2021 Château Montrose La Dame de Montrose Saint-Estèphe

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2026 - 2036 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
La Dame de Montrose, gemaakt volgens dezelfde strenge normen als de Feerste wijn, van druiven die in dezelfde wijngaard zijn geteeld, is het tweede label van het landgoed. De soepele en zijdezachte Merlot overheerst over het algemeen in de rassenmix. De zeer uitgesproken aroma's en smaken van rood fruit weerspiegelen een andere uitdrukking van het terroir in een kenmerkende stijl. Consequent betrouwbaar en sneller rijp, werd de wijn in 1983 gecreëerd als eerbetoon aan Yvonne Charmolüe, die van 1944 tot 1960 Château Montrose in zijn eentje runde. De productie varieert van jaar tot jaar, maar is goed voor gemiddeld 40 à 45% van het totaal productie van de Montrose-wijngaard. 12 maanden gerijpt in 30% nieuwe franse eikenhouten vaten.
De 2021 La Dame de Montrose is een blend van 53% Merlot, 38% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot en 3% Cabernet Franc. De La Dame is de 2e wijn van Chateau Montrose en deze heeft een geparfumeerd, bloemig en puur boeket met zwarte kersen, bosbessen en viooltjes,In de mond is de wijn goed gebalanceerd met een meer weelderige textuur in vergelijking met zijn collega Saint Estèphes dankzij de weelderige Merlot die de kern van deze wijn vormt. Het heeft lovenswaardige energie en is al zeer benaderbaar en hoeft geen decennia in de kelder om op dronk te komen.
WEETJE: Het vermelden waard dat wij de (Bordeaux) wijnen rechtstreeks inkopen en nooit via de tussenhandel aanschaffen doordat wij dan niet weten welke reizen de wijn allemaal heeft gemaakt en hoe deze behandeld is. De wijnen komen van de kelders van het Chateau rechtstreeks in ons geconditioneerd Warehouse te Dordrecht waar al onze wijnen liggen opgeslagen. Komt u de wijn afhalen dan krijgt u vaak ook nog een leuke korting.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Montrose |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
RP (88-90)
Representing some 40% of the estate's production, the 2021 La Dame de Montrose offers up aromas of sweet berries, black truffle and burning embers, followed by a medium to full-bodied, seamless and elegant palate that's pure and precise. It's a fine effort that will likely take on additional depth with élevage.
This large estate overlooking the Gironde in Saint-Estèphe produces some of Bordeaux's greatest and longest-lived wines, and the last 15 or so years have seen it benefit from sustained investment. There's a brand-new winery and cellars, of course, but there's a lot of work going on in the vineyards too. When Olivier and Martin Bouygues acquired Château Montrose from the Charmolüe family in 2006, the estate included fully 17 hectares of pre-clonal vines dating back to the early 20th century, and a massale selection program has since identified 80 viable individuals, mainly Cabernet Sauvignon, for use when replanting (the same efforts are currently being lavished on Merlot, drawing on a block behind the château acquired from Phélan-Ségur). Now cover crops are being trialed, and the soils are being cultivated more superficially to avoid disrupting the microbiome. Winemaking is rather classical, with maturation in some 60% new oak. In 2021, the estate's first year in organic conversion, technical director Vincent Decup opted for three-week macerations and paid particular attention to the quality of press wine included in the blend.
Published: Apr 29, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
2021 La Dame de Montrose
(90-92)
Drinking Window
2026 - 2036
From: 2021 Bordeaux En Primeur: Back to Classicism (May 2022)
The 2021 La Dame de Montrose offers lovely immediacy in a plump, juicy style that will offer plenty of near and medium-term appeal. Technical Director Vincent Decup chose gentler extractions, which comes through in the wine's forward, supple personality. Press wines were blended back later to add structure. In 2021 La Dame is not terribly complex, but it is absolutely delicious.
