2021 Antinori Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
De naam ‘Botrosecco’ verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het landgoed. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.
Een mooi gebalanceerde blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Geuren van balsamico, bitter-zoete bessen en een hint van vanille. Het rijpe rode fruit knalt het glas uit en maakt deze Botrosecco zeer aangenaam en zacht van smaak.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Wijnhuis | Antinori |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
James Suckling
LE MORTELLE MAREMMA TOSCANA BOTROSECCO 2021
Monday, October 9, 2023
CountryItaly
RegionTuscany
Vintage2021
Score
91
Ripe blackcurrants and blackberries with purple flowers, toasted spices and wet earth. Full-bodied, firm and structured with chewy tannins. Layered and chocolaty with a rich, fruity finish. A blend of cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Le Mortelle Maremma Toscana Botrosecco 2020
Score: 91 Points
8 Jun, 2022 – A succulent, fresh and balanced red with aromas of blackberries, cherries, blueberries and bark. Medium-bodied with creamy tannins. Some graphite at the end. Cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink now.
Le Mortelle Maremma Toscana Botrosecco 2015
Score: 90 Points
28 Aug, 2017 – Plenty of blackcurrant and blackberry character with hints of spices. Medium body, light tannins and a fruity and fresh finish. A blend of cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink now.
Check Price · Download Shelftalker
Le Mortelle Maremma Toscana Botrosecco 2009
Score: 90 Points
8 Aug, 2011 – A balanced and fruity red with plum, light vanilla and berry character. Full and silky textured with a delicious finish. Better in 2012.
Check Price · Download Shelftalker
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
91/100 | 90/100
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De naam Antinori is een begrip in de wijnwereld. Waar ter wereld u ook in een beetje restaurant binnen gaat, pronken daar de wijnen van Antinori op de kaart. En dat is niet zomaar! Er gaat 600 jaar ervaring aan vooraf, maar liefst 26 generaties wijn know how. Zorgvuldig heeft men geïnvesteerd in domeinen en wijngaarden.
Meer informatie over Antinori
En gegarandeerd op de beste lokaties. Markies Piero Antinori heeft de algemene leiding en wordt bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Grappig die drie A-tjes. We gaan u niet lastig vallen met alle onderscheidingen die men heeft mogen ontvangen in de loop van de jaren, want dan kan deze prijscourant niet meer door de brievenbus. Er zijn twee rode wijnen die op allocatie te verkrijgen zijn en waar men overal ter wereld graag enkele flessen van zou willen bemachtigen en dat zijn Tignanello en Solaia en deze hebben wij bij Grandcruwijnen ook in ons assortiment.
In 1180 werden Ugo en Antinori di Rinuccino officieel als eigenaren van Castello di Combiate genoemd; een eeuw later werden de intussen naar Florence verhuisde familie opgenomen in het register van de coöperatie voor zijdehandel. In 1385 werd Giovanni di Piero, een indirecte afstammeling, als leerling in het wijngilde opgenomen. Sindsdien is de wijnbouw traditie van de Familie Antinori ononderbroken. Met de oprichting van het wijnhuis Marchesi Antinori kende men in 1895 een voorlopig hoogtepunt en al in 1898 werd de wijnmakerij in San Casciano Val di Pesa gebouwd, die tot op heden het centrum van het wijdvertakte concern met eigendommen in alle belangrijke teeltgebieden van Toscane, Umbrië, Piemonte (sinds begin jaren '90 door de aankoop van de wijnkelder Prunotto), Apulië en zelfs in Californië is. Veel van zijn prestige heeft het traditionele, aan de moderne Toscaanse wijnbouwrevolutie deelnemende huis te danken aan zijn voormalig chef-vinoloog Giacomo Tachis, die voor buitengewone wijnen als Sassicaia, Tignanello (met name van sangiovese), Solaia (met name van cabernet) en vele andere veranwoordelijk was. Vinoloog Renzo Cotarella creëerde bovendien in het Umbrische Castello della Sala een van de beste chardonnays van Italië.
