wat toen al een goede selectie was, slechte bessen werden immers reeds geweerd. Ook pompen had hij niet, dus moest hij handmatig de bessen in de cuves gieten. Het zwaartekrachtprincipe werd hier noodgedwongen al een feit. Tenslotte had hij geen grote cuves en moest hij opnieuw noodgedwongen de malolactische gisting in kleine barriques laten gebeuren, een systeem dat nu ook veel opgang kent. Al deze toevallige factoren droegen bij tot een prachtige wijn die lovende pers kreeg, en die hoewel het terroir niet gekend was, nu geklasseerd werd tot Premier Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012.

Bijlagen

chevron-down