2020 Hermanos Sastre Regina Vides

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2023 - 2036 |
Omschrijving
Wijngaard van 100 jaar oud opgevoed op 100% nieuwe frans eiken. Dit is de hoogste standaard in de Ribera del Duero. Ongefilterd en organisch/biologisch van de hoogste standaard. Alhoewel dit een dure wijn is geeft parker dit een prijs-indicatie van 235 dollar.
Midden in de Ribera del Duero heeft Rafael Sastre zijn droom en die van de hele familie vervuld: een eigen wijngoed! Na tientallen jaren ervaring in de wijnbouw, onder andere bij de coöperatie Virgen de la Asuncion, werd in 1992 Viña Sastre opgericht. Grootvader Severiano Sastre, vader Rafael Sastre en de twee zonen Pedro en Jesus wijden zich allen, zonder enige uitzondering, met hart en ziel aan het familiebedrijf. Het zich uitbreidende succes is het gevolg van uiterst nauwkeurige en noeste arbeid. De wijnen zijn niet alleen met bloed, zweet en tranen, maar ook streng bio-dynamisch geproduceerd. De verplichting aan de hoogste kwaliteit is ongeëvenaard en dat ziet men terug in het constante hoge kwaliteitsniveau. De bekendste wijnen van het huis, Pago de Santa Cruz, Pesus en Regina Vides worden uit bijzondere percelen van de wijngaarden gewonnen, die 60 jaar geleden zijn beplant.
De wijngaarden voor deze wijn strekken zich uit langs de oever van de Duero, in de onmiddellijke nabijheid van La Horra, ze liggen op een hoogte van 800 meter. De druivenstokken voor de 100% zuivere Tempranillo zijn tussen de 80-90 jaar oud. Bij Sastre wordt uitsluitend bio-dynamische wijnbouw bedreven, daarom werd totaal afgezien van meststoffen, plantenbeschermingsmiddelen etc. Een langeopvoeding in nieuwe houten vaten van Frans eikenhout kwam de wijn ten goede.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Hermanos Sastre |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Midden in de Ribera del Duero heeft Rafael Sastre zijn droom en die van de hele familie vervuld: een eigen wijngoed! Na tientallen jaren ervaring in de wijnbouw, onder andere bij de coöperatie Virgen de la Asuncion, werd in 1992 Viña Sastre opgericht. Grootvader Severiano Sastre, vader Rafael Sastre en de twee zonen Pedro en Jesus wijden zich allen, zonder enige uitzondering, met hart en ziel aan het familiebedrijf. Het zich uitbreidende succes is het gevolg van uiterst nauwkeurige en noeste arbeid. De wijnen zijn niet alleen met bloed, zweet en tranen, maar ook streng bio-dynamisch geproduceerd. De verplichting aan de hoogste kwaliteit is ongeëvenaard en dat ziet men terug in het constante hoge kwaliteitsniveau. De bekendste wijnen van het huis, 'Pago de Santa Cruz', 'Pesus' en 'Regina Vides' worden uit bijzondere percelen van de wijngaarden gewonnen, die 60 jaar geleden zijn beplant.
De wijngaarden voor deze wijn strekken zich uit langs de oever van de Duero, in de onmiddellijke nabijheid van La Horra, ze liggen op een hoogte van 800 meter. De druivenstokken voor de 100% zuivere Tempranillo zijn tussen de 65 en 75 jaar oud. Bij Sastre wordt uitsluitend bio-dynamische wijnbouw bedreven, daarom werd totaal afgezien van meststoffen, plantenbeschermingsmiddelen etc. Een opvoeding van 34 maanden in nieuwe houten vaten van Amerikaans en Frans eikenhout kwam de wijn ten goede.