2020 Hermanos Vina Sastre Crianza
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2035 |
Omschrijving
Een prachtige rode wijn met respect voor de natuur en de wijn (en wijnliefhebbers) geproduceerd. De filosofie van Vina Sastre is duidelijk : “Creëer een kleine productie met een uiterste zorg.” Het bewerken van de wijngaarden is sinds het begin ecologisch geweest vanuit het idee dat kwaliteit van de grond en de eigenheid van elke druivenstok in de wijn voorkomt. Het ganse proces is natuurlijk – er wordt geen minerale bemesting gebruikt, noch enige anorganische pesticiden of chemische producten.
De druiven van Sastre Crianza komen van specifieke wijngaarden langs de Duero rivier, gelegen op een hoogte van 800m. De stokken zijn tussen 20 en 60 jaar oud. De druiven worden manueel geoogst wat een zeer zorgvuldige selectie toelaat. Bij aankomst in de kelder worden ze ontrost en zachtjes geperst, waarna sap en schillen de alcoholische gisting en verdere rijping ondergaan. Na verwijderen van de schillen rust de wijn verder tot hij zijn melkzuurgisting ondergaat. Tenslotte rijpt de wijn gedurende 14 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten (225l).
In het glas is de wijn Intens kersenrood met een hint van violet. In de neus heeft de Sastre Crianza een complexe neus met aroma's van zwart fruit, gevolgd door tabak, vanille en kruiden. In de mond is deze medium tot full bodied wijn zeer prettig en ietwat romig met een vlotte aanzet getekend door zwart fruit, gevolgd door krachtige evenwichtige tannine. Complexe volle wijn met veel potentieel.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Hermanos Sastre |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Midden in de Ribera del Duero heeft Rafael Sastre zijn droom en die van de hele familie vervuld: een eigen wijngoed! Na tientallen jaren ervaring in de wijnbouw, onder andere bij de coöperatie Virgen de la Asuncion, werd in 1992 Viña Sastre opgericht. Grootvader Severiano Sastre, vader Rafael Sastre en de twee zonen Pedro en Jesus wijden zich allen, zonder enige uitzondering, met hart en ziel aan het familiebedrijf. Het zich uitbreidende succes is het gevolg van uiterst nauwkeurige en noeste arbeid. De wijnen zijn niet alleen met bloed, zweet en tranen, maar ook streng bio-dynamisch geproduceerd. De verplichting aan de hoogste kwaliteit is ongeëvenaard en dat ziet men terug in het constante hoge kwaliteitsniveau. De bekendste wijnen van het huis, 'Pago de Santa Cruz', 'Pesus' en 'Regina Vides' worden uit bijzondere percelen van de wijngaarden gewonnen, die 60 jaar geleden zijn beplant.
De wijngaarden voor deze wijn strekken zich uit langs de oever van de Duero, in de onmiddellijke nabijheid van La Horra, ze liggen op een hoogte van 800 meter. De druivenstokken voor de 100% zuivere Tempranillo zijn tussen de 65 en 75 jaar oud. Bij Sastre wordt uitsluitend bio-dynamische wijnbouw bedreven, daarom werd totaal afgezien van meststoffen, plantenbeschermingsmiddelen etc. Een opvoeding van 34 maanden in nieuwe houten vaten van Amerikaans en Frans eikenhout kwam de wijn ten goede.