2021 Boekenhoutskloof Syrah

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2035 |
- Koop 6 voor 37,45 30,95 en bespaar 5%
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Boekenhoutskloof Syrah is naast de Franschhoek Cabernet Sauvignon de iconische wijn van Marc Kent. afkomstig van twee wijngaarden in het Swartlannamelijk in Porseleinberg en Goldmine) fameus om zijn unieke terroir van rotsachtig gesteente en afgebroken leistenen bodems.
Dit is een intens donkergekleurde Syrah met een zeer aantrekkelijke, gevarieerde geur met paarse pruimen, viooltjes, exotische specerijen (kaneel, nootmuskaat en kruidnagel), iets witte peper en pure chocolade. Rijk, genereus en intens. Maar ook soepel, met mooie zuren en mondvullende, verfijnde tannines. En met een immens lange, fruitige afdronk. De peperige afdronk is lang met hints van kruidnagel, venkel en anijs. De fraaie structuur van deze wijn geeft aan dat hij prachtig kan ouderen. Dit is geen alledaagse wijn. Het is dan ook de moeite waard om hem bij iets moois open te trekken. Denk aan een stuk rood vlees (entrecôte, ossenhaas), wild (hertenbiefstuk), gevogelte (eend, kwartel) of harde, gerijpte kazen. Intens genieten.
De Boekenhoutskloof Syrah is afkomstig van onze twee panden in het Swartland. We hebben deze twee sites (Porseleinberg en Goldmine) een paar jaar geleden verworven vanwege hun unieke terroir van rotsachtige gesteenten en afgebroken micaschistbodems. Dit is onze eerste vintage die claimt "Wine of Origin Swartland" voor deze wijn, en onze blend bestaat uit 80% Porseleinberg en 20% Goldmine fruit.
Het fruit van elke locatie wordt afzonderlijk gevinifieerd, aangezien elk perceel onderscheidende en individuele kenmerken vertoont. De druiven worden gedeeltelijk ontdaan van de steel en gisten spontaan in tulpvormige betonnen tanks
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery van zuid Afrika door Platter
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteit die boven alles staat.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afrekenpagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | Boekenhoutskloof |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91+
Reviewed by:
Anthony Mueller
Release Price:
$70
Drink Date:
2025 - 2034
The 2021 Syrah, crafted with 60% whole-cluster fruit, offers a red-fruited character with dusty, herbaceous and spicy undertones. Medium-bodied, it features a firm, dusty texture with a pronounced tannic edge, hints of red peppercorn and a spicy finish. This wine requires some time to develop fully, but it shows promising structure and potential. Aged for 18 months in a mix of Stockinger barrels, it's a wine with good bones that will reward patience. A total of 40,094 bottles were produced.
Published: May 09, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
94
Avg Price (ex-tax)
$ 47
Boekenhoutskloof Syrah Swartland 2021
Wednesday, Oct 18, 2023
Color
Red
Country
South Africa
Region
Coastal Region
Vintage
2021
Lovely fragrance with thyme, cracked pepper, iron, coriander and black berry fruit. Medium-bodied, peppery and compact, with vibrant acidity and a focused finish. Long and persistent. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Platter’s ***** 95 punten
Inky purple 2017 balances power & restraint, suppleness & concentration, with pristine blue-black fruit, polished leather & fine integrated oak flavours (ex 2,500L older Austrian foudres) in a sumptuous mouthful. Swartland fruit, spontaneously fermented, 35-40% wholebunch. Like 2016 (4.5 stars, 93 pts), will reward the patient.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93+
Drinking Window
2027 - 2048
From: The A to Z of South Africa (Nov 2023)
The 2021 Syrah was picked later than the 2020. It contains more whole bunches than prior vintages (65%) and matured for 18 months, 90% in Stockinger foudre and Stockinger demi-muids. This is quite concentrated on the nose with dark berry fruit, bay leaf and white pepper, perhaps less floral than some of its peers. The aromatics feel tightly coiled at the moment. The palate is smooth and harmonious on the entry, with a fine structure. It is compact at the moment with cracked black and white pepper and garrigues notes flourishing toward the persistent finish. Much more backward than expected, I would cellar this for three to five years before cracking open as it's a serious Syrah.
