2022 Château Faugères Grand Cru Classé Saint Emilion

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2026 - 2045 |
Op voorraad
18 items beschikbaar
Omschrijving
De Château Faugères Grand Cru Classé Saint Emilion is een zeer gepolijste Bordeaux met zijdezachte tannines die zijn geïntegreerd en romig van structuur. De wijn wordt gemaakt van de oudere wijnstokken op de grens van Saint-Émilion en Castillon. Château Faugères 2022 is een blend van 70% Merlot, 25% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon, allemaal nog steeds verouderd op 50% nieuw eikenhout.
Veel bosbessen- en braambessenkarakter. een wijn waar je puur fruit vind. Het is al erg lekker met veel structuur maar kan zeker nog vier of vijf jaar flesrijping gebruiken om zal dan nog verder verbeteren. Vol, rond en plezierig, maar met elegantie en puurheid. Een Grand Cru Classé Saint Emilion vinden voor deze prijs en zeker deze 2020 met zijn zeer hoge beoordelingen wordt een uitdaging. Nog een zeer betaalbare Grand Cru Classé Saint Emilion met geweldige prijs/kwaliteit.
95/100 Suckling
95/100 Vinous
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Faugères |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
2020 Faugères
Rating
(91 - 93)
Deep purple-black colored, the 2020 Faugères stampedes out of the glass with a herd of powerful black fruit notes: blackberry pie, baked black plums and ripe, juicy black cherries, plus hints of wild mushrooms, damp soil, tar and star anise with a waft of tobacco. The full-bodied palate is chock-full of black fruit preserves, framed by ripe, rounded tannins and oodles of freshness, finishing long and earthy.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU FAUGÈRES ST.-EMILION 2022
Score 94-95
A juicy and nicely chewy young red with crushed stone and salt, with black berry and blueberry character. Medium-bodied with excellent tannins and a persistent finish. Crunchy. 70% merlot, 25% cabernet franc and 5% cabernet sauvignon.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93-95/100
The 2022 Faugeres is one of the most vibrant, nuanced wines I have tasted from the property. Expressive floral and savory top notes meld into a core of racy red-toned fruit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96
Yves Beck
95-96/100
Faugères se révèle avec une évidente subtilité, très inspirée de son terroir d’ailleurs. Ainsi, il affiche des nuances crayeuses et du bois de réglisse, notes complétées par des parfums de cassis. L’attaque se révèle de manière prudente, élégante. Elle annonce un
Jane Anson
93/100
Velvet ruby in colour, intense and concentrated, as is on brand for this estate, with careful extraction keeping things in line. Clear reduction right now, but as it opens you get creamy fruit, edges of fresh mushroom, and a welcome bitter mint-chocolate finish. Vincent Cruège technical director, Silvio Denz owner. Harvest September 5 to 27. 36% new oak.
Falstaff, Peter Moser
94/100
Deep ruby, inky, opaque core, purple reflections, brightening on the rim. Ripe cherries, black forest berries, liquorice and orange zest, light nougat. Deep, complex, muscular, delicately spiced style, fine acidity, chocolatey with a blueberry finish; a seductive and robust wine.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Vanaf 1823 verwerft de familie Esquissaud de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères. In 1987 wordt het land geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland - de fameuze wijn consultant. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef het Château Faugères in 2000 als "een van de grote onthullingen van deze vintage".
In maart 2005 werd het pand gekocht door Silvio Denz - een parfumontwerper, liefhebber van goede wijnen, eigenaar van Lalique en van twee wijnhandelaren in Zürich waarvan "Denz Weine".Hij is gepassioneerd door kunst en in het bijzonder de creaties van René Lalique. Toen hij Château Faugères verwierf, besloot hij te vertrouwen op de uitzonderlijke klei en kalksteen om de wijnen van Château Faugères naar de hoogten te brengen, de zoektocht naar kwaliteit voort te zetten en de grote terroirs van Faugères zich ten volle te laten uiten en dat is beloond want in 2012 wordt Château Faugères een Grand Cru Classé
Château Faugères beslaat 37 hectare land dat enkele van de mooiste terroirs van Saint-Emilion omvat. De wijnstokken bevinden zich op een kalksteenplateau van asteria-kalksteenondergrond, daterend uit het onderste Oligoceen, en hellingen van klei en kalksteen die in een cirkelvormige formatie op het zuidoosten zijn gericht, met kalksteenbodem op klei en kalksteenmelasse uit het bovenste Eoceen en Oligoceen. Dit terroir wordt gecultiveerd door middel van natuurlijke duurzame wijnbouw.
De monumentale wijnmakerij ontworpen door Mario Botta bevindt zich op de top van het plateau met uitzicht op Château Faugères, gebouwd in de 18e-eeuwse chartreuse-stijl. Het is een harmonieuze toevoeging aan het platteland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mario Botta, "Meester van Licht en Zwaartekracht", is erin geslaagd om van de wijnmakerij Château Faugères een meesterlijk kunstwerk te maken - een ware wijnkathedraal. "Voor mij nodigt het project uit tot een vergelijking tussen 'rationele' architectuur die door de mens is gebouwd en de 'natuurlijke' evolutie van het platteland", legt Mario Botta uit, "waarbij de ene de andere verrijkt."
Voor Silvio Denz is het doel van de nieuwe wijnmakerij om de nooit eindigende zoektocht te dienen om de kwaliteit van de wijn in elk stadium van de productie te verbeteren, met behulp van de allernieuwste technologie. Michel Rolland heeft ook weer actief meegewerkt waarbij absolute prioriteit werd gegeven aan de capaciteit, de indeling en de optimalisatie van interne procedures.
