2019 Quintessa
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2044 |
Omschrijving
EN-PRIMEUR - WE VERWACHTEN DE WIJN BEGIN DECEMBER 2022 TE ONTVANGEN EN ZULLEN DEZE DAN DIRECT UITLEVEREN.
Quintessa is één van de iconische wijnen van Napa Valley in Californië. Deze Cabernet Sauvignon-gedomineerde wijn (de 2019 jaargang bevat 91% Cabernet Sauvignon) wordt gemaakt in Rutherford. Quintessa wordt volledig biologisch en biologisch-dynamisch gemaakt. De 2019 kreeg 100 punten van Roger Voss op Wine Enthusiast! De 2019 Quintessa is een bijna Europese verteerbaarheid en toch ook écht Napa. Heerlijk diep fruit, aarde, chocolade, drop, eucalyptus. De Quintessa 2019 biedt nuance, diepgang en veel doorzettingsvermogen. Een complex van bloem-, bos-, fruit- en aardetonen harmoniëren met fijnkorrelige tannines en levendige zuren. De Quintessa van 2019 is nu goed op dronk voor degenen die de voorkeur geven aan een jeugdige uitdrukking, maar zal ook nog minstens twintig jaar in de kelder blijven voor degenen die genieten van de complexiteit van de leeftijd.
“This is a winemaker’s master class in blending and understanding of a longstanding site. Dried herb, cedar and pencil shavings accent lifted red fruit and brilliant acidity on the palate, with a supple yet still youthfully grippy texture that is framed by structured, graceful tannins”
RATED 100 POINTS, WINE ENTHUSIAST, JUNE 2022
OVER QUINTESSA
Quintessa, VERBORGEN IN HET HART VAN RUTHERFORD, ligt op een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende terrein, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt - biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden
Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks gevoerd en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Quintessa |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2044 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Wijnhuis
Eigendom van Augustin en Valeria Huneeus. Quintessa is een unieke wijn met een verbazende diversiteit: vijf bodemtypes en microklimaten gaande van een terraswijngaard tot golvende heuvels tot aan het rustige meer. Deze unieke compositie van terroirs probeert de eigenaar tot uiting te brengen in een uitzonderlijk wijn. Quintessa is één van de iconische wijnen van Napa Valley in Californië. Deze Cabernet Sauvignon-gedomineerde wijn wordt gemaakt in Rutherford. Quintessa wordt volledig biologisch en biologisch-dynamisch gemaakt.
Quintessa ligt verborgen in het HART VAN RUTHERFORD gelegen een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende gebied, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt — biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden
Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.