2020 Mauro Vendimia Seleccionada (VS)

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2036 |
Op voorraad
7 items beschikbaar
Omschrijving
Aan het roer bij Bodegas Mauro staat Mariano Garcia, in een vroeger leven oenoloog van het Spaanse topdomein Vega Sicilia en dus zeker niet zomaar de eerste de beste wijnmaker. De Mauro VS (Vendimia Seleccionada) is een 100% Tempranillo wijn die een reuze stap hoger maakt in rijkdom in vergelijking tot de Mauro cuvee. Hij vertoont ook opmerkelijke frisheid die Garcia kenmerkt, door de aanzienlijke temperatuurvariatie tussen dag en nacht. Hij vertoont een aroma van confituur van zwart fruit in een weelderig, likeurachtig kader. Hij zal gemakkelijk evolueren voor nog eens 6 Ã 8 jaar en zal op zijn 20e verjaardag nog in goede vorm zijn.
Mauro VS komt van twee unieke percelen, gelegen in Tudela de Duero en Traspinedo. Men past biologische landbouw toe met zeer lage opbrengsten. De wijngaarden zijn ruim 80 jaar oud. De Mauro VS wordt alleen geproduceerd in de top-jaren. Na de fermentatie krijgt de wijn gemiddeld 30 maanden opvoeding in vaten van Franse en Amerikaanse eik en daarna nog 6-12 maanden flesrijping voordat de wijn beschikbaar komt.
Over Tudela de Duero
Tudela de Duero is een belangrijk wijngebied in de provincie Valladolid, in de autonome regio Castilië en León, Spanje. Het maakt deel uit van de Ribera del Duero-regio en ligt aan de oevers van de rivier de Duero, die een cruciale rol speelt in het terroir van dit gebied. De combinatie van een unieke geografische ligging, rijke bodems en gunstige klimatologische omstandigheden heeft Tudela de Duero tot een gerespecteerde wijnregio gemaakt.
De bodems in Tudela de Duero zijn overwegend zanderig en kleihoudend, met een kalksteenondergrond. Dit draagt bij aan de minerale expressie en finesse van de wijnen.Het gebied heeft een continentaal klimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit bevordert een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in geconcentreerde aroma's en een natuurlijke zuurgraad. De wijngaarden liggen op een hoogte van 700-900 meter boven zeeniveau, wat een extra dimensie van frisheid toevoegt aan de wijnen
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Mauro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$120
Drink Date:
2021 - 2028
The 2017 VS was cropped from a dry year marked by spring frosts that reduced the yield and resulted in their earliest harvest to date. However, the effect of the frost here was different, as they didn't suffer the big frost of the night of the 28th of April; the frost here was on the 1st of May and was not as severe (-2 degrees Celsius), so the grapes were from the first generation, not the second like in some places in Ribera del Duero. They picked the second week of September to preserve the freshness of the grapes and did a short maceration and soft vinification. It's a selection from two 70-year-old vineyards in the village of Traspinedo and Tudela, and it matured in French oak barrels for 26 months. If 2017 was an atypical year, this is atypical within that: the wine is lighter, more aromatic and open with lots of finesse and elegance. It's very approachable and one of the few VS bottlings that delivers instant gratification. A real triumph for the vintage. 43,292 bottles produced. It was bottled in February 2020.
Mauro has 90 hectares of vineyards around the village of Tudela de Duero, Traspinedo and Santibáñez, outside the boundaries of the Ribera del Duero appellation. They work their vineyards organically, and they also apply biodynamics in some of them. 2018 is a spectacular vintage here, but I was also very pleasantly surprised by the 2017 VS. Current production averages 300,000 to 350,000 bottles.
Published: Jun 30, 2021
Rating
94
Release Price
$120
Drink Date
2018 - 2028
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate
The opulent and generous 2015 VS is the reserva style bottling from Mauro and is sourced from two Tinto Fino vineyards, one in Traspinedo planted 70 years ago and a younger one (15 years old) in Tudela de Duero. The grapes from two vineyards are fermented separately in stainless steel with indigenous yeasts, and the wines matured in French and American barriques for some 26 months. It's powerful, concentrated, round and long within the more elegant style of this wine in the Mauro portfolio. 37,570 bottles were filled in March 2018.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2024 - 2034
From: The Vast Bounty of Central Spain (Feb 2021)
Inky violet. Powerful black and blue fruit preserve, vanilla, candied licorice and espresso aromas are enlivened by building spice and smoky mineral notes. Youthfully chewy, palate-staining blackberry, bitter cherry and spicecake flavors show impressive depth and turn sweeter through the back half. At once rich and energetic, with youthfully gripping tannins adding shape to a very long, spice-accented finish that leaves dark berry and violet pastille notes behind.