De Château Faugères Grand Cru Classé Saint Emilion is een zeer gepolijste Bordeaux met zijdezachte tannines die zijn geïntegreerd en romig van structuur. De wijn wordt gemaakt van de oudere wijnstokken op de grens van Saint-Émilion en Castillon. Château Faugères 2022 is een blend van 70% Merlot, 25% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon, allemaal nog steeds verouderd op 50% nieuw eikenhout.
Veel bosbessen- en braambessenkarakter. een wijn waar je puur fruit vind. Het is al erg lekker met veel structuur maar kan zeker nog vier of vijf jaar flesrijping gebruiken om zal dan nog verder verbeteren. Vol, rond en plezierig, maar met elegantie en puurheid. Een Grand Cru Classé Saint Emilion vinden voor deze prijs en zeker deze 2020 met zijn zeer hoge beoordelingen wordt een uitdaging. Nog een zeer betaalbare Grand Cru Classé Saint Emilion met geweldige prijs/kwaliteit.
95/100 Suckling
95/100 Vinous
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Faugères |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
2020 Faugères
Rating
(91 - 93)
Deep purple-black colored, the 2020 Faugères stampedes out of the glass with a herd of powerful black fruit notes: blackberry pie, baked black plums and ripe, juicy black cherries, plus hints of wild mushrooms, damp soil, tar and star anise with a waft of tobacco. The full-bodied palate is chock-full of black fruit preserves, framed by ripe, rounded tannins and oodles of freshness, finishing long and earthy.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU FAUGÈRES ST.-EMILION 2022
Score 94-95
A juicy and nicely chewy young red with crushed stone and salt, with black berry and blueberry character. Medium-bodied with excellent tannins and a persistent finish. Crunchy. 70% merlot, 25% cabernet franc and 5% cabernet sauvignon.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93-95/100
The 2022 Faugeres is one of the most vibrant, nuanced wines I have tasted from the property. Expressive floral and savory top notes meld into a core of racy red-toned fruit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96
Yves Beck
95-96/100
Faugères se révèle avec une évidente subtilité, très inspirée de son terroir d’ailleurs. Ainsi, il affiche des nuances crayeuses et du bois de réglisse, notes complétées par des parfums de cassis. L’attaque se révèle de manière prudente, élégante. Elle annonce un
Jane Anson
93/100
Velvet ruby in colour, intense and concentrated, as is on brand for this estate, with careful extraction keeping things in line. Clear reduction right now, but as it opens you get creamy fruit, edges of fresh mushroom, and a welcome bitter mint-chocolate finish. Vincent Cruège technical director, Silvio Denz owner. Harvest September 5 to 27. 36% new oak.
Falstaff, Peter Moser
94/100
Deep ruby, inky, opaque core, purple reflections, brightening on the rim. Ripe cherries, black forest berries, liquorice and orange zest, light nougat. Deep, complex, muscular, delicately spiced style, fine acidity, chocolatey with a blueberry finish; a seductive and robust wine.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Vanaf 1823 verwerft de familie Esquissaud de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères. In 1987 wordt het land geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland - de fameuze wijn consultant. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef het Château Faugères in 2000 als "een van de grote onthullingen van deze vintage".
In maart 2005 werd het pand gekocht door Silvio Denz - een parfumontwerper, liefhebber van goede wijnen, eigenaar van Lalique en van twee wijnhandelaren in Zürich waarvan "Denz Weine".Hij is gepassioneerd door kunst en in het bijzonder de creaties van René Lalique. Toen hij Château Faugères verwierf, besloot hij te vertrouwen op de uitzonderlijke klei en kalksteen om de wijnen van Château Faugères naar de hoogten te brengen, de zoektocht naar kwaliteit voort te zetten en de grote terroirs van Faugères zich ten volle te laten uiten en dat is beloond want in 2012 wordt Château Faugères een Grand Cru Classé
Château Faugères beslaat 37 hectare land dat enkele van de mooiste terroirs van Saint-Emilion omvat. De wijnstokken bevinden zich op een kalksteenplateau van asteria-kalksteenondergrond, daterend uit het onderste Oligoceen, en hellingen van klei en kalksteen die in een cirkelvormige formatie op het zuidoosten zijn gericht, met kalksteenbodem op klei en kalksteenmelasse uit het bovenste Eoceen en Oligoceen. Dit terroir wordt gecultiveerd door middel van natuurlijke duurzame wijnbouw.
De monumentale wijnmakerij ontworpen door Mario Botta bevindt zich op de top van het plateau met uitzicht op Château Faugères, gebouwd in de 18e-eeuwse chartreuse-stijl. Het is een harmonieuze toevoeging aan het platteland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mario Botta, "Meester van Licht en Zwaartekracht", is erin geslaagd om van de wijnmakerij Château Faugères een meesterlijk kunstwerk te maken - een ware wijnkathedraal. "Voor mij nodigt het project uit tot een vergelijking tussen 'rationele' architectuur die door de mens is gebouwd en de 'natuurlijke' evolutie van het platteland", legt Mario Botta uit, "waarbij de ene de andere verrijkt."
Voor Silvio Denz is het doel van de nieuwe wijnmakerij om de nooit eindigende zoektocht te dienen om de kwaliteit van de wijn in elk stadium van de productie te verbeteren, met behulp van de allernieuwste technologie. Michel Rolland heeft ook weer actief meegewerkt waarbij absolute prioriteit werd gegeven aan de capaciteit, de indeling en de optimalisatie van interne procedures.