- By Neal Martin on August 2023
Boekenhoutskloof had witnessed almost biblical levels of rain earlier in 2023, some 700mm in three weeks according to winemaker Gottfried Mocke – difficult to believe upon arrival since the sun was shining. However, a sudden deluge was a timely reminder that it has one of the wettest microclimates in the Cape. “We have good infrastructure in place,” Mocke assures me, “so we were better prepared than before and didn’t have too much damage. After the drought [2016 to 2019 growing seasons], there is more emphasis on cover crops, and we take more care of our topsoils that are decomposed and frail. Soils are high in nitrogen but lack other things like magnesium, calcium and potassium. Cabernet Sauvignon is a very sensitive variety, and it is easy to obtain pyrazines if picked too early and then wait too long so that it becomes too ripe. There are foliage sprays to help photosynthesis now, and if I need to add nitrogen, then it is applied in organic form: mulch, fava beans etc. In 2021, I added some early-picked fruit to lend acidity, and because of this, I bottled a bit later.” This is a strong set of wines that straddle more commercially focused labels such as the phenomenally successful Chocolate Block brand, whose name is a bit of a misnomer since the wine itself is nowhere near as chocolaty as earlier vintages, the Swartland-sourced fruit predicting a wine that combines elegance with fruit intensity. In this vintage, I definitely prefer the Stellenbosch Cabernet Sauvignon to its Franschhoek counterpart, though neither quite match their strongest cards: their Sémillon and Syrah.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96
Tim Atkin 96/100
Platter’s ***** 95 punten
Inky purple 2017 balances power & restraint, suppleness & concentration, with pristine blue-black fruit, polished leather & fine integrated oak flavours (ex 2,500L older Austrian foudres) in a sumptuous mouthful. Swartland fruit, spontaneously fermented, 35-40% wholebunch. Like 2016 (4.5 stars, 93 pts), will reward the patient.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Boekenhoutskloof Wijnen
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Marc Kent, Managing Partner & Technisch Directeur van Boekenhoutskloof, is een eigenzinnige geest en de drijvende kracht achter de verschillende merken en eigendommen binnen de stal Boekenhoutskloof. Hij is niet bang om te experimenteren met het onconventionele, maar zijn voornaamste inzet is kwaliteit op elk niveau en in elk detail. Marc is net zo toegewijd aan de voortdurende ontwikkeling en groei van Boekenhoutskloof als aan de grotere Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hij is vanaf de oprichting actief betrokken geweest bij de Franschhoek Wine Valley Tourism Association als bestuurslid en heeft de Vignerons de Franschhoek meerdere malen voorgezeten. Door de investeringen van Boekenhoutskloof in de wijnstreek Swartland, werd hij een van de oprichters van de Swartland Revolution en Swartland Independent Producers Association.
Boekenhoutskloof is een van de meest gerenommeerde wijnhuizen uit Zuid-Afrika, gevestigd in het schilderachtige Franschhoekdal. Sinds de oprichting in 1776 staat Boekenhoutskloof bekend om elegante en karaktervolle wijnen, waarbij terroir en traditie voorop staan. Van iconische blends tot verfijnde single varietals, dit wijnhuis biedt een breed scala aan topwijnen.
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteitdiemen boven alles staat.
Over Boekenhoutskloof
De naam Boekenhoutskloof verwijst naar het Boekenhout, een inheemse Kaapse houtsoort, en het woord ‘kloof’ voor vallei. Gelegen aan de voet van het Groot Drakenstein-gebergte, profiteren de wijngaarden van een uniek microklimaat en een rijke bodemstructuur. Onder leiding van wijnmaker Marc Kent combineert Boekenhoutskloof traditionele wijnbouwtechnieken met moderne inzichten.
Thuis in Franschhoek heeft Marc kent naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery door Platter.
Klimaat en wijngaarden van Boekenhoutskloof
Belangrijke druivenrassen zijn onder andere Syrah, Cabernet Sauvignon en Semillon, elk met zorg geselecteerd en gevinifieerd om het beste van de regio tot uiting te brengen.
De wijngaarden van Boekenhoutskloof liggen verspreid over Franschhoek en Swartland, elk met een uniek terroir. In Franschhoek profiteren de wijnstokken van een gematigd mediterraan klimaat, met koele zeewinden die zorgen voor langzame rijping en behoud van frisheid. De bodems bestaan hier uit graniet en leisteen, wat bijdraagt aan de mineraliteit en complexiteit van de wijnen.