- By Josh Raynolds on January 2021
After spending 30 years as winemaker at Vega Sicilia, Mariano GarcÃa established his own bodega and vineyards in Tudela de Duero, just outside the western limitation of the Ribera del Duero DO, in 1978. Mauro quickly emerged as one of Spain’s finest wineries, producing wines that did then and still do compete with the best that Ribera del Duero has to offer. Up to three wines are produced here, depending on the vintage, and they are consistently concentrated, full-flavored, polished and age-worthy, from top to bottom. GarcÃa’s sons, Eduardo and Alberto, are in charge now, and the quality of the wines has actually been rising steadily over the last decade and a half, with current vintages representing the best work yet done here. Mauro is definitely among the country’s foremost bodegas.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Bodegas Mauro is opgericht in 1978 door Mariano GarcÃa, voormalig wijnmaker van Vega Sicilia. Zijn zonen Alberto en Eduardo werken ook in het bedrijf, terwijl neef Isaac Fernández de oenoloog is. De wijngaarden, in totaal 60 ha, liggen net buiten (ten westen) de D.O. Ribera del Duero. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Tempranillo en Syrah. Ter plekke heerst een landklimaat met Atlantische invloede met niet meer dan 425 liter per m2 neerslag per jaar.
De bodem bevat veel kalk en is zeer poreus. De wijnstokken zijn 20 jaar oud, in de Cueva Baja wijngaard van 3 hectare bijna 100 jaar. Jaarlijks komen zo’n 210.000 flessen uit de fraaie kelders, wat duidt op een laag gemiddeld rendement per hectare, namelijk 35 hl. Mauro beschikt over 950 barriques van 225 liter van voornamelijk Frans eiken, 25% is van Amerikaans eiken. Jaarlijks wordt 20% vernieuwd. De reputatie van Mauro is enorm, de wijnen behoren bij de internationale top. In 2004 is er een nieuwe Bodega gebouwd net buiten het drukke stadje Tudela de Duero om de kwaliteit verder te verhogen en de bereikbaarheid van het bedrijf te verbeteren.
Het wijnhuis produceert weelderige, elegante en evenwichtige wijnen: Mauro, de Mauro VS, de Mauro Terreus en de Mauro Godello. Daarnaast produceert men ook de San Roman en de zeer populaire vaue for money wijn: de Prima
Sinds 2004 heeft Eduardo Garcia, zoon van de legendarische wijnmaker Mariano Garcia de leiding. Eduardo is een jong talent van de Spaanse wijnbouw met al een indrukwekkende achtergrond en reputatie in de wijnwereld. Zijn achtergrond omvat de master-degrees in de wijnbouw en oenologie op de meest prestigieuze scholen in Bordeaux en Spanje, samen met zijn al geweldige praktijkervaring opgedaan in de wijngaarden van Bordeaux, Bourgogne en Californië.
Aan het roer bij Bodegas Mauro staat Mariano Garcia, in een vroeger leven oenoloog van het Spaanse topdomein Vega Sicilia en dus zeker niet zomaar de eerste de beste wijnmaker. De Mauro VS (Vendimia Seleccionada) is een 100% Tempranillo wijn die een reuze stap hoger maakt in rijkdom in vergelijking tot de Mauro cuvee. Hij vertoont ook opmerkelijke frisheid die Garcia kenmerkt, door de aanzienlijke temperatuurvariatie tussen dag en nacht. Hij vertoont een aroma van confituur van zwart fruit in een weelderig, likeurachtig kader. Hij zal gemakkelijk evolueren voor nog eens 6 Ã 8 jaar en zal op zijn 20e verjaardag nog in goede vorm zijn.
Mauro VS komt van twee unieke percelen, gelegen in Tudela de Duero en Traspinedo. Men past biologische landbouw toe met zeer lage opbrengsten. De wijngaarden zijn ruim 80 jaar oud. De Mauro VS wordt alleen geproduceerd in de top-jaren. Na de fermentatie krijgt de wijn gemiddeld 30 maanden opvoeding in vaten van Franse en Amerikaanse eik en daarna nog 6-12 maanden flesrijping voordat de wijn beschikbaar komt.
Over Tudela de Duero
Tudela de Duero is een belangrijk wijngebied in de provincie Valladolid, in de autonome regio Castilië en León, Spanje. Het maakt deel uit van de Ribera del Duero-regio en ligt aan de oevers van de rivier de Duero, die een cruciale rol speelt in het terroir van dit gebied. De combinatie van een unieke geografische ligging, rijke bodems en gunstige klimatologische omstandigheden heeft Tudela de Duero tot een gerespecteerde wijnregio gemaakt.