De naam ‘Botrosecco’ verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het landgoed. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.
Een mooi gebalanceerde blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Geuren van balsamico, bitter-zoete bessen en een hint van vanille. Het rijpe rode fruit knalt het glas uit en maakt deze Botrosecco zeer aangenaam en zacht van smaak.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Wijnhuis | Antinori |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
James Suckling
LE MORTELLE MAREMMA TOSCANA BOTROSECCO 2021
Monday, October 9, 2023
CountryItaly
RegionTuscany
Vintage2021
Score
91
Ripe blackcurrants and blackberries with purple flowers, toasted spices and wet earth. Full-bodied, firm and structured with chewy tannins. Layered and chocolaty with a rich, fruity finish. A blend of cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Le Mortelle Maremma Toscana Botrosecco 2020
Score: 91 Points
8 Jun, 2022 – A succulent, fresh and balanced red with aromas of blackberries, cherries, blueberries and bark. Medium-bodied with creamy tannins. Some graphite at the end. Cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink now.
Le Mortelle Maremma Toscana Botrosecco 2015
Score: 90 Points
28 Aug, 2017 – Plenty of blackcurrant and blackberry character with hints of spices. Medium body, light tannins and a fruity and fresh finish. A blend of cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink now.
Check Price · Download Shelftalker
Le Mortelle Maremma Toscana Botrosecco 2009
Score: 90 Points
8 Aug, 2011 – A balanced and fruity red with plum, light vanilla and berry character. Full and silky textured with a delicious finish. Better in 2012.
Check Price · Download Shelftalker
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
91/100 | 90/100
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De naam Antinori is een begrip in de wijnwereld. Waar ter wereld u ook in een beetje restaurant binnen gaat, pronken daar de wijnen van Antinori op de kaart. En dat is niet zomaar! Er gaat 600 jaar ervaring aan vooraf, maar liefst 26 generaties wijn know how. Zorgvuldig heeft men geïnvesteerd in domeinen en wijngaarden.
Meer informatie over Antinori
En gegarandeerd op de beste lokaties. Markies Piero Antinori heeft de algemene leiding en wordt bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Grappig die drie A-tjes. We gaan u niet lastig vallen met alle onderscheidingen die men heeft mogen ontvangen in de loop van de jaren, want dan kan deze prijscourant niet meer door de brievenbus. Er zijn twee rode wijnen die op allocatie te verkrijgen zijn en waar men overal ter wereld graag enkele flessen van zou willen bemachtigen en dat zijn Tignanello en Solaia en deze hebben wij bij Grandcruwijnen ook in ons assortiment.
In 1180 werden Ugo en Antinori di Rinuccino officieel als eigenaren van Castello di Combiate genoemd; een eeuw later werden de intussen naar Florence verhuisde familie opgenomen in het register van de coöperatie voor zijdehandel. In 1385 werd Giovanni di Piero, een indirecte afstammeling, als leerling in het wijngilde opgenomen. Sindsdien is de wijnbouw traditie van de Familie Antinori ononderbroken. Met de oprichting van het wijnhuis Marchesi Antinori kende men in 1895 een voorlopig hoogtepunt en al in 1898 werd de wijnmakerij in San Casciano Val di Pesa gebouwd, die tot op heden het centrum van het wijdvertakte concern met eigendommen in alle belangrijke teeltgebieden van Toscane, Umbrië, Piemonte (sinds begin jaren '90 door de aankoop van de wijnkelder Prunotto), Apulië en zelfs in Californië is. Veel van zijn prestige heeft het traditionele, aan de moderne Toscaanse wijnbouwrevolutie deelnemende huis te danken aan zijn voormalig chef-vinoloog Giacomo Tachis, die voor buitengewone wijnen als Sassicaia, Tignanello (met name van sangiovese), Solaia (met name van cabernet) en vele andere veranwoordelijk was. Vinoloog Renzo Cotarella creëerde bovendien in het Umbrische Castello della Sala een van de beste chardonnays van Italië.