In Swartland, waar onder andere de Syrah vandaan komt, is het warmer en droger, met oude bush vines die diep wortelen in de arme, schalierijke grond. Dit resulteert in geconcentreerde druiven met krachtige aroma’s en een indrukwekkende structuur. Deze combinatie van terroirs geeft Boekenhoutskloof wijnen hun kenmerkende balans tussen kracht en elegantie.
Ons Assortiment Boekenhoutskloof Wijnen
Bij Grandcruwijnen vindt u een zorgvuldig geselecteerd aanbod van Boekenhoutskloof wijnen. Hieronder een greep uit ons assortiment:
The Chocolate Block
De bekendste wijn van Boekenhoutskloof. The Chocolate Block is een krachtige blend van voornamelijk Syrah, aangevuld met Grenache, Cabernet Sauvignon, Cinsault en Viognier. Verwacht aroma’s van donkere bessen, cacao en specerijen, met een fluweelzachte afdronk.
Boekenhoutskloof Syrah
Een complexe, elegante rode wijn, afkomstig van oude wijngaarden in Swartland. De Syrah kenmerkt zich door tonen van zwarte peper, viooltjes en rood fruit, ondersteund door subtiele houttonen.
Boekenhoutskloof Semillon
Een witte wijn met een rijke historie. De Semillon komt van eeuwenoude stokken in Franschhoek en biedt lagen van citrus, honing en een lichte mineraliteit. Perfect voor wie houdt van wijnen met structuur en diepgang.
Boekenhoutskloof kopen bij Grandcruwijnen
Bent u op zoek naar Boekenhoutskloof wijnen? Bij Grandcruwijnen bestelt u eenvoudig online, rechtstreeks vanuit onze kelder in Dordrecht. Kom langs voor afhalen of kies voor snelle levering aan huis. Proef de klasse van Zuid-Afrika, met Boekenhoutskloof!
De Boekenhoutskloof Syrah is naast de Franschhoek Cabernet Sauvignon de iconische wijn van Marc Kent. afkomstig van twee wijngaarden in het Swartlannamelijk in Porseleinberg en Goldmine) fameus om zijn unieke terroir van rotsachtig gesteente en afgebroken leistenen bodems.
Dit is een intens donkergekleurde Syrah met een zeer aantrekkelijke, gevarieerde geur met paarse pruimen, viooltjes, exotische specerijen (kaneel, nootmuskaat en kruidnagel), iets witte peper en pure chocolade. Rijk, genereus en intens. Maar ook soepel, met mooie zuren en mondvullende, verfijnde tannines. En met een immens lange, fruitige afdronk. De peperige afdronk is lang met hints van kruidnagel, venkel en anijs. De fraaie structuur van deze wijn geeft aan dat hij prachtig kan ouderen. Dit is geen alledaagse wijn. Het is dan ook de moeite waard om hem bij iets moois open te trekken. Denk aan een stuk rood vlees (entrecôte, ossenhaas), wild (hertenbiefstuk), gevogelte (eend, kwartel) of harde, gerijpte kazen. Intens genieten.
De Boekenhoutskloof Syrah is afkomstig van onze twee panden in het Swartland. We hebben deze twee sites (Porseleinberg en Goldmine) een paar jaar geleden verworven vanwege hun unieke terroir van rotsachtige gesteenten en afgebroken micaschistbodems. Dit is onze eerste vintage die claimt "Wine of Origin Swartland" voor deze wijn, en onze blend bestaat uit 80% Porseleinberg en 20% Goldmine fruit.
Het fruit van elke locatie wordt afzonderlijk gevinifieerd, aangezien elk perceel onderscheidende en individuele kenmerken vertoont. De druiven worden gedeeltelijk ontdaan van de steel en gisten spontaan in tulpvormige betonnen tanks
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery van zuid Afrika door Platter
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteit die boven alles staat.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afrekenpagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | Boekenhoutskloof |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 91+
Reviewed by:
Anthony Mueller
Release Price:
$70
Drink Date:
2025 - 2034
The 2021 Syrah, crafted with 60% whole-cluster fruit, offers a red-fruited character with dusty, herbaceous and spicy undertones. Medium-bodied, it features a firm, dusty texture with a pronounced tannic edge, hints of red peppercorn and a spicy finish. This wine requires some time to develop fully, but it shows promising structure and potential. Aged for 18 months in a mix of Stockinger barrels, it's a wine with good bones that will reward patience. A total of 40,094 bottles were produced.