- By Antonio Galloni on April 2022
2020 La Dame de Montrose
94
Drinking Window
2025 - 2035
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 La Dame de Montrose is fabulous. Rich, dense and expansive, the 2020 offers notable vibrancy and a good bit of energy too. Bright acids cut through a core of red/purplish fruit in what is an intense, wonderfully saline Dame. The 2020 finishes with remarkable elegance and sophistication.
- By Antonio Galloni on December 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Montrose geldt als een van de meest prestigieuze chateaus uit de Médoc. Zeker sinds de gefortuneerde broers Martin and Olivier Bouygues het chateau in 2006 kochten en aan een rigoureuze ‘opknapbeurt’ begonnen. Werkelijk alles pakten ze aan, van wijngaard tot kelder. Ook het team wordt versterkt, onder anderen met Hervé Berland, die zijn plek als directeur bij Château Mouton-Rothschild gedag zegt om aan dit ambitieuze project leiding te geven. De kwaliteit is sindsdien omhoog geschoten en de laatste paar oogstjaren behoort Château Montrose steevast tot de allerbeste wijnen van Bordeaux; een geweldige prestatie! Onderdeel van de grote kwaliteitsverbetering is een ‘parcelaire’ aanpak, waarbij de wijngaard in allemaal kleine stukjes is verdeeld, die ieder apart van elkaar beoordeeld, gevinifieerd en opgevoed worden. De selectiemogelijkheden zijn daardoor enorm toegenomen. Zodanig dat er naast een eerste en tweede wijn ook een derde wijn het licht heeft gezien.
Chateau Montrose maakt krachtige wijnen die een lang leven voor zich hebben. Alhoewel zeer tanninerijk is de elegantie en vooral intensiteit memorabel. Deze één der allerbeste St. Estèphe wijnen heeft de 2e Grand Cru Classé status maar zou met gemak mee kunnen in de hoogste 1e Cru klasse. Sinds de oogst van 1989, gevolgd door een 100 punten score van Robert Parker in 1990 is de reputatie wereldwijd groot en schaart Montrose zich onder de allergrootste Bordeaux.
La Dame de Montrose, gemaakt volgens dezelfde strenge normen als de Feerste wijn, van druiven die in dezelfde wijngaard zijn geteeld, is het tweede label van het landgoed. De soepele en zijdezachte Merlot overheerst over het algemeen in de rassenmix. De zeer uitgesproken aroma's en smaken van rood fruit weerspiegelen een andere uitdrukking van het terroir in een kenmerkende stijl. Consequent betrouwbaar en sneller rijp, werd de wijn in 1983 gecreëerd als eerbetoon aan Yvonne Charmolüe, die van 1944 tot 1960 Château Montrose in zijn eentje runde. De productie varieert van jaar tot jaar, maar is goed voor gemiddeld 40 à 45% van het totaal productie van de Montrose-wijngaard. 12 maanden gerijpt in 30% nieuwe franse eikenhouten vaten.
De 2021 La Dame de Montrose is een blend van 53% Merlot, 38% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot en 3% Cabernet Franc. De La Dame is de 2e wijn van Chateau Montrose en deze heeft een geparfumeerd, bloemig en puur boeket met zwarte kersen, bosbessen en viooltjes,In de mond is de wijn goed gebalanceerd met een meer weelderige textuur in vergelijking met zijn collega Saint Estèphes dankzij de weelderige Merlot die de kern van deze wijn vormt. Het heeft lovenswaardige energie en is al zeer benaderbaar en hoeft geen decennia in de kelder om op dronk te komen.
WEETJE: Het vermelden waard dat wij de (Bordeaux) wijnen rechtstreeks inkopen en nooit via de tussenhandel aanschaffen doordat wij dan niet weten welke reizen de wijn allemaal heeft gemaakt en hoe deze behandeld is. De wijnen komen van de kelders van het Chateau rechtstreeks in ons geconditioneerd Warehouse te Dordrecht waar al onze wijnen liggen opgeslagen. Komt u de wijn afhalen dan krijgt u vaak ook nog een leuke korting.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Montrose |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
RP (88-90)
Representing some 40% of the estate's production, the 2021 La Dame de Montrose offers up aromas of sweet berries, black truffle and burning embers, followed by a medium to full-bodied, seamless and elegant palate that's pure and precise. It's a fine effort that will likely take on additional depth with élevage.
