2020 Château Faugères Grand Cru Classé Saint Emilion
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2025 - 2045 |
Omschrijving
De Château Faugères Grand Cru Classé Saint Emilion is een zeer gepolijste Bordeaux met zijdezachte tannines die zijn geïntegreerd en romig van structuur. De wijn wordt gemaakt van de oudere wijnstokken op de grens van Saint-Émilion en Castillon. Château Faugères 2020 is een blend van 70% Merlot, 25% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon, allemaal nog steeds verouderd op 50% nieuw eikenhout.
Veel bosbessen- en braambessenkarakter. een wijn waar je puur fruit vind. Het is al erg lekker met veel structuur maar kan zeker nog vier of vijf jaar flesrijping gebruiken om zal dan nog verder verbeteren. Vol, rond en plezierig, maar met elegantie en puurheid. Een Grand Cru Classé Saint Emilion vinden voor deze prijs en zeker deze 2020 met zijn zeer hoge beoordelingen wordt een uitdaging. Nog een zeer betaalbare Grand Cru Classé Saint Emilion met geweldige prijs/kwaliteit.
93/100 Suckling & Parker
96/100 Jeff Dunnuck
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Faugères |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Vanaf 1823 verwerft de familie Esquissaud de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères. In 1987 wordt het land geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland - de fameuze wijn consultant. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef het Château Faugères in 2000 als "een van de grote onthullingen van deze vintage".
In maart 2005 werd het pand gekocht door Silvio Denz - een parfumontwerper, liefhebber van goede wijnen, eigenaar van Lalique en van twee wijnhandelaren in Zürich waarvan "Denz Weine".Hij is gepassioneerd door kunst en in het bijzonder de creaties van René Lalique. Toen hij Château Faugères verwierf, besloot hij te vertrouwen op de uitzonderlijke klei en kalksteen om de wijnen van Château Faugères naar de hoogten te brengen, de zoektocht naar kwaliteit voort te zetten en de grote terroirs van Faugères zich ten volle te laten uiten en dat is beloond want in 2012 wordt Château Faugères een Grand Cru Classé
Château Faugères beslaat 37 hectare land dat enkele van de mooiste terroirs van Saint-Emilion omvat. De wijnstokken bevinden zich op een kalksteenplateau van asteria-kalksteenondergrond, daterend uit het onderste Oligoceen, en hellingen van klei en kalksteen die in een cirkelvormige formatie op het zuidoosten zijn gericht, met kalksteenbodem op klei en kalksteenmelasse uit het bovenste Eoceen en Oligoceen. Dit terroir wordt gecultiveerd door middel van natuurlijke duurzame wijnbouw.
De monumentale wijnmakerij ontworpen door Mario Botta bevindt zich op de top van het plateau met uitzicht op Château Faugères, gebouwd in de 18e-eeuwse chartreuse-stijl. Het is een harmonieuze toevoeging aan het platteland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mario Botta, "Meester van Licht en Zwaartekracht", is erin geslaagd om van de wijnmakerij Château Faugères een meesterlijk kunstwerk te maken - een ware wijnkathedraal. "Voor mij nodigt het project uit tot een vergelijking tussen 'rationele' architectuur die door de mens is gebouwd en de 'natuurlijke' evolutie van het platteland", legt Mario Botta uit, "waarbij de ene de andere verrijkt."
Voor Silvio Denz is het doel van de nieuwe wijnmakerij om de nooit eindigende zoektocht te dienen om de kwaliteit van de wijn in elk stadium van de productie te verbeteren, met behulp van de allernieuwste technologie. Michel Rolland heeft ook weer actief meegewerkt waarbij absolute prioriteit werd gegeven aan de capaciteit, de indeling en de optimalisatie van interne procedures.