Published: May 09, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
94
Avg Price (ex-tax)
$ 47
Boekenhoutskloof Syrah Swartland 2021
Wednesday, Oct 18, 2023
Color
Red
Country
South Africa
Region
Coastal Region
Vintage
2021
Lovely fragrance with thyme, cracked pepper, iron, coriander and black berry fruit. Medium-bodied, peppery and compact, with vibrant acidity and a focused finish. Long and persistent. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Platter’s ***** 95 punten
Inky purple 2017 balances power & restraint, suppleness & concentration, with pristine blue-black fruit, polished leather & fine integrated oak flavours (ex 2,500L older Austrian foudres) in a sumptuous mouthful. Swartland fruit, spontaneously fermented, 35-40% wholebunch. Like 2016 (4.5 stars, 93 pts), will reward the patient.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93+
Drinking Window
2027 - 2048
From: The A to Z of South Africa (Nov 2023)
The 2021 Syrah was picked later than the 2020. It contains more whole bunches than prior vintages (65%) and matured for 18 months, 90% in Stockinger foudre and Stockinger demi-muids. This is quite concentrated on the nose with dark berry fruit, bay leaf and white pepper, perhaps less floral than some of its peers. The aromatics feel tightly coiled at the moment. The palate is smooth and harmonious on the entry, with a fine structure. It is compact at the moment with cracked black and white pepper and garrigues notes flourishing toward the persistent finish. Much more backward than expected, I would cellar this for three to five years before cracking open as it's a serious Syrah.
- By Neal Martin on August 2023
Boekenhoutskloof had witnessed almost biblical levels of rain earlier in 2023, some 700mm in three weeks according to winemaker Gottfried Mocke – difficult to believe upon arrival since the sun was shining. However, a sudden deluge was a timely reminder that it has one of the wettest microclimates in the Cape. “We have good infrastructure in place,” Mocke assures me, “so we were better prepared than before and didn’t have too much damage. After the drought [2016 to 2019 growing seasons], there is more emphasis on cover crops, and we take more care of our topsoils that are decomposed and frail. Soils are high in nitrogen but lack other things like magnesium, calcium and potassium. Cabernet Sauvignon is a very sensitive variety, and it is easy to obtain pyrazines if picked too early and then wait too long so that it becomes too ripe. There are foliage sprays to help photosynthesis now, and if I need to add nitrogen, then it is applied in organic form: mulch, fava beans etc. In 2021, I added some early-picked fruit to lend acidity, and because of this, I bottled a bit later.” This is a strong set of wines that straddle more commercially focused labels such as the phenomenally successful Chocolate Block brand, whose name is a bit of a misnomer since the wine itself is nowhere near as chocolaty as earlier vintages, the Swartland-sourced fruit predicting a wine that combines elegance with fruit intensity. In this vintage, I definitely prefer the Stellenbosch Cabernet Sauvignon to its Franschhoek counterpart, though neither quite match their strongest cards: their Sémillon and Syrah.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96
Tim Atkin 96/100
Platter’s ***** 95 punten
Inky purple 2017 balances power & restraint, suppleness & concentration, with pristine blue-black fruit, polished leather & fine integrated oak flavours (ex 2,500L older Austrian foudres) in a sumptuous mouthful. Swartland fruit, spontaneously fermented, 35-40% wholebunch. Like 2016 (4.5 stars, 93 pts), will reward the patient.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Boekenhoutskloof Wijnen
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Marc Kent, Managing Partner & Technisch Directeur van Boekenhoutskloof, is een eigenzinnige geest en de drijvende kracht achter de verschillende merken en eigendommen binnen de stal Boekenhoutskloof. Hij is niet bang om te experimenteren met het onconventionele, maar zijn voornaamste inzet is kwaliteit op elk niveau en in elk detail. Marc is net zo toegewijd aan de voortdurende ontwikkeling en groei van Boekenhoutskloof als aan de grotere Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hij is vanaf de oprichting actief betrokken geweest bij de Franschhoek Wine Valley Tourism Association als bestuurslid en heeft de Vignerons de Franschhoek meerdere malen voorgezeten. Door de investeringen van Boekenhoutskloof in de wijnstreek Swartland, werd hij een van de oprichters van de Swartland Revolution en Swartland Independent Producers Association.