De bodems in Tudela de Duero zijn overwegend zanderig en kleihoudend, met een kalksteenondergrond. Dit draagt bij aan de minerale expressie en finesse van de wijnen.Het gebied heeft een continentaal klimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit bevordert een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in geconcentreerde aroma's en een natuurlijke zuurgraad. De wijngaarden liggen op een hoogte van 700-900 meter boven zeeniveau, wat een extra dimensie van frisheid toevoegt aan de wijnen
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Mauro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$120
Drink Date:
2021 - 2028
The 2017 VS was cropped from a dry year marked by spring frosts that reduced the yield and resulted in their earliest harvest to date. However, the effect of the frost here was different, as they didn't suffer the big frost of the night of the 28th of April; the frost here was on the 1st of May and was not as severe (-2 degrees Celsius), so the grapes were from the first generation, not the second like in some places in Ribera del Duero. They picked the second week of September to preserve the freshness of the grapes and did a short maceration and soft vinification. It's a selection from two 70-year-old vineyards in the village of Traspinedo and Tudela, and it matured in French oak barrels for 26 months. If 2017 was an atypical year, this is atypical within that: the wine is lighter, more aromatic and open with lots of finesse and elegance. It's very approachable and one of the few VS bottlings that delivers instant gratification. A real triumph for the vintage. 43,292 bottles produced. It was bottled in February 2020.
Mauro has 90 hectares of vineyards around the village of Tudela de Duero, Traspinedo and Santibáñez, outside the boundaries of the Ribera del Duero appellation. They work their vineyards organically, and they also apply biodynamics in some of them. 2018 is a spectacular vintage here, but I was also very pleasantly surprised by the 2017 VS. Current production averages 300,000 to 350,000 bottles.
Published: Jun 30, 2021
Rating
94
Release Price
$120
Drink Date
2018 - 2028
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2018
Source
238, The Wine Advocate
The opulent and generous 2015 VS is the reserva style bottling from Mauro and is sourced from two Tinto Fino vineyards, one in Traspinedo planted 70 years ago and a younger one (15 years old) in Tudela de Duero. The grapes from two vineyards are fermented separately in stainless steel with indigenous yeasts, and the wines matured in French and American barriques for some 26 months. It's powerful, concentrated, round and long within the more elegant style of this wine in the Mauro portfolio. 37,570 bottles were filled in March 2018.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2024 - 2034
From: The Vast Bounty of Central Spain (Feb 2021)
Inky violet. Powerful black and blue fruit preserve, vanilla, candied licorice and espresso aromas are enlivened by building spice and smoky mineral notes. Youthfully chewy, palate-staining blackberry, bitter cherry and spicecake flavors show impressive depth and turn sweeter through the back half. At once rich and energetic, with youthfully gripping tannins adding shape to a very long, spice-accented finish that leaves dark berry and violet pastille notes behind.
- By Josh Raynolds on January 2021
After spending 30 years as winemaker at Vega Sicilia, Mariano GarcÃa established his own bodega and vineyards in Tudela de Duero, just outside the western limitation of the Ribera del Duero DO, in 1978. Mauro quickly emerged as one of Spain’s finest wineries, producing wines that did then and still do compete with the best that Ribera del Duero has to offer. Up to three wines are produced here, depending on the vintage, and they are consistently concentrated, full-flavored, polished and age-worthy, from top to bottom. GarcÃa’s sons, Eduardo and Alberto, are in charge now, and the quality of the wines has actually been rising steadily over the last decade and a half, with current vintages representing the best work yet done here. Mauro is definitely among the country’s foremost bodegas.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Bodegas Mauro is opgericht in 1978 door Mariano GarcÃa, voormalig wijnmaker van Vega Sicilia. Zijn zonen Alberto en Eduardo werken ook in het bedrijf, terwijl neef Isaac Fernández de oenoloog is. De wijngaarden, in totaal 60 ha, liggen net buiten (ten westen) de D.O. Ribera del Duero. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Tempranillo en Syrah. Ter plekke heerst een landklimaat met Atlantische invloede met niet meer dan 425 liter per m2 neerslag per jaar.
De bodem bevat veel kalk en is zeer poreus. De wijnstokken zijn 20 jaar oud, in de Cueva Baja wijngaard van 3 hectare bijna 100 jaar. Jaarlijks komen zo’n 210.000 flessen uit de fraaie kelders, wat duidt op een laag gemiddeld rendement per hectare, namelijk 35 hl. Mauro beschikt over 950 barriques van 225 liter van voornamelijk Frans eiken, 25% is van Amerikaans eiken. Jaarlijks wordt 20% vernieuwd. De reputatie van Mauro is enorm, de wijnen behoren bij de internationale top. In 2004 is er een nieuwe Bodega gebouwd net buiten het drukke stadje Tudela de Duero om de kwaliteit verder te verhogen en de bereikbaarheid van het bedrijf te verbeteren.
Het wijnhuis produceert weelderige, elegante en evenwichtige wijnen: Mauro, de Mauro VS, de Mauro Terreus en de Mauro Godello. Daarnaast produceert men ook de San Roman en de zeer populaire vaue for money wijn: de Prima
Sinds 2004 heeft Eduardo Garcia, zoon van de legendarische wijnmaker Mariano Garcia de leiding. Eduardo is een jong talent van de Spaanse wijnbouw met al een indrukwekkende achtergrond en reputatie in de wijnwereld. Zijn achtergrond omvat de master-degrees in de wijnbouw en oenologie op de meest prestigieuze scholen in Bordeaux en Spanje, samen met zijn al geweldige praktijkervaring opgedaan in de wijngaarden van Bordeaux, Bourgogne en Californië.