This large estate overlooking the Gironde in Saint-Estèphe produces some of Bordeaux's greatest and longest-lived wines, and the last 15 or so years have seen it benefit from sustained investment. There's a brand-new winery and cellars, of course, but there's a lot of work going on in the vineyards too. When Olivier and Martin Bouygues acquired Château Montrose from the Charmolüe family in 2006, the estate included fully 17 hectares of pre-clonal vines dating back to the early 20th century, and a massale selection program has since identified 80 viable individuals, mainly Cabernet Sauvignon, for use when replanting (the same efforts are currently being lavished on Merlot, drawing on a block behind the château acquired from Phélan-Ségur). Now cover crops are being trialed, and the soils are being cultivated more superficially to avoid disrupting the microbiome. Winemaking is rather classical, with maturation in some 60% new oak. In 2021, the estate's first year in organic conversion, technical director Vincent Decup opted for three-week macerations and paid particular attention to the quality of press wine included in the blend.
Published: Apr 29, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
2021 La Dame de Montrose
(90-92)
Drinking Window
2026 - 2036
From: 2021 Bordeaux En Primeur: Back to Classicism (May 2022)
The 2021 La Dame de Montrose offers lovely immediacy in a plump, juicy style that will offer plenty of near and medium-term appeal. Technical Director Vincent Decup chose gentler extractions, which comes through in the wine's forward, supple personality. Press wines were blended back later to add structure. In 2021 La Dame is not terribly complex, but it is absolutely delicious.
- By Antonio Galloni on April 2022
2020 La Dame de Montrose
94
Drinking Window
2025 - 2035
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 La Dame de Montrose is fabulous. Rich, dense and expansive, the 2020 offers notable vibrancy and a good bit of energy too. Bright acids cut through a core of red/purplish fruit in what is an intense, wonderfully saline Dame. The 2020 finishes with remarkable elegance and sophistication.
- By Antonio Galloni on December 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Montrose geldt als een van de meest prestigieuze chateaus uit de Médoc. Zeker sinds de gefortuneerde broers Martin and Olivier Bouygues het chateau in 2006 kochten en aan een rigoureuze ‘opknapbeurt’ begonnen. Werkelijk alles pakten ze aan, van wijngaard tot kelder. Ook het team wordt versterkt, onder anderen met Hervé Berland, die zijn plek als directeur bij Château Mouton-Rothschild gedag zegt om aan dit ambitieuze project leiding te geven. De kwaliteit is sindsdien omhoog geschoten en de laatste paar oogstjaren behoort Château Montrose steevast tot de allerbeste wijnen van Bordeaux; een geweldige prestatie! Onderdeel van de grote kwaliteitsverbetering is een ‘parcelaire’ aanpak, waarbij de wijngaard in allemaal kleine stukjes is verdeeld, die ieder apart van elkaar beoordeeld, gevinifieerd en opgevoed worden. De selectiemogelijkheden zijn daardoor enorm toegenomen. Zodanig dat er naast een eerste en tweede wijn ook een derde wijn het licht heeft gezien.
Chateau Montrose maakt krachtige wijnen die een lang leven voor zich hebben. Alhoewel zeer tanninerijk is de elegantie en vooral intensiteit memorabel. Deze één der allerbeste St. Estèphe wijnen heeft de 2e Grand Cru Classé status maar zou met gemak mee kunnen in de hoogste 1e Cru klasse. Sinds de oogst van 1989, gevolgd door een 100 punten score van Robert Parker in 1990 is de reputatie wereldwijd groot en schaart Montrose zich onder de allergrootste Bordeaux.