Boekenhoutskloof is een van de meest gerenommeerde wijnhuizen uit Zuid-Afrika, gevestigd in het schilderachtige Franschhoekdal. Sinds de oprichting in 1776 staat Boekenhoutskloof bekend om elegante en karaktervolle wijnen, waarbij terroir en traditie voorop staan. Van iconische blends tot verfijnde single varietals, dit wijnhuis biedt een breed scala aan topwijnen.
Weetje: Op de kop van de capsule vindt u een afbeelding van een slanke dam. Dit is het boegbeeld van Boekenhoutskloof en is een bewerking van een vroeg zilvermerk van Kaap de Goede Hoop en ze draagt de duif van vrede en hoop. Ze bewaakt het Boekenhoutskloof en staat voor intrinsieke kwaliteitdiemen boven alles staat.
Over Boekenhoutskloof
De naam Boekenhoutskloof verwijst naar het Boekenhout, een inheemse Kaapse houtsoort, en het woord ‘kloof’ voor vallei. Gelegen aan de voet van het Groot Drakenstein-gebergte, profiteren de wijngaarden van een uniek microklimaat en een rijke bodemstructuur. Onder leiding van wijnmaker Marc Kent combineert Boekenhoutskloof traditionele wijnbouwtechnieken met moderne inzichten.
Thuis in Franschhoek heeft Marc kent naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. In 2020 is Boekenhoutskloof verkozen tot beste Winery door Platter.
Klimaat en wijngaarden van Boekenhoutskloof
Belangrijke druivenrassen zijn onder andere Syrah, Cabernet Sauvignon en Semillon, elk met zorg geselecteerd en gevinifieerd om het beste van de regio tot uiting te brengen.
De wijngaarden van Boekenhoutskloof liggen verspreid over Franschhoek en Swartland, elk met een uniek terroir. In Franschhoek profiteren de wijnstokken van een gematigd mediterraan klimaat, met koele zeewinden die zorgen voor langzame rijping en behoud van frisheid. De bodems bestaan hier uit graniet en leisteen, wat bijdraagt aan de mineraliteit en complexiteit van de wijnen.
In Swartland, waar onder andere de Syrah vandaan komt, is het warmer en droger, met oude bush vines die diep wortelen in de arme, schalierijke grond. Dit resulteert in geconcentreerde druiven met krachtige aroma’s en een indrukwekkende structuur. Deze combinatie van terroirs geeft Boekenhoutskloof wijnen hun kenmerkende balans tussen kracht en elegantie.
Ons Assortiment Boekenhoutskloof Wijnen
Bij Grandcruwijnen vindt u een zorgvuldig geselecteerd aanbod van Boekenhoutskloof wijnen. Hieronder een greep uit ons assortiment:
The Chocolate Block
De bekendste wijn van Boekenhoutskloof. The Chocolate Block is een krachtige blend van voornamelijk Syrah, aangevuld met Grenache, Cabernet Sauvignon, Cinsault en Viognier. Verwacht aroma’s van donkere bessen, cacao en specerijen, met een fluweelzachte afdronk.
Boekenhoutskloof Syrah
Een complexe, elegante rode wijn, afkomstig van oude wijngaarden in Swartland. De Syrah kenmerkt zich door tonen van zwarte peper, viooltjes en rood fruit, ondersteund door subtiele houttonen.
Boekenhoutskloof Semillon
Een witte wijn met een rijke historie. De Semillon komt van eeuwenoude stokken in Franschhoek en biedt lagen van citrus, honing en een lichte mineraliteit. Perfect voor wie houdt van wijnen met structuur en diepgang.
Boekenhoutskloof kopen bij Grandcruwijnen
Bent u op zoek naar Boekenhoutskloof wijnen? Bij Grandcruwijnen bestelt u eenvoudig online, rechtstreeks vanuit onze kelder in Dordrecht. Kom langs voor afhalen of kies voor snelle levering aan huis. Proef de klasse van Zuid-Afrika, met Boekenhoutskloof!